av_solaires_taches-brunes_closeup_1x1 470x470
Hvad er brune solpletter?

Solpletter eller alderspletter, kendt som solar lentigo, skyldes for meget solpåvirkning. De skyldes, at melanin aflejres i epidermis eller dermis. Det er en almindelig form for hyperpigmentering, der viser sig som små, flade, mørke områder, hvis farve varierer fra lysebrun til sort. Solpletter kan forekomme i ansigtet, på halsen, skuldrene, nakken, underarmene og oversiden af hænderne. 

Hvad er årsagerne?

Solpletter skyldes en ubalance i melanocytterne, som er de celler, der er ansvarlige for produktionen af melanin, det naturlige pigment, der farver huden. Ved solpletter producerer huden for meget melanin efter at have været udsat for UV-stråler, og det giver pletter.

Brune pletter er ikke det eneste tegn på hudaldring forårsaget af solen. Hudens aldring foregår på to niveauer: På overhuden: UVB-stråler forårsager små solpletter. I dermis: UVA-stråler forårsager dybe rynker.

Hvem er ramt af solpletter?

Alle, både mænd og kvinder. Brune pletter er mere almindelige hos personer over 40 år, men de kan forekomme tidligere. Forekomsten af pletter afhænger dog af hudfarven og den tid, man har tilbragt i solen: Jo lysere huden er, jo mere sårbar er den over for solens påvirkninger. For ikke at undgå for tidlg aldring af huden er det ikke nok at anvende en antirynkecreme om aftenen. Når det drejer sig om solen, er det bedre at modvirke end at helbrede. Dermatologer taler ofte om begrebet solsikkerhed, dvs. at man skal beskytte sig mod solen og ikke eksponere sin hud for meget. Solbeskyttelse er derfor det vigtigste skridt til at modvirke fremkomsten af alderspletter og alle former for fotoaldring af huden. 

 

av_solaires_taches-brunes_1x1 470x470

Solens både gavnlige og skadelige virkning på huden

Sådan undgår du solpletter i ansigtet og på halsen

Valg af solbeskyttelse

Beskyt dig selv hele året

For at modvirke solens indvirkninger på hudens aldring er det nødvendigt med fotobeskyttelse, dvs. konstant at være på vagt over for soleksponering: Gå ikke ud i solen på de mest solrige tidspunkter af dagen, tag tøj, hat og solbriller på, og brug solbeskyttelsesprodukter med en høj solfaktor, og som er egnet til din hudtype. 

Solens stråler påvirker huden, selv på overskyede dage, så det er vigtigt at give din hud den daglige beskyttelse, den har brug for, så den er beskyttet hele året rundt. Selv i byen bør du bruge en solcreme eller en fugtighedscreme med en let solfaktor for at filtrere UV-stråler: den eneste måde at nyde livet i det fri på.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Overdriv ikke

Begræns din tid i solen, hold dig ude af solen i middagstimerne, og tag tøj og en hat på for at beskytte dig mod solen, når det er muligt. Når huden er udsat for solen, bør du regelmæssigt bruge og genpåføre en solcreme med en passende solfaktor, der er specielt udviklet til din hudtype.

I mere end 30 år har Eau Thermale Avène forpligtet sig til at tilbyde de bedste solbeskyttelsesprodukter til beskyttelse af din sensitive hud. I dag er vores solbeskyttelsesprodukter nummer et på markedet for fotobeskyttelse på europæiske apoteker*.

*IQVIA – Pharmatrend International – år 2018 – i mængde og værdi.
Tilbage til toppen