Indhold

Forbered din hud på solen

Hvorfor det er vigtigt at forberede din hud på solen.

At forberede din hud på solen før eksponering er et vigtigt skridt for huden, som vi alt for ofte glemmer. Det er ekstra vigtigt for personer med lys hud, solallergi eller intolerance over for solen, eller hvis du blot ønsker at undgå at blive solskoldet fra første dag, du er udenfor. Hud, der ikke har været udsat for solen i lang tid, er endnu mere sårbar over for de første UV-stråler, den udsættes for. 

 

av_solaires_accessoires_vacances_1x1 577x596

 

Tre trin til at forberede din hud på solen

av_solaires_exfolier_1x1 1620x1620

 

 

Trin 1: Eksfoliere

Den bedste måde at få en jævn solbrun farve på er at eksfoliere et par dage før solbadningen: Det fjerner døde celler, og overhuden får al den plads, den har brug for til at producere masser af melanin og få din solbrune farve til at holde længere. En anden fordel ved eksfoliering er, at den frigør tilstoppede porer og udglatter hudens struktur, så den får en strålende glød.

 

Trin 2: Beskytte

Når du har eksfolieret din hud og er klar til stranden, må du ikke glemme det vigtigste trin: At beskytte dig mod solens stråler når du er udenfor. Vi kan ikke gentage det for ofte: Det er aldrig risikofrit at opholde sig i solen, og derfor er det vigtigt at beskytte sin hud ved at tage tøj på, bruge en solcreme med høj solfaktor og nøje følge de vigtigt regler for soleksponering , fe.sk, ingen sol mellem kl. 12 og 15. Det er den eneste måde at begrænse risikoen for solskader og for tidlig hudaldring på: solskader, hyperpigmentering og hudkræft. At beskytte huden er den bedste måde at opnå en naturlig, gradvis og langvarig solbrun farve på.

av_solaires_hydrater_1x1 577x566
av_solaires_proteger_1x1 577x588

Trin 3: Fugte

Hvis du vil berolige din hud efter solbadning og få din solbrune farve til at holde længere, bør du huske at fugte din hud med en aftersunlotion. Solen udtørrer huden og gør den tykkere. Det betyder, at hud, der har fået sol, er tørstig. Den skal fugtes og næres i dybden. En creme tilfører næringsstoffer, der genopbygger hudbarrieren og beroliger den overophedning, der kan opstå efter soleksponering.

Mad spiller også en vigtig rolle. En farverig kost med velafbalancerede fødevarer, der er rige på antioxidanter, giver huden alle de næringsstoffer, den har brug for. Vitaminer spiller ligeledes en vigtig rolle i at holde melaninproduktionen i gang sommeren over.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Solarier: Undgå dem

Hvis du overvejer at tage en tur i solariet for at gøre din hud klar til sommeren, bør du huske på, at de kunstige UV-stråler ikke forbereder huden til solen. Det eneste, de gør, er at opbruge din huds evne til at beskytte sig selv mod solskader uden at beskytte dig mod solens skadelige virkninger som f.eks. solskoldning. Det eneste, du får ud af det, er en yderligere risiko for hudkræft, og at huden ældes hurtigere på grund af de skadelige UVA-stråler. Hvis du gerne vil være solbrun, inden du skal ud i solen, og ikke vil vise din hvide hud frem de første dage på stranden, kan du i stedet vælge en selvbruner.

 

Tilbage til toppen