Indhold

At leve med eksem og psoriasis - Voksne

Kløe, man ikke kan modstå, inflammation, ubehag... Din hud lader dig ikke være i fred. En hudlidelse som eksem eller psoriasis forringer livskvaliteten og påvirker dagligdagens aktiviteter og det sociale liv. Heldigvis findes der mange løsninger til at berolige din hud hver dag.

av_eczema-psoriasis_demangeaisons_froid_1x1

Eksem og psoriasis: Brug kulden til at bekæmpe kløen

Kløe (pruritus) er et af de væsentligste symptomer på eksem og det er ofte et symptom på psoriasis. Kulde har vist sig at være én af de løsninger, der effektivt kan reducere kløens intensitet. Eksempelvis kan småsten placeres på området med kløe, efter de har været opbevaret i køleskabet. Dette vil dæmpe trangen til at klø sig. Du kan læse flere tips på vores fokusside om tips og pleje mod kløe.

Eksem og psoriasis: medicinsk makeup til at korrigere og forbedre

Afskalning med eller uden hypersensitivitet og rødme... Hvis du har eksem eller psoriasis, findes der forskellige typer medicinsk makeup, som du kan vælge. Tilpassede teknikker og produkter, der er formuleret til at blive tolereret af de mest sarte hudtyper, gør det muligt at korrigere og udjævne din teint. Læs mere om alle de muligheder, du har, for at kamuflere din huds uregelmæssigheder, samtidig med at du respekterer dens balance.

Psoriasis i ansigtet

Eksem i ansigtet og på halsen

Voksne: hydroterapi til eksem og psoriasis

av_eczema-psoriasis_maquillage-medical_1x1

Selv om sommeren gik jeg med cardigans. Jeg ville hellere udstå den voldsomme varme end vise mine underarme frem.

Carole

Terapeutisk vejledning til at leve bedre med sygdommen

Eksem og psoriasis er hudlidelser, som kan være meget synlige. Røde, væskende læsioner eller skællende pletter er synlige, så de kan ses af andre folk. Disse symptomer har en stor indvirkning på selvværdet og på éns relationer, både personligt og professionelt. Det er svært at undgå at føle sig gransket og dømt. Jo mere du ved mere om din hudlidelse, jo flere redskaber vil du have til at forstå, hvordan den fungerer og til at leve bedre med den. Sundhedspersonale kan hjælpe dig med terapeutisk viden. Terapeutisk vejledning vil også give dig nogle råd om, hvordan man kan berolige huden og forbedre dens tilstand. Dette vil helt generelt give en bedre livskvalitet, både dagligt og på lang sigt.

Eksem og psoriasis: når huden klør

Voksne: Hydroterapi til eksem og psoriasis

Eksem og psoriasis: Det er muligt at klø sig uden at skade huden

I udbrudsfasen, og i nogle tilfælde, når udbruddet er ved at aftage, kan det være umuligt at modstå kløen fra eksem og psoriasis. Det er helt normalt. Men for at undgå at skade huden og forværre smerten kan man forebygge denne store trang til at klø sig ved at bruge produkter og redskaber, der vil mindske trangen. Man kan f.eks. bruge en massagerulle med en afrundet form. Det er en rigtig god løsning. En anden metode er ikke at klø på sig selv men på noget andet. Du kan klø den bløde side af velcroen lige så meget, som du vil.

Psoriasis og eksem hos voksne: vores pleje og tips mod kløe

av_eczema-psoriasis_demangeaisons_roulette-massage_1x1_v2

Eksem og psoriasis: sådan bruger man blødgørende produkter til meget tør hud

 

av_eczema-psoriasis_femme_jambe_serviette_1x1_v2

Eksem og psoriasis: daglig vask

Gode rensevaner hver dag vil hjælpe meget tør og reaktiv hud til mere velvære. Renseprodukter uden stoffer, din hud ikke kan tale, skånsom håndvask og tørring af huden gennem dupning er alle metoder, som er gennemprøvede til at genoprette en beroliget hud og give en mere rolig hverdag. Og husk at påføre en passende blødgørende creme på en let fugtig hud. Du kan finde alle vores råd på vores fokusside om korrekt hygiejne.

At leve med eksem og psoriasis – Voksne – God hygiejne

Venlig (og kompetent) rådgivning

Spray lidt Avène Termalkildevand på området for en frisk fornemmelse, der vil dæmpe kløen. Hvis du bruger kompresser, vil det dæmpe kløen endnu mere.

Psoriasis og eksem hos voksne: vores pleje og tips mod kløe

Eksem og psoriasis: ting, du kan gøre derhjemme

Luften og temperaturen spiller en vigtig rolle, når det kommer til eksem- og psoriasisudbrud. Du kan derfor gøre en væsentlig forskel ved at træffe nogle få, enkle foranstaltninger i hjemmet. Luft ud derhjemme hver dag for at fjerne forurenende stoffer inden for som f.eks. skimmelsvamp, bakterier og partikler fra rengøringsmidler. Ift. vasketøj behøver du ikke sætte maskinen til at skylle to gange, men husk blot at fylde tromlen mindre og reducere mængden af vaskemiddel. Dette vil gøre det nemmere for maskinen at fjerne alle resterne fra vaskemidlet.

av_eczema-psoriasis_femme_fenetre_environnement_1x1_v2 472x472
av_eczema-psoriasis_antistress_1x1

 

Findes der stressreducerende metoder, som vil hjælpe under eksem- og psoriasisudbrud?

Yoga eller mindfulness kan forbedre livskvaliteten for personer med eksem eller psoriasis. Disse metoder har vist sig at forbedre søvnkvaliteten og de kan også reducere den stress og angst, der ofte er forbundet med eksem og psoriasis.

Ukorrekte oplysninger? Vi hjælper dig.

Generelt er det ikke nødvendigvis en dårlig idé at have kæledyr, hvis man har eksem. Der er dog nogle få forholdsregler, du skal følge. Det er eksempelvis vigtigt, at du støvsuger regelmæssigt, at du ikke sover i samme rum som dit kæledyr og at du børster dit kæledyr udenfor.

Selv om stress ikke kan være den eneste årsag til eksemudbrud, så er der ofte en sammenhæng mellem stressende begivenheder og udbrud.

Nej, psoriasis smitter ikke - hverken gennem berøring, tøj eller fysisk kontakt. Det er en hudlidelse, der skyldes flere forskellige faktorer, bl.a. genetiske faktorer og immunologiske faktorer.

Hvis mindst én af forældrene har psoriasis, øger det barnets risiko for at udvikle sygdommen.

av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

Vores løsninger til atopisk hud

Jeg har ikke længere hverken rødme, kløe eller allergi. Det er helt vildt dejligt. Min hud er blød. Læs mere om vores kløedæmpende produkter fra XeraCalm A.D-serien
Back to top