Indhold

Eksem i ansigtet og på halsen

Eksem kan opstå på alle dele af kroppen. Ansigtet (kinderne, panden, læberne eller ørerne) og halsen er ikke forskånet for de røde pletter og kløen. Heldigvis findes der løsninger, der kan mindske følelsen af ubehag under udbrud og beskytte den tynde og sarte hud i ansigtet.

av_eczema-psoriasis_cou_1x1_619_619

Årsager til eksem i ansigtet og på halsen

Både atopisk eksem og kontakteksem kan opstå i ansigtet og på halsen. Ansigtseksem opstår især hos spædbørn og voksne. Nakkeeksem er almindeligt hos børn. 
Allergener, der fører til eksemudbrud, findes ofte i læbestift eller i smykker, der indeholder nikkel. Allergenet kan også overføres til ansigtet via hænderne, f.eks. gennem neglelak, eller via luften, her er det typisk pollen, der er det skyldige allergen. Halsen er et meget udsat område, fordi vi ofte rører ved den, uden vi er opmærksomme på det. Om vinteren kommer den i kontakt med mange genstande, f.eks. mærker på rullekravesweatere eller uldne tørklæder, som kan irritere huden.

Kontakteksem

Atopisk eksem

Eksempletterne i ansigtet er meget synlige. Der er ofte mange, der stirrer på dem, og det kan være svært at holde ud.

Stéphanie MerhandStifter af French Eczema Association

 

Eksem kan også opstå på ørerne

Her kan det resultere i rødme på øreflippen, skorper i folderne, smerter eller en underlig fornemmelse. Det er dog værd at bemærke, at eksem opstår mindre hyppigt på ørerne. Hvis der opstår en sprække i folden under øreflippen, er der sandsynligvis tale om atopisk eksem. Kontakteksem opstår dog også regelmæssigt i dette område. Vi anbefaler, at du fokuserer på følgende genstande, når du vil identificere årsagen: smykker, mobiltelefoner, høreapparater, shampoo, farvestoffer i hårfave eller øredråber.

av_eczema-psoriasis_oreilles_1x1_619_619

Sådan lindres symptomerne på eksem i ansigtet og på halsen

I det følgende vil vi ridse nogle grundlæggende regler op. De vil kunne lindre eksemudbrud og give langtidsvirkende beroligelse af huden i ansigtet.

Beskyt dig mod udbrud i ansigtet og på halsen

Behandlingen af eksemudbrud i ansigtet og på halsen består normalt af en kortisonbaseret creme eller salve til lokalt brug eller en immunsuppressiv salve til lokalt brug. I tiden mellem udbruddene er det dog vigtigt at genopbygge huden så godt som muligt. Brug dagligt en blødgørende creme for at gøre huden mindre reaktiv og for at reducere hyppigheden af udbrud.

Sådan beroliges huden på dit barns ansigt og hals

Eksem opstår i hårbunden, på kinderne og i nakkefolderne hos spædbørn. Røde, skorpeagtige pletter kan også opstå på grund af voldsom savlen. Brug en passende blødgørende creme flere gange om dagen for at reducere hyppigheden af udbrud. I nogle tilfælde ordineres en dermokortikoid under udbrud.

Spædbarnseksem

Behandlinger

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Hvordan håndterer man mundeksem?

Når der opstår sårskorper og sår omkring munden og på læberne, er der tale om et eksemudbrud. Påføring af en lokal kortikosteroid vil lindre kløen hurtigt, uanset om der er tale om atopies eksem eller kontakteksem. Men kortikosteriod er ikke nok i sig selv. Det er vigtigt at anvende et blødgørende hudplejeprodukt ofte, også i mellem udbruddene. Det vil holde huden bedre fugtet og beskyttet og reducere hyppigheden af udbrud. Derudover bør man undgå at røre ved og slikke sine læber, da det vil forstærke irritationen. Et andet tip: Hvis du er musiker, kan det være dit instrument - f.eks. din trompet eller klarinet - der er årsagen til din eksem.

av_eczema-psoriasis_maquillage-medical_1x1_619_619

 

Brug hudvenlig makeup

Hvis du bruger en ny foundation, skal du starte med at teste den på et lille område af huden. Det er en god foranstaltning til at reducere eksemudbrud. Brug et renseprodukt eller medicinsk makeup uden parfume. Fjern det overskydende produkt med en renserondel. Spray derefter med Avène Termalkildevand og massér huden for at fjerne eventuelle rester af snavs. Tør til sidst huden skånsomt med et blødt håndklæde. Udskift dine produkter hver 3. måned.

Tips til voksne til at pleje huden og dæmpe kløe

Kulden hjælper med at dæmpe kløe og rødme i huden. Så tøv ikke med at lægge din fugtighedscreme i køleskabet, inden du tager på arbejde, så du kan berolige din hud om aftenen, hvis den har brug for effektiv fugttilførsel.

Stéphanie MerhandStifter af French Eczema Association
Fra samme serie

Vores løsninger til at berolige hud med atopisk eksem.

Eau Thermale Avène-produkter, der er udviklet til at pleje hud med atopisk eksem.

XeraCalm A.D Cleansing Oil

XeraCalm A.D Cleansing Oil

Nærer - Beroliger - Renser

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

Nærer - Beroliger - Giver fugt - Fugter

XeraCalm A.D Concentrate

XeraCalm A.D Concentrate

Nærer - Beroliger - Reparerer - Reparationer - Genopbygger

Tilbage til toppen