av_solaires_bien-etre_1x1_473x590

Solen som kilde til velvære

Solen er kilden til liv og nøglen til vores udvikling. Den er en ubestridelig kilde til glæde, godt humør og mental og fysisk sundhed. Et enkelt kig på din vejr-app om morgenen, og du ved, om din dag kommer til at starte godt eller dårligt. Udtrykket ”vinterdepression” bruges endda, når der ikke er så meget sol om vinteren. Solen regulerer produktionen af velværehormoner, og den sikrer også vores kronobiologiske balance: vores vekslende søvncyklus. Et liv uden sol er umuligt.   Men den vigtigste og for livet altafgørende fordel ved solen er UVB-strålers syntese af D-vitamin. Det er tilstrækkeligt at udsætte ansigtet for sol i et par minutter om dagen for at producere den nødvendige mængde D-vitamin, som gør det muligt for calcium at blive optaget af fordøjelseskanalen og styrke vores immunsystem, hvilket beskytter os mod infektioner og mikrober.

 

Solen har også terapeutiske egenskaber. Psoriasis og eksem er blot nogle af de hudsygdomme, der forbedres af solen på grund af den antiinflammatoriske virkning, som solens stråler har.

Solskin med måde

Solens UVA- og UVB-stråler kan også have en negativ indvirkning på huden:

  • Solskoldning,
  • aldring af huden
  • brune solpletter 
  • modermærkekræft

UVA-stråler: Disse meget gennemtrængende stråler ændrer hudens elastiske fibre og er ansvarlige for for tidlig hudaldring, hvilket især åbenbarer sig som brune solpletter og rynker. Strålerne er også ansvarlige for udviklingen af almindelig hudkræft og modermærkekræft.

UVB-stråler stimulerer melanin, hvilket medfører, at man bliver solbrun inden for 48 timer. De er altså ansvarlige for solskoldning og for tidlig hudaldring på længere sigt og kan også udløse udviklingen af hudkræft. 

 

av_solaires_avec-moderation_1x1 472x472

Solens både gavnlige og skadelige virkning på huden

Sådan beskytter du din hud effektivt mod solen

For at få mest muligt ud af solen og nyde dens fordele med ro i sindet er god beskyttelse vigtig. Det er ikke overraskende, at tøj fortsat er den sikreste form for beskyttelse. Og hvis du skal opholde dig i solen, er det vigtigt at beskytte din hud med en god solcreme, der har en høj faktor til filtrering af UVA- og UVB-stråler.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING 

De rette forholdsregler for at nyde solen med omtanke:

• Udsæt ikke spædbørn og småbørn for direkte sollys.

• Gå ikke ud i solen i middagsperioden, dvs. fra kl. 12:00 til 15:00.

• Tag egnet tøj på (T-shirt, solbriller, hat osv.).

• Ophold dig ikke for længe i solen, heller ikke selv om du har solcreme på.

• Påfør din solcreme regelmæssigt for at opretholde beskyttelsen, især efter at du har svedt, svømmet eller tørret dig med håndklæde.

• Vær forsigtig: Hvis du ikke bruger den anbefalede mængde solcreme, reducerer du beskyttelsesniveauet betydeligt.

Tilbage til toppen