Indhold

Psoriasis i ansigtet

Psoriasis opstår i mindre grad i ansigtet, men nogle personer bliver ramt i dette område. Med få og enkle foranstaltninger kan man dog reducere synligheden af psoriasis i ansigtet. Her er nogle gode råd.

av_eczema-psoriasis_visage_1x1_619_619

 

Hvad er ansigtspsoriasis?

Psoriasis opstår som nævnt i mindre grad i ansigtet. Og hvis det opstår i ansigtet, er det sjældent, at det ikke også opstår andre steder. Oftest er ansigtspsoriasis faktisk psoriasis, der er opstået i hårbunden, som derefter breder sig til panden. Men det opstår ikke altid ved pandeområdet. For børn er det mere sandsynligt, at det opstår på øjenlågene og huden omkring munden. For voksne kan det også opstå mellem øjenbrynene og på de nasolabiale folder

Områder med psoriasis

Sådan genkender man ansigtspsoriasis

Ansigtspsoriasis kan ligne andre hudlidelser og opstå i en kombination med disse hudlidelser. Eksempelvis er sebo-psoriasis en kombination af psoriasis og seborrheisk dermatitis (skæleksem). Den hudlidelse skyldes svamp og manifesterer sig ved røde pletter og skæl, som oftest opstår på de fedtede områder i ansigtet.
Kontakt din hudlæge, som vil kunne fastslå, hvilken type ansigtspsoriasis der er opstået og ordinere den rette behandling.

Behandling af psoriasis

av_eczema-psoriasis_front_sourcils_1x1_619_619

Sådan minimerer man ansigtspsoriasis

Der findes flere måder, hvorpå man kan reducere synligheden af ansigtspsoriasis.

Makeup

Ved du egentlig, hvorfor der findes så mange grønne concealere? Det er fordi, grøn neutraliserer den røde farve. Når den kombineres med en kompakt foundationcreme, er den perfekt til at kamuflere ansigtspsoriasis. For at undgå at forværre læsionerne er det vigtigt, at du vælger makeup-produkter til sensitiv hud.
Disse produkter, der bruges til kamuflage, er også kendt som medicinsk makeup, og de spiller en vigtig rolle i forhold til at hjælpe personer med psoriasis til at genvinde selvtilliden. De kan bruges af både kvinder og mænd. Men husk, at denne kamuflageteknik kun er beregnet til psoriasispletter. Følgende to trin er vigtige, når du har ansigtspsoriasis: Fugt dit ansigt og området med psoriasis med en creme til sensitiv hud, lige før du påfører makeup. Om aftenen skal du fjerne makeuppen med en lotion, der påføres med fingerspidserne, efterfulgt af en fugtighedscreme.

Solen

Vind og kulde har en tendens til at fremme ansigtspsoriasis, men solen kan derimod være god for at modvirke psoriasis i ansigtet. Hvis du eksponerer din hud for solen ved stille og roligt at bygge op og med måde, og hvis du beskytter din hud godt ved soleksponering, kan UV-strålerne reducere inflammation i huden og minimere pletterne. Spørg din læge til råds.

Sol og psoriasis

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Ansigtspsoriasis er særligt sensitiv om efteråret og vinteren.

Psoriasis, især ansigtspsoriasis har let ved at blive dannet på tør hud, og især om efteråret og vinteren opstår tør hud og dermed psoriasis. Det skyldes de klimaet, f.eks. vind og kulde. Din hud kan også reagere på pludselige temperaturændringer, som dermed også kan udløse et psoriasisudbrud.
Men du behøver ikke pakke dit ansigt ind for at undgå dette, når du er ude i kulden. Det første, du kan gøre for at minimere psoriasis, er at fugte huden ordentligt.

De bedste metoder til at pleje ansigtspsoriasis

Husk at rense dit ansigt og fjerne makeup morgen og aften. Brug produkter, der er tilpasset din type ansigtspsoriasis. De skal være skånsomme og vælg gerne en renselotion eller -gel, der kan påføres med fingerspidserne for at undgå den friktion, der opstår med vatrondeller. Denne friktion kan nemlig irritere huden. Afslut med et spray af det beroligende og irritationsdæmpende Avène Termalkildevand for at blødgøre huden. Til at fugte din sensitive hud skal du vælge blødgørende produkter, der danner en beskyttende barriere mod hudskade. Påfør dem regelmæssigt og skånsomt - din hud vil takke dig.

Back to top