Hudpleje til akne

Hudpleje til akne

Fedtet, skinnende hud, akne, bumser og hudorme bør altid tages alvorligt. Aknepræget hud har brug for særlige plejeprodukter.

Filtrer produkter
Filtrer produkter

10 resultater "Hudpleje til akne"

FÅ MERE AT VIDE
FÅ MERE AT VIDE

Årsager til uren hud

Der er stadig uenighed blandt forskerne, ift. hvilke årsager der er til at akneudbrud, men én ting er sikkert: Det er en hormonel og inflammatorisk tilstand.  

Hormonelle ændringer, som opstår i puberteten, under menstruation, under graviditet og i overgangsalderen, kan øge produktionen af talg og hudceller (corneocytter). Disse fænomener kaldes hyperseborrhoea og hyperkeratose.

Når hudcellerne hober sig op i væggene i hudens follikler, blokeres de talgkirtler, der er placeret ved hårenes rod, hvilket forhindrer talgen i at flyde ordentligt, porerne tilstoppesg og der opstår hudorme.

Talgkirtlerne er overbelastede med talg, hvilket giver inflammation i hudens overflade. Bakterier har let ved at blive dannet i dette inflammerede område, især Cutibacterium acnes. Cutibacterium acnes nedbryder talgen og frigiver inflammatoriske mediatorer, som forøger inflammationsgraden og spreder inflammationen til det omkringliggende væv.

Der findes også andre faktorer, der kan give akne eller forværre akneudbrud ved at tilstoppe porerne eller øge aktiviteten i talgkirtlerne. Disse faktorer er;

 • Stress , som udløser hormonet kortisol, der påvirker talgkirtlerne.
 • Produkter og aktiviteter, der er for skrappe ved huden, stimulerer produktionen af talg.
 • Kosmetiske produkter og makeup, der er non-komedogene og for fedtede, og som tilstopper porerne.
 • Genetiske faktorer, der forøger udsatheden.
 • Rygning.
 • Nogle lægemidler.

Hvordan genkender man hormonel akne?

Hormonel akne hos voksne skyldes hormonelle forandringer, der stimulerer talgkirtlerne, som er dem, der er ansvarlige for bumser i den nederste del af ansigtet. Hormonel akne hos voksne adskiller sig fra ungdomsakne ved, at udbruddene er placeret i en U-form omkring hagen og på halsen.

Omvendt er udbrud af pubertetsakne synlige i hele ansigtet, især på T-zonen, men også på halsen, brystet, skuldrene og den øverste del af ryggen.

Aknepræget hud hos voksne kan også udvikle sig til betændte urenheder, der kan efterlade ar. I hud med et lavt talgindhold tørrer de ud og bliver let irriterede af plejeprodukter, som huden ikke kan tåle.

Hyppigheden af symptomerne kan også give et fingerpeg: Hvis urenhederne opstår en gang om måneden samtidig med din menstruation, er der sandsynligvis tale om et hormonelt betinget akneudbrud. Bemærk, at urenhederne har en tendens til at dukke frem igen de samme steder, hvor porerne blev udvidet af de tidligere urenheder.

Hvordan slipper du af med akne?

Find en hudplejerutine til akne og hold dig til den for at reducere forekomsten af urenheder; udholdenhed er nøglen til, at du får succes med din rutine.

Rens dit ansigt to gange om dagen med et renseprodukt, der er specielt udviklet til fedtet og uren hud. Ved brug om morgenen og/eller aftenen renser  huden, reducerer overskydende talg og matterer huden, så den skinner mindre. er perfekt til at fjerne urenheder og øjen- og ansigtsmakeup, samtidig med at det reducerer overskydende talg og skinnende hud.

Påfør derefter et produkt, der passer til dine urenheder, på følgende måde: En non-komedogen matterende fugtighedscreme i tilfælde af skinnende hud, et plejeprodukt mod urenheder i tilfælde af hudorme og bumser eller en udglattende creme i tilfælde af ar.

Cleanance-serien er specielt udviklet til at pleje fedtet, aknepræget hud hos voksne kvinder og teenagere. I serien kan du bl.a. finde følgende:

 •  
 • , som modvirker bumser og begrænser udviklingen af nye bumser fra 7 dage.
 •  

Vores laboratorier har også udviklet hudplejeprodukter til aknehud, der er blevet udtørret og irriteret af medicinsk aknebehandling. Dsse produkter genopretter hudens komfort, beroliger irritation og reducerer rødme i ansigtet. Hvis din hudlæge har ordineret denne type medicin, kan du bruge:

 •  til at rense ansigtet.
 • på grund af dens fugtgivende egenskaber.

Husk at beskytte din hud mod solen med et velegnet produkt, der er let at påføre, ikke-fedtende, og som regulerer indholdet af talg som f.eks. Cleanance SPF 50+.

Her er vores makeuptips til aknepræget hud.

Hvor længe varer akne?

Hos unge varer akne i gennemsnit tre til fire år og forsvinder i 18-20 års alderen. Hvis det ikke behandles, kan udbruddet vare i længere tid.

Det kan også genopstå i voksenalderen som følge af hormonelle forstyrrelser, som især forekommer hos kvinder pga. graviditet, menstruation, overgangsalderen.

Tilbage til toppen