Indhold

Psoriasis og eksem hos børn: vores pleje og tips mod kløe

Hvorfor klør eksem og psoriasis?

Her taler vi primært om eksem. Hos børn klør psoriasisskjolder ikke eller kun meget lidt. Hvorfor klør eksem så? Hvis du er ramt af eksem, kan du ufrivilligt have givet din atopiske hudtilstand videre til dit barn. Det betyder, at dit barns hudbarriere ikke fungerer så godt, som den burde. Huden bliver mere tør og mere udsat for infektioner og allergener. Resultatet er udslæt, røde områder og kløe. Dette har stor betydning for dit barns livskvalitet – og din egen – fordi dit barn kan have svært ved at falde i søvn og være i dårligt humør.

Hvis man giver efter for kløe (pruritus), øges antallet af læsioner og risikoen for sekundær bakterieinfektion. Det giver næring til inflammation, som udløser lysten til at klø sig igen og fastholder personen i en ond cirkel.

AV_ATSW_Spray_Soothing baby-s irritations_social_post_3282779003124_LD-jpg

Sådan beroliger man kløe

Det er vigtigt at berolige dit barns hud. Nogle få enkle, men nyttige trin kan hjælpe. Først og fremmest bør du ikke forbyde dit barn at klø sig. Sådanne råd har ofte den modsatte effekt på børn. 

Kulde beroliger kløe. Hav en spray med Avène Termalkildevand og en ventilator ved hånden for at køle huden.Massér huden med glatte småsten, der har været opbevaret i køleskabet. 

Når huden klør, bør du opfordre dit barn til at klø på noget andet, f.eks. et tæppe. Og hvis trangen virkelig er for stærk, kan dit barn bruge håndfladen til at gnide eller banke forsigtigt på huden. Eller hvorfor ikke prøve et massagehjul? 

Du kan også prøve at aflede dit barns opmærksomhed. Spil, syng, dans sammen – hvad end der skal til.

Undgå kløe: Hvad er fordelene ved blødgørende cremer?

Anvendelse af en blødgørende creme hjælper med at genoprette barrierefunktionen i dit barns hud og modvirke kløe. Ud over at disse cremer er effektive, kan påføring af et blødgørende produkt føre til et rart øjebliks båndknyttende samvær.

Det rette tidspunkt for blødgørende cremer

Ideelt set bør cremen anvendes om aftenen efter, at barnet har været i bad eller er blevet vasket. Og selv i tilfælde af, at læsionerne forsvinder, bør du gentage plejen, når kløen ophører, så hyppigheden af eksemudbruddene mindskes.

Brug blødgørende cremer over hele kroppen

Fordel det blødgørende produkt på hver kropsdel fra top til tå, men sørg for at undgå inflammerede områder. Hvad med ansigtet? Påfør den blødgørende creme i små bevægelser uden at glemme huden bag ørerne. Brug fingerspidserne til øjenlågene, munden og mundvigene. 

Og for at gøre det sjovt at påføre blødgørende cremer kan I sætte cremen i klatter og lege, at barnet er en mariehøne eller en leopard.

 

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Hvad nu, hvis dit barn ikke kan stå stille?

Det er ikke altid let for mindre børn at holde sig i ro, når de får smurt creme på. Eau Thermale Avène hjælper dig. Du følger Prikkepuf, som har eksem, i hans daglige eventyr med 21 historier mod kløe. Det er en god måde at hjælpe dig med at påføre blødgørende cremer på dit barns hud, samtidig med at du holder det i ro. Det er en simpel lille bonus, der hjælper barnet med at forstå sine hudproblemer bedre og til at indføre de rigtige vaner på daglig basis ... næsten uden at tænke over det.

De rette ting at gøre for at forhindre kløe

Du bør benytte enhver lejlighed til at optimere dit hudplejeritual. At modvirke kløe er den bedste måde at bekæmpe den på. 

Hvad du bør og ikke bør gøre Bad kun dit barn én gang om dagen i højst 15 minutter. Brug kun milde, sæbefri vaskeprodukter. Dup huden tør uden at gnide. Prøv at give dit barn bomuldstøj på. Undgå at udsætte dem for allergifremkaldende stoffer (dyrehår, støv osv.).

Og for at undgå, at de klør sig og får sår, bør du fra en tidlig alder klippe deres negle regelmæssigt og lære dem at undgå at røre ved deres eksem.

Tilbage til toppen