Indhold

Psoriasis og eksem hos børn: passende hygiejne

Tips til skånsom rens Dit barns hud er irriteret og klør. Den har brug for skånsom pleje. Betyder det, at daglige bade bør undgås? Følg vores råd til at give dit barn et skånsomt, beskyttende og effektivt bad hver dag. At tage brusebad kan også blive en skøn stund i hverdagen.

Eksem og psoriasis: fordelene ved dagligt bad

Eksem og psoriasis: fordelene ved dagligt bad

Når et barn lider af eksem eller psoriasis, bliver huden irriteret og svækket.

Mange forældre mener, at det er bedre at vente med at vaske børn, der har en atopisk hud, men hygiejne er nødvendig, især om sommeren, når sved og støv ophobes.

Eksem og psoriasis: den rigtige måde at vaske på

Eksem og psoriasis: den rigtige måde at vaske på

Eksem og psoriasis: den rigtige måde at vaske på uden at give irritation

Det er muligt at vaske uden at irritere din atopiske hud. Sørg for at bruge hænderne og vælge velegnede produkter.

 

Lad tilbehør som vaskeklud og svamp ligge

For at undgå, at huden irriteres, er det bedst at bruge dine hænder, når du bader dit barn. Undgå at bruge vaskeklude eller svampe, da disse kan give friktion og angribe den i forvejen sensitive hud. Desuden er dette badeværelsestilbehør ofte et mekka for bakterier.

Undgå at gnubbe med håndklædet

Når du er kommet ud af vandet, bør du undgå at gnubbe med håndklædet. Dup forsigtigt huden tør. Det er den bedste måde at forhindre kløen i at genopstå på. Det er også medvirkende til at indkapsle fugt i huden, hvilket gør det lettere at påføre en blødgørende creme.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Eksem og psoriasis: den rigtige shampoo til din hårbund

Det er lige så vigtigt skånsomt at vaske dine børns hår og hårbund som resten af kroppen, især fordi børn ofte har eksem- eller psoriasisudbrud i hårbunden. Vælg en mild dermatologisk shampoo til hyppig brug. Undgå for enhver pris parfumerede produkter, da de kan irritere din barns i forvejen tørre hårbund.

Eksem og psoriasis: Kan mit barn tage bad?

Eksem og psoriasis: Kan mit barn tage bad?

Vælg korte brusebade. Men du behøver ikke helt at undgå bade. Så længe vandet er mere lunkent end varmt, barnet ikke er for længe i badet (højst 10 minutter), og du ikke bruger skummende og parfumerede produkter eller æteriske olier, kan badet være en kostbar afslappende stund for dit barn. Efter en lang dag i skolen er det en god måde at berolige dem på, da børn med eksem eller psoriasis ofte oplever en masse stress på daglig basis.

Tilbage til toppen