Indhold

Beskyttelse af din hud om vinteren

av_solaires_hiver_campagne_1x1 473x473

Gode vaner til at beskytte din hud mod solen om vinteren

Om vinteren bør vi fortsat beskytte vores hud mod solen, f.eks. ved at bruge en fugtighedscreme med SPF eller ved at tilføje en let SPF til vores hudplejerutine om morgenen. Det er vigtigt at vælge en beskyttelsesform, der passer til din livsstil og din rytme: Hvis du tilbringer meget tid udenfor, kan du anvende højere SPF (og ofte), men hvis du arbejder på kontoret bag en computer hele dagen, er det nok at anvende SPF 15 en gang om dagen. 

Hvordan påvirker vintersolen vores hud?

Solen holder ikke ferie. Den er der året rundt, om end den er lidt mindre aggressiv om vinteren end om sommeren. Om vinteren er UVB-strålerne, der er ansvarlige for solskoldning, mindre farlige, men det gælder ikke for UVA-stråler, der er ansvarlige for en gradvis forringelse af huden, hudaldring og forekomsten af hyperpigmentering. Det er også vigtigt at huske på, at UVA kan trænge ned til de nederste lag af dermis og dermed være ansvarlig for de DNA-skader, der ses i hudkræft.

 

av_solaires_hiver_proteger_peau_1x1_472x472

Din hud skal beskyttes, når du opholder dig udenfor i mere end 15 minutter, uanset om du er på en terrasse eller i bjergene. For at beskytte dig er det ligeledes vigtigt at have passende beklædning og solbriller på.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING 

Sol i bjergene: Pas på farerne

I bjergene er din hud på grund af højden og det reflekterede sollys endnu mere udsat for solens skadelige virkninger. Sneen reflekterer UV-stråler, hvilket øger den mængde stråling, der rammer dig: 80 % af UV-strålerne reflekteres af sneen og påvirker din hud endnu mere.

Det er også velkendt, at mængden af UV-stråler stiger med 4 % for hver 300 meter, hvilket i 3.000 meters højde betyder 40 % mere UV-stråler end på stranden. Desuden kan omgivelserne være vildledende og giver ikke altid en objektiv fornemmelse af, om du vil blive solskoldet eller ej. Din hud er næsten bedøvet af kulden og vinden, som giver et indtryk af friskhed, mens de hvide skyer filtrerer meget få UV-stråler, selv om de kan få dig til at tro, at risikoen for solskoldning er lav.

I en sådan situation anbefales det, at du beskytter dig med solbriller og solcreme med en høj solfaktor (mindst 30), og at du smører mere solcreme på mindst hver anden time, især hvis du står på ski eller opholder dig meget udenfor.

Tilbage til toppen