Indhold

Beskyt dine børns hud

av_solaires_enfants_vulnerable_1x1

Børns hud er mere sart

Men hvorfor reagerer børn forskelligt i solen?
• Hos børn er det øverste lag af epidermis tyndere end hos voksne, hvilket gør det mere sårbart over for solinducerede celleskader 
• Børn vokser stadig. Deres kroppe har endnu ikke udviklet megen modstandsdygtighed over for solen, og deres hud er umoden, da deres pigmenteringssystem stadig er under udvikling
• Deres hud er meget reaktiv over for de produkter, de bruger. De har brug for solbeskyttelse, der er tilpasset deres alder og sensitive hud

Børn: sårbare mål i solen

Børn er sårbare mål, når de er ude i solen. For det første er de mere udsat for solen på grund af deres livsstil, og deres hud er samtidig også mere sart. 

Soleksponeret livsstil

I skolen, på legepladsen, i weekenden i parken, på stranden i ferien ... Dine børn er meget ofte udsat for solen og tilbringer i gennemsnit 10 timer om ugen udenfor, når de er i skole.

Deres stadig sarte hud er mere tilbøjelig til at blive beskadiget af solen, hvis den ikke er ordentligt beskyttet, hvilket gør dem mere modtagelige. 

av_solaires_schema_difference_peaux_bebe_adulte_1x1 1. Hypodermis 2. Dermis 3. Epidermis

50-80 % af vores evne til at modstå solskader ud af den samlede soleksponering i hele vores liv opbrugt, inden vi fylder 18 år. Pas på sommerfugleeffekten, når det gælder solen: En solskoldning i barndommen kan føre til hudkræft i voksenalderen.

Pas på: ingen sol til babyer

For nyfødte er solskoldning farligst. Det er der to grunde til:

• huden er stadig sart
• spædbarnet kan endnu ikke regulere sin kropstemperatur
• solskoldning kan påvirke hele fysiologien
• der er risiko for dehydrering eller hypertermi (forhøjet kropstemperatur).
Et barn under et år bør aldrig efterlades i solen, ikke engang i en kort periode. Et kvarter i skyggen under en parasol er nok til at give dit barn den mængde D-vitamin, som det har brug for til at vokse og udvikle stærke knogler.

 

De rette trin til at beskytte dig mod solens skadelige virkninger

Det er aldrig for tidligt at lære dine børn gode vaner, når de er ude i solen. Den eneste sikre måde at kunne nyde solen på er at kende (og respektere) reglerne for solbadning .

Tænk på det tidspunkt på dagen, hvor du er ude i solen

”Hvornår kan jeg gå ud og lege i solen med mine venner?” Selv om dit barn bliver utålmodigt, er det meget vigtigt at undgå de mest sollyse timer mellem kl. 12 og 15, hvor solen står højest på himlen, og hvor UV-strålerne er farligst – især på stranden, hvor sandet og vandet reflekterer solen. Prøv om du kan finde på andre måder at beskæftige barnet på i middagsperioden.
 

Beskyt dit barn med tøj

Tøj er den bedste måde at beskytte børn mod solen på, når I er på farten. Vælg lange ærmer, toppe, der dækker skuldrene, bukser og bredskyggede hatte. 
 

Beskyt dit barns øjne 

Ligesom huden er børns øjne endnu ikke modnet og er særligt følsomme over for stråling. Derfor anbefales det, at du udstyrer dit barn med certificerede UVA-beskyttelsesbriller, der er tilpasset barnets ansigtsform. Jo tidligere du vænner dit barn til at bære briller, jo nemmere er det for barnet at holde ud at have dem på.
 

 Brug god solcreme

Det er vigtigt med jævne mellemrum at smøre børns hud ind i rigeligt med solcreme med meget høj beskyttelse (SPF 50+) og gentage dette mindst hver anden time – især fordi der er masser af måder, cremen kan slides af på: svømning, leg, sved, for blot at nævne nogle få. Børn i dag er fremtidens voksne, så det er vigtigt at lære dem gode solbeskyttelsesvaner fra en meget tidlig alder.
 

Sørg for, at dit barn holder sig hydreret

Børn tænker måske ikke altid på at holde sig hydreret, når de løber rundt og leger i det fri. For at undgå dehydrering er det meget vigtigt, at dit barn drikker rigeligt med vand, når det er ude i solen. 
 

Ingen direkte soleksponering

Vælg om muligt aktiviteter i skyggen og undgå om muligt direkte soleksponering. Medbring en parasol på stranden. Men vær forsigtig: Skygge er ikke ensbetydende med, du ikke har brug for beskyttelse. Vær opmærksom på indirekte UV-stråling.
 

av_solaires_enfant_application_protection_1x1_v1 473X473

Børn er ikke ligefrem vilde med solcreme.

Her er nogle gode råd til at hjælpe dig:

  • Påfør først solcreme på kroppen og slut af med ansigtet. Gør det sjovt at påføre solcreme.
  • Kom den nødvendige mængde i håndfladen.

  • Bed dit barn om at tage en lille mængde med fingerspidserne og påføre det i små prikker i ansigtet og på kroppen, så det ligner en mariehøne eller en leopard.
  • Fordel derefter cremen jævnt over hele kroppen.
Tilbage til toppen