Indhold

Områder med psoriasis

Da der findes forskellige typer psoriasis, er der mange områder af kroppen, der kan blive ramt. Lad os se på de forskellige områder.

Psoriasis i hårbunden

Psoriasis i hårbunden

50-80% af alle personer med psoriasis vil på et tidspunkt få psoriasis i hårbunden, hvorfor det er en almindelig tilstand for dem, der rammes af psoriasis. Ikke desto mindre er det et særligt sensitivt område at behandle psoriasis.

Faktisk så meget, at det af og til kaldes et "bastionsområde".

Sart? Du skal ikke være bekymret. Der findes effektive behandlinger, som kan modvirke inflammationen og reducere kløen hurtigt.

Psoriasis i hårbunden
Psoriasis i ansigtet

Psoriasis i ansigtet

Psoriasis i ansigtet kan være meget hæmmende, fordi det er så synligt. Psoriasis i ansigtet opstår oftere hos børn end hos voksne. Hos børn opstår det primært på øjenlågene og læberne og hos voksne er det panden, øjenbrynene og næsen, som oftest rammes. På grund af placeringen kan det have en hæmmende virkning socialt, da det er tydeligere end psoriasis, der opstår andre steder på kroppen. Men bare rolig. Der findes nemlig effektive løsninger. Skånsom rens af ansigtet, fugtighedscreme, makeup, osv.. Vi forklarer dig alt, hvad der er væsentligt at vide, hvad angår psoriasis i ansigtet.

Psoriasis i ansigtet

Psoriasis på hænder og fødder

Pustulosis palmoplantaris (psoriasis på hænder og fødder) opstår på håndfladerne og/eller fodsålerne og kan derfor virke mindre begrænsende i hverdagen. Ikke desto mindre kan det virke ganske hæmmende. Når det opstår på disse områder, resulterer det i tør og inflammeret hud og revnet hud. Dette gør det vanskeligt at udføre visse aktiviteter med hænderne, at løbe og gå osv.. Men også i dette tilfælde findes der effektive behandlingsløsninger. Med lidt tålmodighed (fordi huden på disse områder er tykkere), god hygiejne og velegnet behandling kan du overvinde psoriasis på hænder og fødder. 

Psoriasis på hænder og fødder

PSORIASIS PÅ NEGLENE

Selvom man får at vide, at psoriasis kan ramme alle dele af kroppen, er det nok de færreste der tænker, at dette endda inkluderer neglene, men psoriasis kan faktisk godt opstå på neglene. Omkring 80-90% af de personer, der bliver ramt af psoriasis, vil blive ramt af psoriasis på neglene i løbet af deres liv, også selvom de ikke har eller har haft psoriasis på hænderne. Det er et særligt område, der kræver særlig behandling.

Områder med friktion

Nogle områder er mere udsatte for psoriasis, nemlig de områder, der udsættes for friktion (albuerne, knæene, lænden osv.). Men hvis du går i tøj, der ikke skaber yderligere friktion, end den der opstår naturligt og lader din behandling virke ordentligt, vil dine psoriasispletter blive fortid.

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Vær opmærksom på Købners-fænomen

 
De fleste ved, at det er vigtigt at gøre, hvad man kan, for ikke at irritere hud med psoriasis yderligere. Selv den bedste kan dog komme til det og dette kaldes for Købners-fænomen. Købners-fænomen er, når psoriasispletter opstår, fordi man klør huden, går i tøj der skaber friktion, bliver solskoldet etc.. Derfor er vores bedste råd: forkæl din hud og pas godt på den.
Psoriasis: det opstår også på intimområderne

Psoriasis: det opstår også på intimområderne

Kønsdelene er desværre ikke immune over for psoriasis. Psoriasis på kønsdelene er et relativt tabubelagt emne, men ikke desto mindre opstår psoriasis hyppigt på disse områder. Det kan resultere i svie og mange forveksler det med en svampeinfektion. Men det gælder også for psoriasis på kønsdelene, at symptomerne let kan behandles, primært ved hjælp af velegnet hudpleje og skånsom vask.

Psoriasis på intimområder
Psoriasis: er flere områder ramt på samme tid?

Psoriasis: er flere områder ramt på samme tid?

Ét spørgsmål står tilbage: Kan forskellige områder blive ramt af psoriasis på samme tid? Ja, psoriasis sjældent forekommer isoleret. En person kan godt have mere end én type psoriasis på samme tid eller forskellige typer psoriasis på forskellige tidspunkter.

Psoriasis
VORES SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

Psoriasis: At sortere det sande fra det falske: vi hjælper dig.

Det er rigtigt, at husholdningsprodukter kan være irriterende for dine hænder, hvis du har psoriasis. Hvis du skal vaske op eller gøre rent, skal du bruge beskyttelseshandsker med bomuldsforing (fås på apoteket) for at undgå at gnide huden med psoriasis og gøre den svedig.

En simpel voksbehandling kan faktisk være med til at sprede psoriasispletter. Hudirriation kan resultere i Købners-fænomen. Derudover er varme og kolde voksbehandlinger med til at ændre temperaturen i huden. Og når dit hår bliver trukket ud, vil det have en aggressiv og voldsom effekt. Der for er en skånsom barbering at foretrække.

Der findes ikke et enkelt svar på dette. Nogle patienter svarer, at deres psoriasis på kønsorganerne forværres ved brug af kondom, og andre svarer, at kondomer gør samleje lettere, da det reducerer friktionsskader.

av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

Vores løsning til personer med psoriasis Eau Thermale Avène-hudplejeprodukter, der er designet til at hjælpe dig med at trives i din hud

Jeg har ikke længere hverken rødme, kløe eller allergi. Det er helt vildt dejligt. Min hud er blød. Opdag vores kløedæmpende produkter
Back to top