av_solaires_ville_femme_1x1 470x470

Risici ved sol i byen

Så snart de første solskinsstråler dukker op i byen, fyldes caféers gårdhaver og udendørs siddepladser med mennesker. Vi tænker dog ikke altid på at beskytte vores hud, da vi har en tendens til at forbinde solcreme med stranden. Men det er første gang, vi igen er ude i solen, når huden lige er kommet ud af vinteren og ikke er forberedt på solen, at risikoen for solskoldning er størst.

Pas på UV-stråler i byen

I byen er der også UV-stråler overalt. Når du går ud på gaden, kan UV-stråler nemt ramme dit ansigt, dit bryst og dine hænder. Det er ikke uden risiko at blive udsat for solen. Solskoldning, solpletter, hudaldring eller værre endnu, modermærkekræft, er nogle af de alvorlige konsekvenser af UV-stråler for huden.

Farer, der forværres af forurening 

Byforurening (kulilte, udstødningsgasser fra køretøjer og tungmetaller) forværrer solens skadelige virkninger. Især fordi glasfacaderne på byens bygninger kraftigt reflekterer solens stråler. Hvad værre er: UVA-stråler (som trænger dybere ind i huden end UVB-stråler) kan endda passere gennem vinduer, så de når dig, selv når du sidder i bilen eller på kontoret. Og jo varmere vejret er, jo mere åbner og udvider hudens porer sig, hvilket gør huden mere tilbøjelig til at optage forureningtermalrtikler. Det er den samme forurening, der ligesom solens stråler i høj grad er ansvarlig for for tidlig hudaldring.

Stress som forværrende faktor

Stress i bylivet kan have en kraftig indvirkning på huden. Ligesom sol og forurening er stress en faktor, der bidrager til hudens aldring. Kombineret med de to andre faktorer forværrer stress hudens tilstand. For at undgå de risici, som forurening, arbejde og manglende søvn udgør for huden, er det vigtigt at have en sund livsstil og beskytte sin hud.

BESKYT DIG SELV FOR AT FÅ EN BEDRE SOLKULØR

At bruge solcreme betyder ikke, at man ikke bliver solbrun – tværtimod. Det modvirker solskoldning og andre hudskader forårsaget af solen og holder din hud pæn i længere tid.

Gode vaner til at beskytte din hud i byen

Gode vaner til at beskytte din hud i byen

Mange dagcremer findesmed SPF. Hvis det ikke er tilfældet med din fugtighedscreme, bør du tilføje solbeskyttelse med mindst SPF 20 til din morgenrutine for at beskytte dig selv mod UV-stråler og vælge den rette beskyttelse til din hudtype. Desuden har antioxidantegenskaber i visse solcremer en beroligende virkning på den oxidative stress UV-stråler og forurening forårsager og kan spille en rolle i stabiliseringen af solcremen, samtidig med at de øger dens effektivitet.

 

Fra samme serie

VORES LØSNINGER TIL BESKYTTELSE AF VORES FREMTID

Eau Thermale Avènes hudplejeprodukter udviklet til at beskytte huden og respektere havene

B-Protect SPF 50+

B-Protect SPF 50+

Forbedrer - Beskytter - Ensarter hudens tone

Tilbage til toppen