Indhold

Vokseneksem og psoriasis: gode vaner til at fugte huden

Eksem og psoriasis: Sart hud har brug for fugt hver dag. Ved eksem og psoriasis er huden udsat for inflammation, dysfunktion af hudbarrieren og tørhed. Her får du nogle tips til at fugte din hud dagligt. Vælg den rette creme og tillæg dig gode og skånsomme vaner: Din hud vil takke dig.

Eksem: gode fugtvaner

Uanset om man er på kontoret eller på en date, er trangen til at klø sig ukontrollabel og komme over én på de værste tidspunkter. Fokus på hydrering 

Gå ud på badeværelset for at gennemføre din mission: Lær at fugte din hud med et produkt, der er specielt udviklet til dine behov. Når først du mestrer påføringsteknikken, har du alle muligheder for at

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Huden mangler fedtstoffer. Dette kræver meget skånsomme, ikke-irriterende vaskeprodukter og blødgørende cremer, dvs. produkter, der kompenserer for hudens tørhed.

Fugtpleje : din værktøjskasse til pleje af eksem

Du bør fugte regelmæssigt, så din hud ikke får tid til at blive for tør. Hvis du vil leve godt med eksem , kan du inkorporere skånsomme fugtritualer på strategiske tidspunkter i løbet af dagen. Dine blødgørende hudplejeprodukter bør anvendes:

- En eller to gange efter, du har vasket hænder. Du kan gentage denne proces, så snart din hud er tør. 

 - Efter ethvert brusebad eller bad. Du skal blot anvende din hudpleje.

Kategori

Her er vores tips til skånsomt at fugte din hud

 

1. Glat og jævn påføring

Start med at fordele cremen mellem hænderne. Påfør den derefter i små klatter over hele huden. Fordel cremen ved at bruge store, skånsomme bevægelser med hele håndfladen for at sikre, at cremen trænger ind og dækker hele områdetog undlad at irritere huden ved at gnide den.

2. Tynde lag

Ved eksem og psoriasis er blødgørende cremer beregnet til at blive påført i tynde lag uden at virke fedtende eller klæbende. 

Undgå tykke lag creme for at undgå at irritere huden og føle svie. Hvis du bruger din creme sparsomt, vil det føles meget bedre.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Forkæl din hårbund

Din hårbund klør mindre, og du mindsker død hud, hvis du fugter den. Det er vigtigt at anvende blødgørende cremer i hårbunden, hvis du har eksem eller psoriasis. Det er nemt at fugte denne del af kroppen: Påfør en blødgørende creme med fingerspidserne i cirkulære bevægelser over hele hårbunden, et område ad gangen. Hvis du har tid, kan du kombinere det praktiske med nydelse og give din hårbund en omgang massage. For optimal hydrering bør du lade den blødgørende creme virke i 3 timer eller natten over, inden du vasker forsigtigt med en skånsom shampoo. 

Gode vaner til at håndtere eksem for fugtet hud

Som en kilde til irritation, der kan udtørre din hud, kan et lunkent brusebad med en

Efter hvert brusebad bør du duppe kroppen med et håndklæde, før du påfører din blødgørende creme. 

Brug antiinflammatoriske cremer på røde områder

Tilbage til toppen