Hvorfor er motion forbundet med risici?

Når du dyrker motion udendørs, er du udsat for sollys, der reflekteres. Overflader som f.eks. jorden reflekterer nogle af solens stråler. Jo lysere en overflade er, jo mere lys reflekterer den. Når du er i gang med noget, er du også mere tilbøjelig til at glemme at smøre din solcreme på hver anden time, og den solbeskyttelse, du allerede har smurt på, kan forsvinde i takt med, du bevæger dig og sveder.

Sne reflekterer 85 % af solens stråler, sand 17 %, vand 5 % og græs 3 %.

Vandsport

Windsurfing, surfing, svømning, vandski, kajakroning ... Om sommeren byder stranden på masser af muligheder for at slå sig løs, og du har ret til at nyde dem. Men vær opmærksom på, at sand og vand reflekterer solens stråler og gør dig (endnu) mere sårbar over for UV-stråler, især når solen er på sit højeste mellem kl. 12 og 15. 

 

av_solaires_sport-aquatique_1x1 473x473
av_solaires_sport_hiver_1x1 473x473

Bjergsport

I bjergene forværres solens risici på grund af et meget højt strålingsniveau. Dette skyldes højden og tilstedeværelsen af sne, der reflekterer sollyset, hvilket øger strålingsniveauet, samt klimaet og miljøet: Vinden, de kolde temperaturer og de hvide skyer i sådanne højder kan få dig til at tro, at solen ikke kan nå dig, og at din hud er sikker. Men det modsatte er tilfældet.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Beskyt dig selv for at få flere gode oplevelser

For at kunne dyrke sport på sikker vis er det vigtigt at beskytte dig selv med et godt solbeskyttelsesprodukt med en høj solfaktor og at smøre dig ind i regelmæssige intervaller. Og de sædvanlige regler for soleksponering bør følges med endnu større opmærksomhed. Brug solbeskyttelse, der passer til din sport – vandafvisende til vandsport, meget høj solbeskyttelsesfaktor til bjergsport – og som naturligvis også bør passe til din hudtype. 

Hvorfor bruge et solbeskyttelsesprodukt specielt udviklet til brug under  sport, når du motionerer?

Hvorfor bruge et solbeskyttelsesprodukt specielt udviklet til brug under sport, når du motionerer?

  • Konsistensen er specielt udviklet til at give en ikke-fedtende finish og efterlade huden frisk og i stand til at ånde.
  • Den flydende formel gør den nemt at påføre, selv på områder med hår.
  • Formlen er særlig vandafvisende, og sportselskere er tilfredse med dens svedresistente effekt (93 %* af det adspurgte panel mener, at produktet er vand- og svedafvisende).
  • Den forholdsvis lille pog flade tube Sport Fluid 50+ gør det nemt for dig at have din solbeskyttelse med dig hele tiden.

Tip: Fordi formlen er meget vandafvisende, kan du roligt bruge Avène Termalkildevand på spray til at køle ned, når du dyrker sport.

Fra samme serie

LØSNINGEN TIL BESKYTTELSE AF SENSITIV HUD (PÅ FARTEN)

Eau Thermale Avènes hudplejeprodukter udviklet til at beskytte huden og respektere havene

Sport Fluid SPF 50+

Sport Fluid SPF 50+

Beskytter

Sun Stick SPF50+

Sun Stick SPF50+

Beskytter

Tilbage til toppen