Indhold

Psoriasis, eksem for børn: regler for fugtpleje

Eksem og psoriasis: Sådan fugter du dit barns hud. Hvis dit barn har eksem eller psoriasis, skal du fugte barnets hud hver dag. Med tålmodighed og et par gode råd kan du hjælpe dit barn med at bruge cremen hver dag.

Tips til at berolige dit  barn .

Eksem og psoriasis har betydning for dit barns livskvalitet. Når huden er udtørret, giver det stramhed og kløe. Dette gælder især for atopisk eksem. Resultatet er søvnløshed og stress for dit barn ... Men også for dig. Ved at beherske teknikkerne til, hvordan du fugter dit barns hud, har du god mulighed for at berolige og støtte dit barn. Hud, der er godt fugtet, beskytter mod udbrud og kløe. Dette mindsker risikoen for sekundær infektion. Inflammationen aftager, og trangen til at klø sig forsvinder.  

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Der bør anvendes blødgørende cremer, helst med en kløestillende ingrediens, der beroliger huden

Joëlle NonniLeder af workshops om undervisning i hudsundhed – Avène Hydroterapicentret

Forslag til at beskytte hudens fugtniveau

Der findes masser af skånsomme vaskeprodukter og blødgørende cremer til at berolige dit barns hud. 

  • Blødgørende cremer fugter dit barns hud og bekæmper tør hud. Ud over at berolige mindsker blødgørende cremer i særdeleshed risikoen for sekundær infektion. 
  • Et øjeblik fuld af ømhed sammen med dit barn. Når den blødgørende creme påføres, får massagen dit barn til at slappe af og giver det en følelse af ro både i kroppen og sindet.

Eksem og psoriasis: rolig, kontinuerlig hydrering

Dit barns eksem og psoriasis kan bedres ved daglig fugtpleje

 

Når det drejer sig om at bekæmpe eksem og psoriasis , er der intet bedre end forebyggelse.

Mellem udbruddene bør du blive ved med at påføre en blødgørende creme. Selv om dit barns hud virker mindre tør, bør du ikke stoppe med at påføre fugtighedscreme . Kontinuerlig påføring vil mindske perioder med inflammationstilstande mindskes.

For at kunne kombinere en fugtgivende pleje med ro i sindet

er det bedre at sige ”Kom og få massage” end ”Kom og få smurt din creme på”. Sørg for, at den tid det tager at påføre den blødgørende creme bliver til en leg og en stund fyldt med ømhed: et godt lille trick til at engagere dit barn.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Kan dit barn ikke lide at få creme på? Hvordan kan du få dit barn til at acceptere brugen af en blødgørende creme? 

Fra den forpligtelse det kan være at påføre cremen ...

  • Til et øjeblik af nydelse, når den blødgørende creme påføres med en massage. Det bliver et værdifuldt fælles øjeblik for forælder og barn og en mulighed for en afslappende og rolig stund. 
  • Til en sjov leg. Dit barn kan påføre den blødgørende creme ved at lave hvide prikker i ansigtet og på kroppen for at klæde sig ud som mariehøne eller leopard. Derefter kan de smøre den blødgørende creme forsigtigt på mariehønens sarte vinger eller leopardens bløde pels. For at gøre det endnu sjovere kan du foreslå, at de leger, at de er mariehøne eller leopard.

Den rigtige måde skånsomt at fugte dit barns hud på

Det er lettere at påføre en blødgørende creme efter badet:

  • Undgå at gnide huden voldsomt, så du ikke irriterer den.
  • På ansigtet påføres den blødgørende creme skånsomt med fingerspidserne. 
  • På kroppen fordeles produktet i hænderne, inden det sættes i klatter og fordeles med store cirkulære bevægelser med hele håndfladen
  • Efter påføring føles huden blød og silkeagtig, ikke fedtet eller klistret
Tilbage til toppen