EKSPERTENS NOTESBOG

Ufuldkommenheder i og på huden

SPOTLIGHT PÅ HUDENS UENSARTETHEDER

Ar, bumser, modermærker og en kedelig teint er alle ufuldkommenheder, som kan korrigeres eller maskeres med passende korrigerende pleje.

Forskellige uensartetheder i/på huden

Der findes mange forskellige uensartetheder i og på huden. Nogle er medfødte, som f.eks. modermærker. De kan være lyse, depigmenterede, pigmenterede eller røde (angiomer).
Andre hudproblemer er kommet med tiden:

 • Vitiligo (lokaliseret afpigmentering) er harmløse, men uskønne og er særligt synlige på mørk hud.
 • Mørke pletter er ofte et resultat af overdreven soleksponering. De er mere almindelige under graviditet, deraf navnet graviditetsmaske, men forekommer også uden for graviditet hos kvinder og nogle gange også hos mænd.
 • Nogle hudproblemer i ansigtet (couperose, rosacea osv.) kan forbedres ved hjælp af specifikke behandlinger, men forsvinder aldrig helt.
 • Almindelig akne fortjener en særlig opmærksomhed. Nogle bumser kan efterlade langvarige mærker, især hvis de er store, dybe eller hvis der er blevet pillet for meget i dem.

Alle kosmetiske operationer eller plastikkirurgiske operationer i ansigtet efterfølges af en periode, hvor helingen endnu ikke er afsluttet. Disse midlertidige ufuldkommenheder fortjener også særlig opmærksomhed og bevågenhed.

Endelig kan nogle mere alvorlige hudlidelser (ichtyose, alvorlige forbrændinger osv.) kræve korrigerende makeup.

av_carnets-experts_imperfections-teint_dermatologue_1x1

Nøgleelementer i forebyggelse

Dermatologer er meget omhyggelige med at sikre, at du i alle disse situationer kan få den bedste behandling, både forebyggende og helbredende. Fordi "forebyggelse er bedre end helbredelse", især når det gælder uensartetheder i ansigtet.
De vigtigste elementer i forebyggelsen er:

 • For det første tidlig og effektiv behandling af inflammatorisk dermatitis, og
 • derefter god solbeskyttelse. De fleste pigmentpletter er enten givet af eller er blevet forværret af solen. Omhyggelig solbeskyttelse er en god forsikring mod mørke pletter - pigmentpletter. Vælg produkter med en meget høj solfaktor (SPF) og et bredt spektrum samt behagelig tekstur, der fordeles godt på huden og virker i lang tid..
 • Undgå traumer.

Det er ikke altid let, men du bør i det mindste ikke gøre det værre ved at skade huden ved et uheld.
Uanset om vi klør os eller piller i huden af (dårlig) vane, så er der stor risiko for at få varige mærker, så snart vores negle kommer tæt på huden.

 

Vær opmærksom på ar.

Hvis et sår skal syes eller en læsion fjernes, skal operationen udføres i overensstemmelse med reglerne for dermatologisk kirurgi, så det efterfølgende og nærmest uundgåelige ar bliver så diskret som muligt. Vi kan muligvis ikke forhindre visse ufuldkommenheder til trods for alle disse forholdsregler. Og vi kan muligvis ikke effektivt afhjælpe dem ved hjælp af de midler, som vi har til rådighed i øjeblikket.
Det er især i disse tilfælde, at en korrigerende makeup er en god alternativ løsning.

av_carnets-experts_imperfections-teint_cicatrice-visage_1x1 473*473

Dermokosmetiske behandlinger

Produkter med høj tolerance: Ved at bruge hudplejeprodukter med en høj tolerance kan du minimere den irritation, der kan opstå i tilfælde af intolerance eller allergi over for en bestemt ingrediens.

Dermatologisk makeup: Korrigerende makeup er et vigtigt redskab for dermatologen. Uanset om der er tale om en midlertidig situation (efter en dermatologisk operation) eller om langvarige ufuldkommenheder, så giver medicinsk makeup, når den anvendes korrekt, virkelig fantastiske resultater.

Kamuflerende foranstaltninger er velegnede til

 • dermatologiske problemer, såsom angiomer, vitiligo, eksem, psoriasis, couperose, rosacea, akne og ar efter akne, seborrhoisk dermatitis og melasma
 • eller efter dermatologiske indgreb, som f.eks. laser, dermabrasion, fillers og peelinger
 • eller efter kirurgiske indgreb, som f.eks. lifting, blefaroplastik og næsekorrektion.

Følg disse grundlæggende principper for at skjule uensartetheder:

Ved at bruge to komplementære farver i farvehjulet neutraliseres uensartetheder.

 • Grøn neutraliserer rød (couperose, ar, angiomer osv.).
 • Gul neutraliserer violet (mørke rande, åreknuder osv.).
 • Brun skjuler hvid.

De lyse nuancer løfter, mens de mørke nuancer giver kontur.

Ved at lege med disse kontraster kan vi korrigere ansigtsformen, reducere ar eller indfaldne områder og skjule misfarvning.
Den hvide tone udjævner og fanger lyset på en diskret måde.

Vores ekspert besvarer dine spørgsmål

Lev bedre med uren hud

Der findes en lang række forskellige modermærker. For at mindske modermærker skal du kontakte en specialist for at få den relevante information, og om nødvendigt for at få foretaget en lægeundersøgelser og afgøre, om der findes behandlingsmuligheder. For at skjule modermærker er det en god løsning at bruge korrigerende makeup.

Det afhænger af arret:
- Hvis arret er nedsunket, kan du skjule det med en kompakte foundationcreme og derefter bruge en korrektionsstift.
- Hvis arret er bulet, kanl du efter at have udjævnet hudfarven påføre lidt mere kompakt foundationcreme i en lidt mørkere nuance end den forgående (mørke farver får arret til at se mindre fremtrædende ud).

Hænderne har ofte samme farve som ansigtet, så brug området ved håndroden nær tommelfingeren til at teste farven. Påfør foundation på det lyseste område. Den nuance, der er tættest på det mørke område, er den, du skal huske. Hvis du foretrækker en lysere eller mørkere tone, kan du vælge en tone under eller over.

Rens din hud grundigt. Påfør en makeup-base, der er tilpasset din huds niveau af sensitivitet. Neutraliser uensartet hud med en korrektionsstift. Udjævn teinten med en flydende foundation eller en kompakt creme. Korriger lokale uensartetheder med en concealerpensel. Fikser makeuppen med Mosaic pudder. Gør dit ansigt flottere med Mosaic puddderr til øjenlågene, en korrektionsblyant til øjenbrynene til at fremhæve dine øjne og en læbe- /konturblyant til at fremhæve dit smil.

Vores hudplejeprodukter, som er tilpasset hudens uensartetheder

Vores hudplejeprodukter, som er tilpasset hudens uensartetheder

Se mere
Tilbage til toppen