Indhold

Spædbarnseksem

Har dit lille barn tør hud og røde pletter i ansigtet, på armene og benene? Klør og vrider dit barn sig og har det svært ved at sove? Måske er det ramt af spædbarnseksem. Selv om denne almindelige tilstand normalt forsvinder i spædbarnsalderen, har dit barn stadig brug for beroligende pleje.

av_eczema-psoriasis_bebe_1x1_v1

Spædbarnseksem: at genkende, forstå og mindske det

Dit spædbarn er ked af det, sover dårligt og vrider sig i sengen. Spædbarnseksem opstår nogle få uger efter fødslen. Panden, kinderne og hagen er de områder, der er mest udsatte, men de røde pletter kan også forekomme på andre dele af kroppen. Heldigvis opstår det dog sjældent på området under bleen. 

Efter lidt tid sætter eksemen sig i områder med hudfolder, eksempelvis albuerne, knæene og håndleddene. Børneeksem rammer ca. to ud af ti børn og er arvelig. Det heler normalt spontant i løbet af spædbarnsalderen, men dit barn har stadig brug for at blive forkælet og få behandlet sin hud under og mellem de enkelte udbrud.

Følg vores tips til at berolige dit spædbarns hud

Når jeg ser ham klø sig, har jeg virkelig lyst til at hjælpe og lindre hans ubehag. Vi har alle besluttet at bekæmpe det sammen, så han kan vokse op, uden at det skal have en negativ indflydelse.

Cécile, Théos mor

Spædbarnseksem: Er en allergitest nødvendig? 

Nej, det er ikke nødvendigt, for eksem er strengt taget ikke en allergisk sygdom. En undersøgelse hos en praktiserende læge, en hudlæge eller en børnelæge er tilstrækkeligt til at diagnosticere spædbarnseksem. 

Det kan dog skyldes en allergisk reaktion over for komælken i modermælkserstatningen. Hvis udslættet er opstået på en stor del af kroppen, eller hvis dit barn lider af fordøjelsesproblemer, bør du overveje, om det er modermælkserstatningen, der er problemet. Det kan nemlig også medføre, at dit spædbarn ikke fordøjer mælken ordentligt og ikke tager ikke på i vægt. Kun i dette tilfælde vil der blive foretaget en allergitest. Mælken vil blive erstattet i tilfælde af en bekræftet allergi for at kompensere for eventuelle mangler i ernæringen.

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1

Spædbarnseksem: atopisk dermatitis eller kontakteksem?

Begge typer eksem kan forekomme hos børn, men den udløsende faktor, forløbet og behandlingen varierer.

Atopisk eksem ?

Atopisk eksem hos spædbørn er genetisk betinget. Hudens barrierefunktion er nedsat og beskytter derfor mindre mod eksterne påvirkninger. Atopisk eksem hos spædbørn skyldes ikke et bestemt allergen, men hudens høje sensitivitet over for alle allergener.

Lær mere om atopisk eksem

eller kontakteksem?

For spædbørn gælder det, at kontakteksem generelt opstår senere end atopisk eksem. Kontakteksem er en allergisk reaktion på et allergen efter kontakt med et produkt eller en genstand. Dette kan være en sæbe, parfume, nikkel etc. Ved kontakteksem er den inflammatoriske tilstand, de kløende røde pletter, hyperlokaliseret. 
Uanset om der er tale om kontakteksem eller atopisk eksem, er det vigtigt, at dit barns hud bliver fugtet for at berolige den.

Lær mere om kontakteksemVores råd til fugtgivende og kløedæmpende behandling

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Det er muligt at dæmpe sit spædbarns eksem, både i perioder med udbrud og i perioder med ro.

Udbrudsperioderne er de perioder, hvor der opstår røde, kløende pletter. I denne periode, som varer et par dage, vil lægen ordinere dermokortikoider, en kortisonbaseret behandling. Det påføres lokalt og efter lægens anbefalinger og vil forbedre dit spædbarns livskvalitet betragteligt.

I perioder med ro er barnets hud fortsat tør og sart. Det er derfor vigtigt at pleje og beskytte den med en passende creme for at opretholde fugtbalancen. Daglig påføring af en blødgørende creme hjælper med at reducere hyppigheden af udbruddene.

Følg vores tips til at berolige dit spædbarns hud

av_xeracalm_cream_social_1_post_3282779405553_hd

Bedste metoder til at mindske eksem hos spædbørn

Regelmæssig påføring af en blødgørende crememiddel, helst lige efter badet, er grundlæggende og passende behandling af spædbarnseksem. 

Når barnet er blevet vasket med et skånsomt vaskeprodukt, skal du tørre dets hud forsigtigt og derefter varme cremen op i dine hænder for at blødgøre den. Fordel den på dit barns krop ved at massere den let ind fra låret til anklen, fra skulderen til håndleddet, fra brystet til maven og fra bagsiden af skuldrene til balderne. Og husk ansigtet. Det er en effektiv påføringsmetode, som giver jer et dejligt og hyggeligt øjeblik sammen. 

Regler for brug af fugtgivende pleje

Fra samme serie

Vores løsninger til at mindske eksem spædbarnseksem

Eau Thermale Avènes hudplejeprodukter er udviklet til at berolige og nære spædbørns hud.

XeraCalm A.D Cleansing Oil

XeraCalm A.D Cleansing Oil

Nærer - Beroliger - Renser

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cream

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cream

Nærer - Beroliger - Giver fugt - Fugter

XeraCalm A.D Concentrate

XeraCalm A.D Concentrate

Nærer - Beroliger - Reparerer - Reparationer - Genopbygger

Tilbage til toppen