av_acne_adolescent_sourir_16x9
Indhold

Fedtet og uren hud

HVAD DU BØR VIDE

6 millioner

Franskmænd har akne¹

3

teenagere ud af 4 har akne²

For personer over 25 år

gælder det, at 12 % af kvinder er ramt af akne og 3 % af mænd²

1.Société française de dermatologie - https://dermato-info.fr/
2.
Haute Autorité de santé - https://www.has-sante.fr/jcms/c_2574402/fr/acne-quand-et-comment-la-traiter

Fedtet hud, hudorme, bumser etc. Akne er en hudlidelse, der kommer til udtryk på mange måder. Det er en meget almindelig hudlidelse, som især opstår hos teenagere. Men det er en skrøne, at den kun opstår hos teenagere.
Akne er en hudlidelse, der opstår i hårsækken, som er det område, hvor håret slår rod. I bunden af hårsækken befinder talgkirtlerne sig, og det er dem, der udskiller talg. Talg er en fedtet væske, som konstant er i bevægelse, og som normalt har til opgave at beskytte huden. Men når akne opstår, bryder denne velolierede mekanisme sammen. Den overdrevne udskillelse af talg forhindrer hårkanalen i at skylle talg ud. Dette resulterer i en bakterievækst. 
Selvom akne er en meget almindelig hudlidelse, bør man ikke undervurdere dens indvirkning på vores livskvalitet og selvværd. Hvorfor? Fordi den opstår på et vigtigt tidspunkt i livet, og fordi den opstår i ansigtet og dermed er meget tydelig. 
Akne er faktisk den hudlidelse, der får flest personer til at besøge en hudlæge i Frankrig. Og det er der en god grund til. For selvom du blot har milde symptomer, vil din læge ordinere skræddersyet behandling til dit behov, uanset om du blot har fedtet hud eller er ramt af alvorlig akne.
 

title

AT KOGE DET NED

At få en bedre forståelse af din tilstand for bedre at kunne tage vare på dig selv

av_acne_peau-grasse_jeune-femme_4x5 500x500

Fedtet hud

En skinnende hud, udvidede og synlige porer, en ujævn hudstruktur etc. Det er den overskydende talg, der gør huden fedtet, en tilstand der oftest er hormonelt betinget. Denne overproduktion af talg opstår i de områder, hvor der er flest talgkirtler (ansigt, bryst, ryg osv.). Den største komplikation ved fedtet hud er, at der opstår hudorme, mikrocyster eller bumser. Derfor fortjener den fedtede hud al din opmærksomhed og kræver, at du tilpasser din plejerutine.

Se mere
av_acne_legere_femme_5x4 500x500

Hud med tendens til akne

Akne er det mest almindelige resultat af ophobning af overskydende talg. Fedtet og uren hud er en hudtype, der har en stor tendens til at udvikle hudorme og bumser. Men det er alligevel ikke helt så enkelt.

  • For det første kan det nævnes, at der ikke blot findes én men mange former for akne.
  • For det andet er det værd at nævne, at akne kan ramme alle, ikke kun teenagere.
  • Og endelig må man heller ikke glemme, at der findes flere grader af alvorlighed.

Her kan du læse alt, hvad der er værd at vide alt, alt efter hvilken form for akne du har, lige fra årsagerne til at den er opstået til de nødvendige plejerutiner, du skal indføre, for at slippe af med den.

Se mere
av_acne_adolescents-groupe_5x4 500x500

At leve med akne

Når det kommer til at lære at leve med akne, er det bedste, du kan gøre i starten, at kontakte din praktiserende læge. Lægen vil kunne vejlede dig og give dig den korrekte diagnose. Derefter skal du tage ændre din livsstil og indføre korrekt vaner, hvad angår hygiejne, kost, brug af makeup og solbeskyttelse. Disse tiltag vil hjælpe dig med at få det bedre med dig selv, så du gradvist kan slippe af med din akne.

Se mere
av_cleanance_comedomed-cleansing-gel-400ml_1_post_3282770202854_3282770207774_hd

Cleanance

Cleanance er en serie af dermokosmetiske plejeprodukter til fedtet og uren hud, som du kan bruge til alle stadierne af din akne. Vores mission er at give dig en bedre hud og genoprette din selvtillid. Cleanance
Hvilken hudplejerutine skal du adoptere?

Hvilken hudplejerutine skal du adoptere?

Din hud er dynamisk og unik: identificer, hvad den virkelig har brug for med hjælp fra vores eksperter og opdag den mest passende hudplejerutine for dig.

Min hud diagnose
Tilbage til toppen