av_eczema-psoriasis_nuque_dos_1x1
Indhold

Eksem og psoriasis: hudlidelser, der klør

Eksem og psoriasis er bestemt ikke ualmindelige hudlidelser, men alligevel er de ikke særlig kendt i den brede offentlighed.

title

Eksem og psoriasis i tal

2,5

millioner kvinder i Frankrig lider af eksem

15%

af spædbørn er ramt af eksem

3%

af befolkningen er ramt af psoriasis

1. https://www.associationeczema.fr/
2. https://francepsoriasis.org

Eksem og psoriasis er ikke ualmindelige hudlidelser, men de er ikke særlig kendte i offentligheden og der findes ganske mange skrøner, når det kommer til disse hudlidelser. Nej, disse hudlidelser er ikke smitsomme. Nej, de skyldes ikke dårlig kropshygiejne. Vi hjælper dig med at se tingene klarere og vide, hvad der er sandt, og hvad der er falskt. 
Eksem er en kronisk inflammatorisk hudlidelse, der medfører røde pletter, irritation og kløe (også kaldet pruritus). Personer med eksem vil opleve vekslende perioder med udbrud og perioder med ro. Der findes ikke én, men derimod flere forskellige typer eksem: kontakteksem og atopisk eksem er de mest almindelige. Det er vigtigt at skelne dem fra hinanden for at kunne behandle og forebygge dem korrekt. 
Psoriasis er også en kronisk inflammatorisk hudlidelse. Ved psoriasis opstår der røde pletter, som er dækket af hvidlige skæl. Psoriasis er både genetisk betinget og det kan forekomme som følge af visse udefrakommende faktorer. Ligesom for eksem, så resulterer psoriasis ofte i kløe. 
Selv om de to hudlidelser ligner hinanden på mange måder, er de forskellige. Psoriasis opstår meget sjældent hos spædbørn, hvorimod mindst 15% af børn under et år rammes af atopisk eksem. Det er derfor vigtigt at skelne mellem de to hudlidelser for at kunne behandle dem korrekt. 

title

AT KOGE DET NED

At få en bedre forståelse af din tilstand for bedre at kunne tage vare på dig selv

av_eczema-psoriasis_plaque_interieur-bras_1x1 472x472

Eksem

Eksem, både atopisk eksem og kontakteksem, er den næstmest almindelige hudlidelse efter akne. Uanset om det er en voksen eller et barn, der er ramt, kan det gøre livet sværere. Heldigvis findes der mange behandlingsformer, som kan behandle det godt. 
Eczema Dispatch - atopisk eksem 

Se mere
av_eczema-psoriasis_psoriasis_close-up_1x1 472x472

Psoriasis

Psoriasis skyldes en kombination af en betændelsesreaktion, og at hudens yderste lag fornyes for hurtigt og i overdreven grad. Denne hudlidelse rammer på forskellige måder og forskellige områder. Lad os se nærmere på, hvad der forårsager denne hudlidelse, hvilke karakteristika den har, og hvilke muligheder der er for behandling og pleje.

Se mere
av_eczema-psoriasis_enfant_maman_dermatologue_4x5 472x500

At leve bedre med eksem og psoriasis

Synlige pletter og kløe. De mest almindelige symptomer på eksem og psoriasis kan påvirke din dagligdag. Men vha. god hygiejne, tilstrækkelig fugttilførsel og et par enkle tips til at undgå at klø sig, er det muligt at leve ganske fredeligt med din hudlidelse. Vores ekspertrådgivning om, hvordan du kan få bedre hudkomfort og få en hud, du trives i.

Læs mere
I Avène Hydroterapicenter behandler vi hvert år knap 3.000 mennesker med hudlidelser. Vi både behandler dem og vi lindrer deres smerter. Men vi lærer dem også, hvordan de kan genvinde kontrollen over hudlidelsen og leve bedre med den. Dette vil hjælpe dem til at føle sig bedre tilpas med deres hud og med deres psyke hver dag.
Vores mission er at give varig beroligelse.

Vores løsninger til eksem og psoriasis

Eau Thermale Avène-hudplejeprodukter, der er designet til at få dig med kløende hud til at føle dig bedre tilpas.
av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

XeraCalm A.D Balm

Jeg er vild med den. Jeg har ikke længere hverken rødme, kløe eller allergi. Min hud er blød. Oplev serien
Tilbage til toppen