Indhold

Eksem på maven og ryggen

Det er svært at ignorere eksem på maven og ryggen, da kløen på disse områder kan være meget intens. Der kan være forskellige årsager til, at eksem på maven og ryggen opstår og det kan opstå allerede i de første uger af barnets liv. Vi vil forklare, hvordan man kan forebygge og afhjælpe det.

av_eczema-psoriasis_dos_epaules_1x1 492x492

 

Sådan genkender man eksem på maven og ryggen

Har du en eller flere røde pletter på maven eller ryggen? Klør de så meget, at du føler trang til at kløe områderne igennem dit tøj? Hvis du kan svare ja til dette, er der stor sandsynlighed for, at det er eksem, der er årsagen til din kløe. 

De røde pletter opstår under udbrud, men ved du, hvad der forårsager dem? Det er bestemt ikke et ligegyldigt spørgsmål: Det er meget vigtigt at identificere årsagerne til eksem på maven og ryggen for at afhjælpe det ordentligt og forhindre tilbagefald.

 

Hvad forårsager eksem på maven og ryggen?

Er pletterne meget lokaliserede? På brystet, omkring navlen, midt på ryggen? Så er du måske allergisk over for nogle bestemte stoffer i en creme eller over for nikkel i dit bælte- eller BH-spænde. Dette er et tegn på kontakteksem: Din hud reagerer på et specifikt allergen.

Hvis din hud generelt er tør og sensitiv, og der opstår røde pletter på andre dele af kroppen, er det mere sandsynligt, at der er tale om atopisk eksem. 

KontakteksemAtopisk eksem

av_eczema-psoriasis_abdomen_1x1 492x492

Hvad kan man gøre for at berolige sit spædbarns eksem på maven og ryggen?

Eksem på maven og ryggen opstår i nogle tilfælde blot få uger efter fødslen.

Spædbarnseksem

Hos spædbørn er den eksem, der opstår på maven og ryggen, oftest atopisk. Atopisk hud er tør og hyperreaktiv og er blandt andet karakteriseret ved inflammatoriske faser under udbruddene. Pletterne er normalt meget røde.

Spædbarnseksem

Tag affære hver dag 

Når du har identificeret årsagerne til dit barns eksem og fulgt anbefalingerne fra din praktiserende læge, hudlæge eller børnelæge, er der forskellige ting, du kan gøre for at forhindre yderligere irritation. Du kan blandt andet vaske og fugte dit barns hud med skånsomme produkter, vælge tøj, der er lavet af bomuld og reducere mængden af vaskepulver, du bruger, når du vasker tøj.

Børn – pleje og tips mod kløe

Jeg lægger vasker mindre tøj ad gangen og bruger mindre vaskepulver for at sikre, at det skylles grundigt ud.

Nina

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Det er muligt at mindske eksem på maven og ryggen under og mellem udbruddene.

For at berolige din sarte og reaktive hud vil din læge normalt ordinere en kortisonbaseret creme, som skal påføres et par dage på de røde betændte pletter. Hvis du ønsker at reducere hyppigheden af eksemudbrud, skal huden på maven og ryggen holdes godt fugtet hver dag. Regelmæssig påføring af en blødgørende creme vil hjælpe med at genoprette den beskyttende barriere gradvist.

Eksem - hvilke typer af pleje?

AV_Xeracalm AD_Lipid-replinishing cream 200ml_4_social_post_3282779405553_LD 492x492

 

 

De bedste metoder til at pleje huden på maven og ryggen med eksem

Når det kommer til huden på maven, er det meget ligetil: Brug en blødgørende creme. Start med at fordele den i dine hænder, og spred den derefter ud på hele maven i store cirkulære bevægelser. Ved eksem på ryggen kan du bede en ven eller et familiemedlem om at påføre cremen. 

 

Tilbage til toppen