Indhold

Vælge den rette solbeskyttelse

Du bør stadig vide, hvordan du vælger mellem alle de forskellige solcremer, der findes på markedet. Der er mange faktorer, der bør tages i betragtning, når du skal træffe en beslutning: 

 • Solforhold (årstid, breddegrad, højde, med eller uden sne)
 • Eksponeringens varighed (sejlads, vandreture, solbadning)
 • Område, der skal beskyttes (områder, der normalt ikke er dækkede i modsætning til dækkede)
 • Fototype, hudtype (tør, reaktiv, allergisk eller fedtet) og din allergiske eller fotoallergiske historik
 • UVB- og UVA-beskyttelsesindekset til beskyttelse af hudens aldring og risikoen for hudkræft.
 • Livsstil: sportslig, byliv, stresset osv. 

KRAV TIL GOD SOLBESKYTTELSE

Et solbeskyttelsesmiddel bør:

 • Give en SPF (solbeskyttelsesfaktor/UVB-beskyttelsesfaktor) på mindst 15
 • Give mindst UVA-beskyttelse svarende til 1/3 af den SPF, der er angivet på etiketten
 • Dække de længste UVA-stråler: mindste kritiske bølgelængde på 370 nm.

VÆLGE DEN RETTE SOLBESKYTTELSE

Et produkts SPF (Sun Protection Factor) angiver dets UVB-beskyttelsesniveau. UVB-stråler er de farligste, fordi de brænder overhuden og forårsager solskoldning på hud, der ikke er tilstrækkeligt beskyttet af melaninpigmenter (UVB-stråler er årsag til 90 % af hudkræft). Men UVA-stråler er ikke uskadelige. De trænger dybere ind i dermis og ødelægger de kollagen- og elastinfibre, som holder huden spændstig. Disse stråler er derfor den primære årsag til hudens aldring. 

av_solaires_shema_protection_uva_uvb_filtres-chimique-mineral_16x9 1202x670 1. Epidermis - 2. Dermis - 3. Hypodermis - 4. Absorbering - 5. Refleksion – fordeling

De forskellige SPF'er

Der findes 4 kategorier af solcremeprodukter efter SPF:

 • Lav beskyttelse: SPF 6 eller 10
 • Medium beskyttelse: SPF 15, 20 eller 25
 • Høj beskyttelse: SPF 30 eller 50
 • Meget høj beskyttelse: SPF 50+

I det høje beskyttelsesniveau er forskellen mellem de to højeste beskyttelsesformer dog minimal, da et produkt med SPF 30 filtrerer 96,7 % af UVB-strålerne mod 98 % for et produkt med SPF 50.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING 

Respekter brugsanvisningen.

Uanset hvilken SPF du vælger, er det vigtigste at anvende rigelig med solbeskyttelse og påføre det regelmæssigt. Det er bevist, at en reduktion på 50 % af den anbefalede mængde medfører en reduceret beskyttende effekt på 75 %. Med andre ord er et produkt med SPF20 eller SPF30, der anvendes i rigelige mængder og regelmæssigt i løbet af dagen, ofte mere effektivt end et produkt med SPF50, der kun anvendes én gang om dagen.

Sådan påfører du solcreme korrekt

 • Læs brugsanvisningen og forsigtighedsreglerne omhyggeligt, før du bruger et produkt første gang.
 • Påfør produktet jævnt på alle udsatte dele af kroppen, inden du går ud i solen. 
 • Gentag påføring af solbeskyttelse, især i tilfælde af længerevarende solpåvirkning og/eller efter du har badet, tørret dig med et håndklæde eller har svedt.
 • Påfør en tilstrækkelig mængde af produktet: Hvis du ikke anvender tilstrækkelig solcreme, reduceres beskyttelsesniveauet mod solpåvirkning betydeligt. En god måde at bruge nok solcreme på er at påføre solcreme, vente til den er absorberet, og så påføre samme mængde solcreme igen. Så undgår man også helligdage.
av_sun-care_spray-50-_social_3282770100617

Hvilket niveau af SPF passer til hver enkelt fototype?

Valget af SPF bør bestemmes efter solens intensitet, varigheden af soleksponering og den individuelle fototype. Jo lysere huden er (fototype 1), jo højere bør SPF-værdien være

Fototype I

Denne hudtype er meget lys og lotionefarvet og har ofte fregner. Hårfarven er normalt rød eller rødblond. Selv meget kortvarig soleksponering vil forårsage solskoldning, og de bliver næsten ikke solbrune. Det er vigtigt, at denne gruppe er beskyttet mod solen.
Anbefalet SPF: 50+

Fototype II

Lys hud, nogle gange med fregner og blondt hår. Disse mennesker bliver næsten altid solskoldede, men de bliver svagt solbrune og har en let solbrun hud efter ferien.
Anbefalet SPF: 50+

Fototype III

Disse mennesker er blonde eller brunhårede og har lys eller mørk hud. De kan blive solskoldede ved tidlig soleksponering, men udvikler derefter en klassisk gylden solbrun farve. Øjen- og hårfarven er vigtig. Blondiner af fototype 3 eller blondiner med lyse øjne ældes hurtigere end brunetter med mørke øjne ved gentagen soleksponering.
Anbefalet SPF: 30 eller 50.

Fototype IV

Denne gruppe består af personer med mørk hud og brunt hår, som sjældent bliver solskoldet. De bliver let solbrune.
Anbefalet SPF: 20 eller 25.

Fototype V

Det er mørkhudede mennesker, der meget sjældent bliver solskoldede og meget hurtigt bliver solbrune. Deres hud får en mørk solbrun farve.
Anbefalet SPF: 20 eller 25.

Fototype VI

Denne gruppe består af mennesker med sort hud og mørke øjne, der er meget modstandsdygtige over for sollys. En solcreme med lav solfaktor er tilstrækkelig for dem.
Anbefalet SPF: 10 (og 20-25 for de lysere dele af huden).

 • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-1_4x5 367x460</span>
 • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-3_4x5 367x460</span>
 • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-5_4x5 367x460</span>

Valg af den rigtige konsistens 

Når du vælger konsistensen, er der to indikatorer, du bør huske: personlige præferencer og hudtype. Jo mere tør hud, jo mere nærende konsistens bør du vælge. Normalt vil cream være velegnede til tør hud, og lotions eller fluids vil være bedst til til kombineret eller fedtet hud osv. Valget af konsistens eller type af solcreme kan også afhænge af det område af kroppen, der skal beskyttes, og hvilke påføringsmetoder du foretrækker: spray, tubelotion, stick osv.

 

 

av_solaires_protection_choisir_textures_1x1 473x473

Når du vælger et Avène-produkt, får du gavn af vores mere end 30 år lange forskning og innovation inden for solbeskyttelse.

Sensitiv hud Til børn og voksne
Så er den orange serie den rette for dig

Hypersensitiv hud, intolerance over for kemiske filtre og parfume Til børn og voksne
Så er mineralsortimentet det rette for dig

Sensitiv hud Til børn og voksne
Så er solpleje-serien den rette for dig 

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

En solcreme giver aldrig fuldkommen beskyttelse.

Udtrykkene ”solblok” og ”fuldkommen beskyttelse” bruges ikke mere, fordi ingen solcreme kan garantere fuldkommen beskyttelse mod UV-stråler. Siden 2006 har Europa-Kommissionen samlet SPF over 50 (60, 80 og endda 100 ) i et enkelt 50+-indeks. Denne foranstaltning blev truffet for at beskytte forbrugerne mod at tro, at de med en SPF på 100 kunne opholde sig i solen hele dagen uden at skulle påføre solcreme regelmæssigt og uden at lide under solens virkninger på deres hud.

av_solaires_sport_jogging_1x1 473x473

Sol og motion

Pas på, når du motionerer i solen, for her er du udsat for refleksion af solens stråler. Når du er i gang, er du også mere tilbøjelig til at glemme at smøre dig ind i solcreme hver anden time. Du bør derfor vælge en beskyttelse, der er tilpasset dine bevægelser, og som har en konsistens, der er vand- og svedresistent.

Læs mere

 

Forbered din hud på solen

Det er vigtigt at beskytte din hud, når du er ude i solen. Men du kan også tage hånd om din hud på forhånd ved at forberede den på solen, især ved hjælp af kosttilskud og en passende kost. Og for at forlænge virkningen af din solbrune farve er det også vigtigt at passe på din hud ved at berolige den efter soleksponering.

Læs mere

av_solaires_hydrater_1x1 473x473
av_solaires_cicatrices_proteger_1x1 473x473

Beskyttelse af ar

Ar bryder sig ikke om solen. Et ar, der er udsat for solen, kan efterlade et permanent mærke på huden. I de første måneder af dit ars levetid er det bedst at undgå at udsætte det for solen. Efter seks måneder, når arret er blevet hvidt, bør det beskyttes med en egnet creme med meget høj beskyttelse. Og det gælder hele livet.

Læs mere

Beskyttelse af dine modermærker

Jo flere modermærker en person har, jo større er risikoen for at udvikle modermærkekræft: 35 % af disse kræftformer udvikles fra et eksisterende modermærke. Det er derfor vigtigt at beskytte din hud effektivt mod solen for at begrænse fremkomsten af nye modermærker mest muligt. Vælg en solcreme, der er egnet til din hudtype. Desuden har overeksponering af eksisterende modermærker indflydelse på udviklingen af læsioner, der kan udvikle sig til kræft.

Læs mere

av_solaires_proteger_grains-de-beaute_1x1 473x473
av_sun care_lotion 50-_social_1_post_3282770100747_hd

SPF50+ SUN LOTION

Et meget effektivt produkt med en virkelig behagelig konsistens, der ikke efterlader nogen mærker, og som er meget let at fordele. Jeg kan virkelig godt lide den på min intolerante hud – det er en af de få, jeg kan tåle. Opdag alle vores solbeskyttelsesprodukter
Tilbage til toppen