av_solaires_acne_1x1 470x470

Solens virkninger på uren hud

Den forbedring, som mennesker med akneudsat hud oplever i starten af sommeren, er ofte kortvarig. Solpåvirkning har faktisk flere negative virkninger på hudtyper med tendens til akne. Disse mekanismer fungerer på en sådan måde, at de forværrer akne med forsinket virkning.

Keratinisering

I første omgang hjælper UV-stråler med at udtørre epidermis' overfladelag og dermed også de c. acnesbakterier, der er ansvarlige for akne. Dette er kendt som keratinisering af huden, hvilket medfører en hærdning af hudcellerne. Hudens struktur virker glattere og mere ensartet, og bumserne reduceres. Men et par uger senere hævner huden sig, og udbruddene kommer igen. Dette kaldes acne rebound-effekten. Hvordan virker det?   Fordi huden er tykkere, er det faktisk sværere for den at afstøde de døde celler. Talg og snavs i huden er sværere at udskille og begynder at blokere porerne, hvilket fører til flere hudormehudorme og mikrocyster, som risikerer at blive inficeret . Sommervarme og sved hjælper ikke: Sved skaber et gunstigt miljø for spredning af de bakterier, der er forbundet med akne.

 

av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Talgkirtlernes rolle

Selv om din hud virkede veludhvilet og din akne var i ”off”-mode i de afslappede sommermåneder, var den i virkeligheden stadig under angreb. Når du kommer hjem fra ferien, mangler huden lipider og begynder at overproducere talg for at kompensere for denne mangel. Overaktive talgkirtler kan føre til bumser, hudorme og mikrocyster, hvilket er grunden til, at akne har tendens til at vende tilbage i sensommeren. Endelig må du ikke glemme, at cellerne ikke holder op med at producere talg, når de udsættes for sol: Det bliver blot fanget i den tykkere overhud. Når huden stopper denne beskyttende proces, lukker den alt det overskydende talg ud, der var oplagret.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Ved at tillægge dig nogle gode vaner kan du nyde solens fordele og samtidig passe på din urene hud.

Begræns soleksponering

Det første, du bør undgå, er for meget sol, så din akne ikke bliver værre. Overdreven soleksponering og/eller uhensigtsmæssig solbeskyttelse kan også give pigmenteringsproblemer, og personer med akne eller aknear er særligt udsatte for hyperpigmentering. Undgå i det mindste de farligste eksponeringstimer fra kl. 12 til 15, og overhold alle regler for soleksponering. Du bør helt undgå at gå i solarie, da det fremmer fortykkelse af huden.

Brug passende solbeskyttelse

For at begrænse risikoen for hyperpigmentering er det vigtigt at bruge en effektiv solbeskyttelse med en ikke-fedtende og ikke-komedogen formel, der er tilpasset hud med tendens til akne. En let konsistens er særlig velegnet til hud med tendens til akne. Og som ved al soleksponering bør du huske igen at smøre solcreme på mindst hver anden time og efter, du har været ude at bade, har tørret dig med et håndklæde eller har svedt.

Husk morgen og aften at vaske dit ansigt med en micellar vand eller en rensegel med hudneutral pH-værdi for at fjerne snavs og overskydende talg på overfladen. Du kan også anvende en scrub eller en maske en eller to gange om ugen for at fjerne døde hudceller og modvirke, at porerne tilstoppes senere hen. En afbalanceret kost og regelmæssig hydrering kan også hjælpe med at fjerne giftstoffer.

 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_acne_application_produits_4x5_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_acne_soleil_4x5_v1_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_acne_4x5_368x460</span>

SOLBESKYTTELSE

SOLBESKYTTELSE

Cleanance Solaire SPF 50+

  • 91%: ultralet konsistens¹
  • 91%: matterende effekt med langtidsvirkning¹
  • 96%: huden efterlades ikke klæbrig¹

Meget høj solbeskyttelse til ansigter med sensitiv, fedtet og uren hud, der er tilbøjelig til at få bumser.

¹% er enige. Monocentrisk åben undersøgelse udført på 64 personer mellem 12 og 58 år (gennemsnitsalder 30 år). Produktet blev påført mindst 2 gange om dagen i 22 dage.

Læs mere
SOLBESKYTTELSE
Tilbage til toppen