Indhold

Eksem på benene og armene

Eksem fører til, at områder på huden bliver betændte, røde, hævede og i nogle tilfælde sviende. Alle disse symptomer, uanset om de forekommer enkeltvis eller flere ad gangen, opstår i tillæg til tør hud. På benene og armene er huden meget sensitiv, især på knæhaserne, albuebøjningen og håndleddene. Du bør passe ekstra godt på disse områder af din krop.

av_eczema-psoriasis_femme_demangeaisons_bras_1x1_619_619

Dine kropsdele er sensitive 

Tør hud i kombination med læsioner som rødme, blærer, væskende hududslæt og skorper, opstår ikke kun i ansigtet. Hvorfor opstår det på armene og benene? Fordi eksem let udvikler sig på de kropsdele, hvis overflade ofte kommer i kontakt med kulde, vand eller produkter, der irriterer huden. Eksem opstår på albuebøjningen og der, hvor knæet bøjer. Det er begge områder med regelmæssig friktion, hvor sveden fører til kløe (pruritus).

Atopisk eksem

En fugtighedscreme på dine ben og arme vil være den vigtigste og skånsomme del af din plejerutine til at berolige din hud og kløen

Alt afhængigt af din alder vil eksemen opstå på forskellige områder på armen:

  • Hos børn (fra 2 år) og unge menneskeropstår den mest almindelige form for håndeksem oftest på albue- og håndledsbøjningen. Sørg for, at dit barns hænder holdes beskæftiget. Dette vil begrænse trangen til at kløe området med eksem.
  • Hos voksneopstår eksemen oftest på albuebøjningen, ydersiden af armen og skuldrene. Eksem opstår som nævnt også på håndleddet og det optimale er ikke at have ur eller armbånd på, der sidder for stramt, da det vil gnide mod den sensitive hud.
av_eczema-psoriasis_comparatif_enfant_adulte_1x1 472x472 BØRN1: Albuebøjningen 2: Bagsiden af knæet 3: Håndled VOKSNE 4: Albuebøjningen 5: Ydersiden af armen 6: Skulder

Din eksem på benene

Få mere at vide om eksem på benene, og om hvordan du bekæmper det:

Eksem på benene

kan resultere i et fænomen, som kaldes prurigo. Dette fænomen karakteriseres ved, at der dannes røde læsioner med små blærer, der klør meget voldsomt.

Ved eksem på benene

bliver huden tykkere, hvidlig og mere ru. Et af de steder på benene, hvor disse symptomer opstår, er bag knæet. Nogle voksne har såkaldt varicoseeksem. Denne type eksem skyldes dårlig blodcirkulation.

Regler for brug af fugtgivende hudpleje

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Eksem på ben og arme hos småbørn

Men hvad med eksem på benene og armene hos spædbørn op til 2 års-alderen?

Atopisk eksem opstår hos 10% af børn, inden de når 2-års-alderen. Denne inflammatoriske hudlidelse udvikler sig ofte på bulede områder som f.eks. kinderne, læggene og underarmene (på ydersiden). Det opstår også på områder, hvor hudfolderne bøjes, også på hænder og fødder - det er godt at vide, når dit barn kravler rundt, og når det tager sine første skridt. Derfor skal man påføre blødgørende cremer skånsomt på hele kroppen, selv på de mindste folder. Sørg for dagligt at bruge produkter uden sæbe og parfume til dit barns bad samt derudover at bruge blødgørende produkter (fra XeraCalm A.D-serien) og genopbyggende cremer med en kobber- eller zinkbase (f.eks. Avène Cicalfate+ Repairing Protective Cream).

Spædbarnseksem

av_xeracalm_soothing concentrate_social_8_post_3282770114201_ld 472x472

Man kan godt berolige eksem på benene og armene!

Hvis du ønsker at modvirke den ændring i hudbarrieren, der resulterer i tør hud og øget sensitivitet over for ydre påvirkninger, findes der ét enkelt nøgleord, du skal fokusere på - og det gælder uanset din alder: fugpleje! 

  • Hvis du ønsker at undgå væskende læsioner, skal du vælge sprays og cremer med Termalkildevand, da det vil gøre påføringen lettere i folderne.
  • Når eksemen ikke er i udbrud, skal du bruge en blødgørende creme dagligt for at forebygge og reducere kløe og tør hud.

Beroligelse af kløe for personer med eksem

Tilbage til toppen