av_cleanance_yasmine_4297-16x9
Indhold

TØR HUD OG DEHYDRERET HUD

HVAD DU BØR VIDE

1 ud af 4

af alle mennesker har tør hud

Kildeliste

1. Euromonitor Beauty Survey 2020

Hud, som ser trist ud, føles stram og mangler smidighed og velvære: Er den tør eller dehydreret? Spørgsmålet kan virke uinteressant, men det er vigtigt at vide, da tør hud skal plejes på en anden måde end dehydreret hud.

Det første, du skal vide, er, at tør hud er en permanent tilstand - en hudtype- mens dehydreret hud er en midlertidig tilstand, som kan ramme alle hudtyper. Men tør hud og dehydreret hud har én ting til fælles: hudens hydrolipide film er ikke intakt og beskytter dermed ikke huden ordentligt.

For tør hud er det talgkirtlerne, der er årsagen: de producerer ikke nok talg. For dehydreret hud gælder det, at vandet i overhuden fordamper for let på grund af interne eller eksterne faktorer.

Det er vigtigt at vælge plejeprodukter, som er tilpasset disse sarte hudtyper for at mindske ubehaget og pleje huden ordentligt. Og at gøre det ordentligt.

title

KORT SAGT

av_peau-seche-deshydratee_zooms_4x5 472x472

Tør hud eller dehydreret hud?

Symptomerne på tør hud og dehydreret hud er meget ens. Det er dog vigtigt at skelne dem fra hinanden, så man plejer dem med velegnede hudplejeprodukter, især under særlige tidspunkter/begivenheder, hvor huden reagerer anderledes, som f.eks. under graviditet eller om vinteren.

Se mere
av_peau-seche-deshydratee_zoom-peau-seche_5x4 472x452

Forståelse og pleje af tør hud

Tør hud skyldes en dysfunktion i talgkirtlerne. Det er talgkirtlerne, der producerer talg, som hjælper med at opretholde fedtbalancen i huden og spiller en vigtig rolle for den hydrolipide film. Kort sagt er der en sammenhæng mellem tør hud og manglende fedt i kroppen (og denne mangel bliver større og større med alderen). Hvordan skal man nære sin hud? Hvordan plejer jeg særligt tørre områder i ansigtet, på benene og på hænderne?

Se mere
av_peau-seche-deshydratee_zoom-peau-deshydratee_5x4 472xx452

Identifikation og pleje af dehydreret hud

Dehydreret hud er en lejlighedsvis tilstand, der kan opstå i både fedtet og tør hud. Dehydreret hud er kendetegnet ved, at den kæmper med at holde på vandet i overhuden og opretholde en ordentlig fugtbalance. Hvordan kan man se, om man har dehydreret hud? Hvordan kan man hjælpe med at genoprette balancen?

Se mere

Vores løsninger til tør hud og dehydreret hud

Avènes produkter med Termalkildevand er udviklet til at genoprette velvære i tør hud og dehydreret hud
av_tolerance hydra 10_cream 3_post_eretail_3282770388336_1x1
Jeg ved aldrig, om jeg skal vælge produkter til tør eller dehydreret hud, men jeg har lige fundet en fugtighedscreme til tør hud, som passer perfekt til mig. Oplev Tolerance HYDRA-10
Tilbage til toppen