Indhold

Hænderne, fødderne, albuerne og knæene: en specifik form for psoriasis

Psoriasis kan opstå alle steder på kroppen. Også de øvre og nedre lemmer kan blive ramt. Både buerne på dine fødder, dine håndflader og dine negle kan blive ramt. Det samme gælder for områderne på albuer og knæ, hvor der opstår friktion.

av_xeracalm_soothing concentrate_social_8_post_3282770114201_hd 492x492

 

Sarte kropsdele

Psoriasis kan gøre det svært at gå, hvis det opstår på fødderne eller tæerne, og det kan være svært at give hånd, hvis håndfladen, fingrene eller neglene er ramt. Alle disse områder er særligt sensitive. Når de tørre skæl til sidst falder af, er huden blevet rå, hvilket kan få huden til at bløde og føre til, at der opstår små revner. Hvis du plejer din psoriasisramte hud, herunder påfører en blødgørende creme dagligt, kan du mindske udbruddene og gøre dem mindre hyppige. Det vil få dig til at føle dig mere afslappet og veltilpas.

Det er vigtigt at påføre en fugtgivende creme hver dag. Vælg en creme, lotion eller fedtcreme for at modvirke den følelse af stramhed, der opstår på grund af psoriasis.

France psoriasis

Pustulosis palmoplantaris opstår på fodbuerne og håndfladerne. På disse områder er huden særligt irritabel. Håndfladerne er i konstant kontakt med genstande, f.eks. sko, strømper etc.. Brug vaskeprodukter med en neutral fysiologisk pH-værdi, undgå for varmt vand, når du vasker hænder og fødder, og tør dig skånsomt ved at duppe huden. Disse ting er vigtige for at undgå irritation og inflammation i de meget tørre områder med hudlæsioner. Og endelig skal du være forsigtig, når du tager tøj på og af: Pustlerne, der ofte opstår ifm. denne type psoriasis, kan gøre det svært at tage trøjer og sokker på på grund af de små tråde, der klæber til huden. For at beskytte dine hænder skal du have handsker på, når du vasker op, og du skal påføre en genopbyggende og beskyttende håndcreme (Cicalfate Hand Cream) regelmæssigt. Denne håndcreme danner en beskyttende barriere på huden og er effektiv mod produkter, der irriterer huden.

av_eczema-psoriasis_mains_bras_1x1 492x492

Når psoriasis opstår ved neglene

Neglepsoriasis forsvinder som regel spontant:

Undgå manicure og at klippe dine negle for korte for at mindske små hudproblemer. Beskyt din hud og krop mod fugt for at forhindre bakteriespredning og svamp, eller brug behandlende neglelak for at beskytte mod friktion.

Kontakt din hudlæge/reumatolog, hvis du oplever ledsmerter med ledsagende inflammation, hævelse og stivhed i fingrene. Hvis du har psoriasisgigt, som ofte opstår ifm. neglepsoriasis, vil en hudlæge/reumatolog kunne give dig den rette behandling.

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Undgå at ryge, hvis du har psoriasis på hænderne og fødderne.

Undgå at ryge for at optimere effekten af din behandling mod psoriasis på hænderne/fødderne.

 Nikotin og tobaksvarer svækker huden og immunsystemet og fremmer inflammationstilstande. Derfor er rygning med til at øge risikoen for at udvikle psoriasis på hænderne og fødderne. For især kvinder kan rygning faktisk nedsætte effekten af den behandling, man følger, ved denne særlige type psoriasis. Dette skyldes, at kvinder er mere sensitive over for virkningen af rygning på grund af deres hormoner. Den gode nyhed er, at det er påvist, at rygestop hjælper med at forbedre psoriasistilstande på hænderne og fødderne.

 

Fugt din hud skånsomt

Plej din psoriasishud med en creme uden parfume og r velegnet til tør hud. Vælg den blødgørende creme, som du bedst kan lide, for at gøre denne rutine til en skånsom og behagelig oplevelse. Påfør cremen i tynde lag og start med at sprede den ud mellem hænderne. På denne måde sikrer du, at den påføres skånsomt og effektivt, uden at du bruger for meget produkt på én gang.

Pleje og tips mod kløe

av_eczema-psoriasis_application_creme_bras_1x1 492x492
Fra samme serie

Vores løsninger til at berolige hud med psoriasis

Eau Thermale Avène-hudplejeprodukter, der er designet til at berolige dine hænder og fødder

XeraCalm A.D Cleansing Oil

XeraCalm A.D Cleansing Oil

Nærer - Beroliger - Renser

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

Nærer - Beroliger - Giver fugt - Fugter

XeraCalm A.D Concentrate

XeraCalm A.D Concentrate

Nærer - Beroliger - Reparerer - Reparationer - Genopbygger

Tilbage til toppen