Hudpleje til tør hud og eksem

Hudpleje til tør hud og eksem

Ansigtseksem giver ubehag og kløe i ansigtet, og følelsen kan i sidste ende være uudholdelig. Find specifikke plejeprodukter til at imødekomme de problemer, som atopisk hud i ansigtet giver.

1 resultat "Hudpleje til tør hud og eksem"

FÅ MERE AT VIDE
FÅ MERE AT VIDE

Hvordan ved du, om du har eksem?

Symptomerne på eksem i ansigtet er inflammation i huden, og det viser sig ved røde og meget tørre pletter med blærer. De opstår på siden af næsen, på ørerne, kinderne, øjenlågene og på halsen. Disse hudlæsioner giver voldsom kløe, en tilstand der også er kendt som pruritus.  

Denne hudtilstand opstår på meget tør og beskadiget hud og får eksem til at blusse op. Med andre ord: Skiftende perioder, hvor symptomerne forværres og kløen tager til, hvorefter symptomerne aftager Generelt reagerer denne hudtype, som også er kendt som atopisk hud, voldsomt over for kosmetiske produkter.

Årsager til ansigtseksem

Ansigtseksem er en kronisk hudsygdom, en dermatose (hudlidelse), der påvirker immunsystemet og de hudceller, der fungerer som barriere mod allergener. Der findes især to typer eksem: kontakteksem og atopisk eksem.

Kontakteksem

Kontakteksem skyldes en overfølsom reaktion i huden på et allergen, og er ikke nødvendigvis relateret til genetiske faktorer. Denne reaktion foregår i to faser:

 1. I første fase eksponeres huden for det allergifremkaldende stof.
 2. I anden fase kommer huden i kontakt med stoffet for anden gang, og denne kontakt giver huden mulighed for at genkende stoffet, hvorefter immunsystemet overbelastes, hvilket udløser en lokal inflammationsreaktion inden for få timer.

Listen over potentielle allergener er lang:

 • Kemikalier (maling, lim, farvestoffer, pesticider, vaske- og rengøringsmidler, vaskepulver)
 • Makeup og kosmetiske produkter, der fremkalder irritation (parfume, shampoo, neglelak osv.)
 • Pollen
 • Metaller (nikkel, krom...) og gummi
 • Medicin (antihistaminer, antibiotika, bedøvelsesmidler osv.)

Atopisk eksem

Atopisk dermativis, også kendt som børneeksem, er den mest almindelige type og den er ikke altid let at behandle. Den rammer børn og spædbørn, efter de er blevet et par måneder gamle og varer op gennem barndommen og i nogle tilfælde fortsætter den ind i voksenalderen.

For det meste skyldes atopisk eksem genetiske faktorer. Stress og visse udefrakommende faktorer kan også spille en væsentlig rolle og bidrage til eksemudbrud hos en prædisponeret hudtilstand.

Abnormiteter i huden og immunologiske abnormiteter går i arv fra generation til generation eller de opstår som følge af udefrakommende, stressende faktorer. Disse abnormiteter eller udefrakommende faktorer gør det let for allergifremkaldende molekyler at trænge ind i overhuden og udløse intensive reaktioner fra hudens immunforsvar, som f.eks. den inflammationstilstand, der er typisk for eksem.

Er eksem smitsomt?

Nej, eksem smitter ikke.

Hvordan behandler man eksem?

Personer med eksem bør i første omgange blive behandlet af sundhedspersonale, og her er en hudlæge at foretrække. Lægen vil først forsøge at identificere årsagen og det mulige allergen, der er ansvarlig for udbruddet af kontakteksem. Derefter vil der blive foretaget en priktest.

Lægen kan derefter ordinere passende behandling. Dette sker normalt i form af topiske kortikosteroider, der påføres lokalt på eksemudbruddet. Lægen kan anbefale yderligere behandling, alt afhængigt af hvor intensive symptomerne er. Denne behandling kan være:

 • Antihistaminer ved voldsom kløe
 • Antibiotika og antiseptiske midler til at modvirke bakteriel superinfektion
 • Skånsomme hygiejneprodukter og et blødgørende produkt til at pleje huden
 • Psykologisk støtte, hvis stress identificeres som hovedårsagen

Hvilken creme skal du bruge til eksem?

Antiinflammatorisk medicinsk behandling, der indeholder kortikosteroider, er effektivt til at behandle akutte eksemudbrud, da den dæmper inflammationen og kløen, men den forhindrer dog ikke udbruddene i at vende tilbage.

En hudplejerutine, der er velegnet til eksem, hjælper med at forlænge perioder uden opblussen af eksem og kan dermed med fordel kombineres med behandlingen.

 1. Brug XeraCalm A.D Cleansing Oil til at rense atopisk hud. Hvis du bruger Cleansing Oil sammen med lunkent vand, renser den huden uden at forværre tilstanden af tør hud. Lipiderne i vaskeolien nærer og genopretter hudbarrieren.
 2. Hvis du derudover giver dit ansigt et pust Termalkildevandvil det berolige og dæmpe irritation i ansigtet.
 3. Blødgørendecremer er de ultimative fugtgivende, nærende og kløedæmpende produkter til at pleje eksem dagligt. Vores laboratorier har formuleret allergivenlige blødgørende cremer uden parfume. De genopretter hudens barrierefunktion og respekterer hudens mikroflora.  anbefales til tør, kløende hud og  virker mere nærende og anbefales til meget tør, kløende hud.
 4. Du kan også bruge XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cream som dagcreme, da den har en let konsistens, og XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm som natcreme, da dens formel indeholder flere lipider.
 5. Ved voldsom kløe, eksempelvis på ørerne, næsen, halsen eller øjenlågene, beroliger  øjeblikkeligt.
Tilbage til toppen