Indhold

Hypersensitiv og intolerant hud

Hypersensitiv eller intolerant hud kan have svært ved at forsvare sig mod de daglige påvirkninger og irriterende stoffer, den møder på sin vej. Lær din hud bedre at kende, og vælg de rigtige produkter til at pleje den ordentligt.

av_peaux-sensibles_visage_femme_europeenne_1x1 472x472

 

Intolerant hud: Hvad er det egentlig?

Hypersensitiv og intolerant hud er en hudtype, der reagerer hurtigt på eksterne påvirkninger, og derfor kaldes den også for hypersensitiv og overreaktiv hud.
Hvis du ønsker at finde ud af, om du virkelig har hypersensitiv og reaktiv hud, er der visse tegn, du skal holde øje med. Hvis der opstår rødme, når du påfører en ny fugtighedscreme, hvis du let rødmer ved ørerne, eller hvis et vindstød giver en ubehagelig prikkende fornemmelse, er din hud sandsynligvis hypersensitiv og overreaktiv. Hvis ubehagen forværres, tyder det på en diagnose.

 

Hvordan kan man se forskel på intolerant hud og hud med tendens til allergi?

Intolerant og overreaktiv hud er sart af natur. Det skyldes, at hudbarrieren ikke beskytter i lige så høj grad, som den burde gøre, og at hudens sensoriske sensorer på overfladen lettere bliver udløst. Intolerant og overreaktiv hud er derfor dårligere rustet til at modstå de eksterne påvirkninger, den møder i dagligdagen. Derfor vil du føle, at alt kan få den til at reagere på en uforudsigelig måde.

Hud, der har tendens til allergi, er en hudtype, der reagerer unormalt på et allergifremkaldende stof. Den allergiske reaktion kan forekomme mere eller mindre synligt på huden. Reaktionen kan resultere i eksemdannelse, nældefeber, kløe eller små røde pletter. Den mest almindelige allergiske reaktion opstår som følge af kontaktallergi: Huden reagerer på simpel kontakt med et produkt eller materiale, som udløser en reaktion i overhuden. Materialerne kan være mange, lige fra parfumer til metaller. Det er dog ikke alle allergiske reaktioner, der er kontaktrelaterede: de kan også forårsages af bestemt fødevarer, bestemt medicin eller de kan være åndedrætsrelaterede.

A: Sund hudbarriere - B: Forringet hudbarriere

 

av_peaux-sensibles_schema_barriere-cutanee_1x1 472x472 1. Hypodermis 2. Dermis 3. Epidermis 4. Hudbarriere 5. Irriterende stoffer og bakterier 6. Dehydrering

Jeg er altid bange for, at min hud vil reagere på eksterne påvirkninger, eller når jeg bliver følelsesmæssigt berørt. Og jeg kan aldrig vide mig sikker på, hvornår det begynder, og hvornår det stopper.

MELANIE, 33 år gammel

 

Hvad får hypersensitiv hud til at reagere?

Hvorfor er huden i dit ansigt så irritabel? Hvorfor klør din hud og hvorfor bliver dit ansigt rødt? Hvis du ønsker at forebygge, at din hypersensitive hud reagerer, er det vigtigt, at du lærer at genkende, hvad der kan forårsage disse følelser af ubehag.

Forstå, hvorfor din hud reagerer

av_texture_creme-hypersensibilite_1x1 472x472

 

Kan man reducere hudens hypersensitivitet? Med en korrekt og velegnet plejerutine er svaret ja.

Et par enkelte solstråler på huden eller en stresset periode, og vupti, følelsen af ubehag opstår. Når du gør dig klar om morgenen, risikerer du, at der opstår rødme, når du prøver en ny fugtighedscreme. Disse oplevelser med ubehag kan ramme alle personer med hypersensitiv hud. Personer med overreaktiv hud, såsom intolerant hud, skal bruge kosmetikprodukter med så få og skånsomme ingredienser som muligt. Dette hjælper med at dæmpe irritation og begrænse hudens hypersensitivitet. Intolerant hud er ofte tynd, lys og tør. Den har brug for at blive plejet med hudplejeprodukter, der kun indeholder de nødvendige stoffer, for at forhindre en forværring af tilstanden.

 

Sådan plejer man intolerant hud

Når du vågner om morgenen, mens du er på arbejde, i toget på vej hjem fra arbejde; nogle dage kan din hypersensitive hud give ubehag hele døgnet rundt. Heldigvis findes der en række måder, hvorpå man kan forebygge irritation og modvirke den prikkende fornemmelse, rødme og følelsen af stramhed. En enkel og effektiv daglig hudplejerutine samt korrekte og velegnede hudplejeprodukter vil hjælpe med at berolige din overreaktive hud.

Vores tips til pleje af intolerant hud

av_peaux-sensibles_vie-active_quotidien_1x1 472x472
av_peaux-sensibles_crise_1x1 472x472

 

Sådan skal man reagere i tilfælde af et udbrud

Der skal ikke meget mere til end brug af et uegnet skønhedsprodukt eller en kold brise til at få huden til at reagere. Den hypersensitive og intolerante hud bliver varm, du mærker en prikkende fornemmelse i ansigtet, eller der opstår rødme. I disse tilfælde er det vigtigt at vide, hvordan man skal reagere for at forhindre, at følelsen af ubehaget opstår eller bliver værre. Her kan du læse om et par enkle (men effektive) tiltag, der vil hjælpe med at berolige din hud hurtigt.

Alle vores råd om, hvordan du skal reagere i tilfælde af, at din hud overreagerer

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Fugttilførsel er nøglen.

Hudbarrieren spiller to vigtige roller: den beskytter mod eksterne påvirkninger og den holder på hudens vand. Hvis din hud er intolerant, vil dens barriere være sart og mere gennemtrængelig over for eksterne påvirkninger og derudover vil den lader vand slippe ud af huden. Grunden til, at din overreaktive hud er meget mere sensitiv, er, at den ofte er tør og dehydreret. En af nøglerne til ordentlig pleje af hypersensitiv hud er at bruge beroligende fugtighedscremer, som styrker hudens barriere og gør den bedre rustet til at beskytte mod eksterne påvirkninger.

Forstå fordelene ved fugtpleje

VORES LØSNINGER TIL HYPERSENSITIV OG INTOLERANT HUD

Hudplejeprodukter fra Eau Thermale Avène, designet til at hjælpe dig med at få det bedre med din ukomfortable hud
av_tolerance control_cream_eretail_5_post_3282770138801_hd

TOLERANCE CONTROL CREAM

Jeg fik produktet anbefalet på apoteket har brugt det i et par uger nu. Lige så snart jeg begynder at bruge det, beroliger det min hud og mindsker de sædvanlige følelser af ubehag. Tolérance CONTROL Cream Sterile Cosmetics®
Tilbage til toppen