Indhold

Alvorlig akne

Akne er en af de mest almindelige hudsygdomme. Men vi påvirkes ikke alle på samme måde. Mens nogle mennesker kun udvikler en mild form for akne, kan andre udvikle mere alvorlig akne. Ifølge den franske sundhedsmyndighed er ca. 1 ud af 5 personer med akne ramt af alvorlig akne, og det gælder både unge og voksne. Er du én af dem? Så er du kommet til det rette sted: Her kan du finde ekspertrådgivning og løsninger.

Hvad er alvorlig akne?

Der er forskellige grader af, hvor alvorlig akne kan være. Når der er mange komedoner (hudorme) i ansigtet (og nogle gange også overkroppen), mikrocyster, papler (røde bumser), pustler (betændte bumser) og/eller større bumser, der er forankret dybt under huden (noduli), kan akne betegnes som alvorlig. I Frankrig er omkring 200.000 mennesker ramt. Dette er en situation, der ud fra et sundhedsmæssigt og psykologisk synspunkt bør tages alvorligt, og den fortjener passende pleje. 

Hvad er der under en bums?

av_acne_schema_acne-nodulaire_1x1 472x472 1. Epidermis 2. Overinflammation eller inflammation

Former for alvorlig akne 

Alvorlig akne findes i mange former. 

Nodulær akne

 Nodulær akne (også kaldet nodulocystisk akne) og dens avancerede form, akne conglobata, er de mest almindelige. Disse former opstår normalt i puberteten og spreder sig gradvist fra ansigtet til nakke, skuldre, overkrop og nogle gange til balderne.Det er kendetegnet ved store komedoner, som meget hurtigt bliver betændte med dannelse af knuder og cyster, som kan smelte sammen og give betydelig ardannelse. Disse typer af akne forekommer oftest hos drenge og hos personer med akne i familien. 

Acne fulminans

Dette er en mere alvorlig form for akne, men heldigvis er den sjældnere. Den opstår pludseligt, hovedsagelig hos drenge i teenageårene, og er ledsaget af ekstrakutane symptomer som f.eks. feber og muskelsmerter. 

 

Jo mere alvorlig, dyb og hård inflammationen er, desto større er risikoen for ardannelse.

French Society of Dermatology

Begrænsning af ardannelse

Ar er en væsentlig komplikation ved alvorlig akne. De forværres af alle faktorer, der forsinker helingen, f.eks. at man rører for meget ved læsionerne. Aknear kan have en psykologisk indvirkning, som man heller ikke bør overse, da det kan have konsekvenser for både selvværd og hud. Heldigvis er det muligt at begrænse forekomsten af arvævsdannelse ved tidlig pleje. 

Ar efter akne 

Alvorlig akne: en reel psykologisk indvirkning

Nogle ar er usynlige. Alvorlig akne er en tilstand, der påvirker følelserne: Ifølge en undersøgelse foretaget af Pierre Fabre-laboratoriet og CSA-instituttet føler 87 % af de berørte personer, at det har påvirket deres dagligdag, især deres forhold til andre. Det er derfor vigtigt ikke at undervurdere de psykologiske og sociale konsekvenser. 

"Teenageakne - Psykologiske indvirkninger"

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Som forælder spiller du naturligvis en rolle i at hjælpe og støtte din teenager. Det er vigtigt, at de føler sig hørt og forstået. Vær opmærksom, og undervurdér ikke deres følelser. For mens du ved, at akne er midlertidig, kan det for dit barn virke, som om det er for evigt. Det bedste tidspunkt at tale om akne på er, når I er alene og ikke bliver forstyrret. Snak om emnet på en enkel måde, berolig dem med, at der findes effektive løsninger, og hvis de føler behov for det, kan du tilbyde at tage med dem til lægen. Teenageakne - Sådan støtter du som forælder din teenager

Hvilken pleje er bedst til alvorlig akne?

Det første, du bør gøre, er at kontakte din læge. Lægen kan henvise til en hudlæge. Jo tidligere alvorlig akne behandles, desto bedre er chancen for behandling. Behandlingen for alvorlig akne vil sandsynligvis omfatte indtagelse af isotretinoin (et A-vitamin-derivat). Denne medicin er meget effektiv, men den fører til meget ubehagelig tør hud og slimhinder. Skånsom hygiejne, fugttilførsel og solbeskyttelse ... Ved at indføre og opretholde en god daglig hygiejne kan du modvirke de uønskede virkninger af isotretinion og få det bedre med din hud.

Alvorlig akne – Ekspertrådgivning og plejeritualer

Vores svar på dine spørgsmål

At sortere det sande fra det falske: vi hjælper dig.

Genetiske faktorer kan spille en rolle i udviklingen af akne. Risikoen for at udvikle akne er større, hvis et familiemedlem har haft akne. Og hvis begge forældre er ramt, vil deres barns akne sandsynligvis være mere alvorlig.

Det er ikke noget særlig godt råd: At vaske for meget kan have den modsatte effekt. Overdreven rensning udtørrer huden og irriterer den endnu mere, hvilket kan forværre akne. Det er nok at rense dit ansigt morgen og aften. Og du skal heller ikke overanvende ansigtsscrubs. Undgå at bruge skrappe produkter, hvis du tager isotretinoin. Vælg i stedet produkter, der er velegnede til din tørre hud.

Ansigtet er rigt på talgkirtler og er derfor særlig påvirket (især T-zonen: pande, næse og hage). Men andre dele af kroppen kan også blive påvirket, f.eks. skuldre, bryst og ryg.

Vores løsninger til at berolige hud med tendens til akne

Cleanance HYDRA-hudplejeserien er udviklet til at hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas i din hud
AV_Cleanance_Hydra_Soothing-Cream_Packshot_Old_E-retail_40ml_3282770100891

Cleanance HYDRA Soothing Cream

En lille mængde er nok, og produktet er let at fordele på huden. Den efterlader huden beroliget og fugtet hele dagen lang. Perfekt til dem, der er i medicinsk udtørrende behandling for akne. Oplev Cleanance HYDRA Soothing Cream
Tilbage til toppen