av_solaire_bleu_lisa_rose_2409-1x1 472x472

Hvad er blåt lys ?

Vi kender det blå lys, der udsendes af skærme med LED eller kompakte lysstofrør i computerskærme, smartphones mv., men blåt lys udsendes hovedsageligt af solen. Solens lysstyrke kan være 1.000 gange større end skærmenes. Faktisk skal du tilbringe 64 døgn foran din tablet for at opnå en eksponering svarende til en time i solen.

Det er nødvendigt at beskytte din hud mod højenergi blåt lys fra solen. 
 

Forstå det blå lys og dets virkninger

Blåt lys er en del af det synlige lysspektrum. Blåviolet lys er den del af det synlige lys, som har mest energi, deraf navnet HEV (High Energy Visible Light). Det giver frie radikaler i cellerne og fremskynder hudens aldring. Det kan også bidrage til udviklingen af hudkræft. Derfor er det nødvendigt at beskytte huden mod det.

av_suncare_wavelength_EN_1080x1080

25% af celleskader er forårsaget af højenergi blåt lys. Strålerne fremskynder hudens aldring hver dag og medvirker til udvikling af rynker og pigmentpletter.     

Det er derfor rimeligt at antage, at hudens eksponering for højenergilys på lang sigt, og især i takt med aldring, udtømmer de cellulære forsvarsmekanismer. Det kan have en skadelig virkning, der fremmer aldring og endda kræftmekanismer. Desuden stimulerer højenergi blåt lys melanocytternes aktivitet, så pigmentering øges. Det forværrer derfor visse dermatoser forbundet med melanins funktion, såsom graviditetsmaske/melasma eller postinflammatorisk hyperpigmentering. Højenergi blåt lys har potentielt endnu mere ødelæggende virkninger end UVA, især på mørk hud.
 

Med højenergi blåt lys har huden fået en ny fjende, som potentielt er mere skadelig end UVA- og UVB-lys. De skadelige bølger trænger endnu dybere ind i hudlagene, helt ned i hypodermis. Med sin intense energi angriber højenergi blåt lys alle cellulære bestanddele: lipider, proteiner og DNA.     Hudcellerne ændres inden for en time efter ubeskyttet ophold i solen². 
Andre studier har også vist, at det blåviolette lys fører til dannelsen af skadelige frie radikaler, der påvirker alle bestanddele af hudceller: lipider, proteiner og DNA.
 

En dråbe kildevand

En formel, der opfylder Avènes dobbelte forpligtelse til at respektere huden og miljøet
 

TriAsorB™-filteret opfylder fuldt ud Pierre Fabre Dermo-Cosmetics' Conscious Care-tilgang. Den er nyttig, gennemtænkt og etisk og har til formål at formulere aktive ingredienser, der i stigende grad respekterer huden og miljøet. 
 

Den bedste forebyggelse af fotoaldring

Pierre Fabres medicinske forskning præsenteret i 2020 i forbindelse med lanceringen af Intense Protect SPF50+ viser, at solfiltret TriAsorB™ har revolutioneret grundlaget for fotobeskyttelse ved at tilbyde den bredeste beskyttelse mod UVB, korte UVA, lange UVA og helt op til højenergi blåt lys-stråler med en bølgelængde op til 450nm.

TriAsorB™ er integreret i det patenterede Eau Thermale Avène solfilterkompleks og forbedrer hudens forsvar mod højenergi blåt lys-relateret fotoaldring og tilbyder dermed den højeste standard for beskyttelse mod dybe, synlige hudskader.
 

av_solaire_bleu_juliet_3455-1x1 472x472

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Den dermatologiske løsning mod blåt lys

Eau Thermale Avènes innovation mod blåt lys: det nye TriAsorB™-solfilter

For at bekæmpe virkningerne af højenergi blåt lys på huden har Eau Thermale Avène Laboratories udviklet en revolutionerende ny teknologi: TriAsorB-solfilteret, der er inspireret af melanins naturlige fotobeskyttende egenskaber.

Hvordan fungerer det i praksis?

Melanin, som er en funktion af den enkelte persons fototype, er ansvarlig for at give huden den rette fotobeskyttelse. Den beskytter dagligt mod solstrålers akutte påvirkning – som solskoldning – men også mod de langsigtede virkninger, som fotoaldring og hudkræft. Det beskytter også mod synligt blåt lys med høj energi. Inspireret af denne unikke funktion giver TriAsorB™ huden en meget bred og effektiv fotobeskyttelse og absorberer den skadelige del af solspektret, som omfatter UVB, kort UVA, lang UVA, men også højenergi blåt lys.

En sikker formel 

TriAsorB™-filteret er et organisk solfilter. Innovativ teknik garanterer produkternes sikkerhed. Takket være TriAsorB™ er det lykkedes os at reducere koncentrationen af filtre i Intense Protect 50+3 med 10 %, samtidig med at vi opretholder en højkvalitativ beskyttelse.

Der blev arbejdet i fire år og udført 30 toksikologiske undersøgelser for at bevise filterets sikkerhed. Det ultrasikre TriAsorB™-filter forbliver på hudens overflade, uanset om huden er tør.

3 tests viser, at filteret beskytter cellulært DNA mod skader som følge af UV-stress.4

3. Aktuel påføring (5 mg/cm-2) blev afprøvet på menneskelige hudeksplantater.
3 anvendte modeller: Sund hud/ Sund og bestrålet hud/ Forringet og bestrålet hud
4. Aktuel anvendelse (2 mg.cm-2) Målinger udføres på rekonstruerede epidermis-follikulære modeller. Stress: akut UV-eksponering. Kvantificering af DNA-skader (ved LC/MS-analyse (flydende kromatografi/massespektrometri))
 
av_solaires_engagement-formulation_microscope_1x1
av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 1620x1620

Respekt for miljøet

Eau Thermale Avène Laboratories fortsætter sin miljømæssigt ansvarlige tilgang og sit engagement i at begrænse solfiltrenes indvirkning på havene. TriAsorB™-filteret har bestået adskillige tests, som viste, at det ikke er giftigt for tre vigtige arter af maritime biodiversitet: en koralart, en planteplanktonart og en dyreplanktonart.

 

Nye solcremer til ansigt

 

  • Særlige formuleringer udviklet til tør og meget tør hud, normal til kombineret hud og fedtet og uren hud.
  • Med den højeste standard for fotobeskyttelse for at forhindre solrelateret aldring - og aktive ingredienser, der respekterer alle hudtyper.
  • -72% mindre pigmentering induceret af højenergi blåt lys1

 

1In vivo-undersøgelse udført med Tinted Fluid SPF50+ på 16 forsøgspersoner

Læs mere he

SOLBESKYTTELSE

SOLBESKYTTELSE

Intense Protect 50+

  • Ultra-bredspektret solcreme, der matcher de højeste standarder for beskyttelse af huden, samtidig med at effekten på miljøet minimeres.
  • 95.3 % reduktion af DNA-skader forårsaget af blåt lys¹ 

¹In-vitro test. Topikal påføring (2 mg/cm2) Måling udført på rekonstrueret epidermis. Stress: simuleret eksponering af blåt lys. Kvantificering af oxidativ DNA-skade vha. immunhistokemisk analyse.

Læs mere
SOLBESKYTTELSE
Back to top