Indhold

Påføring af makeup på fedtet hud

Overproduktion af talg gør huden fedtet, og det kan være svært at lægge makeup. Uanset om problemet er lokaliseret til T-zonen eller påvirker hele ansigtet, kan du indføre løsninger og gode daglige vaner til at holde foundation og pudder på plads uden problemer.

Forbered din hud til makeup

Du bør forberede din hud på makeup ved at rense den med micellar water eller en rensegel. Dette første trin fjerner den talg, der produceres om natten. For at opnå mere klar hud og begrænse seborrhea, dvs. produktionen af talg, bør du fugte din hud med en fugtgivende og matterende creme. Hvis huden er dehydreret, bør du tilføje et fugtgivende serum, inden du påfører en matterende creme. Hvis du bruger disse cremer, vil du forberede din hud på makeup og fremme makeuppens holdbarhed.

Hvis du har store porer, bumser eller aknear, er det bedst at bruge en pensel til at blande eller en makeupsvamp til at duppe den flydende concealer på med: Denne teknik hjælper med at sløre urenheder.

Joëlle NonniEkspert i makeup og hudpleje

Fedtet hud: valg af den rigtige foundation

For personer med fedtet hud er det vigtigt at vælge den rette makeup til teinten. Det er vigtigt, at al din makeup er non-komedogen. Vælg altid lette, ikke-fedtende konsistenser eller produkter med en mat finish. Tonet fugtighedscreme eller flydende foundation? Vælg en tonet fugtighedscreme, hvis du ønsker en sund glød, og en flydende foundation til at kamuflere små til moderate urenheder.

En foundations dækkeevne er den vigtigste faktor. For at skjule forstørrede porer kan du anvende en flydende foundation med en svamp, duppe de steder, hvor det er nødvendigt, og fordele den ud over resten af ansigtet.
I tilfælde af mere alvorlige urenheder kan du vælge en mat, tonet fast foundation. Formuleringen har et højt indhold af pigmenter. Dermed dækker og udjævner den teinten effektivt med blot en lille mængde af produktet, så du undgår en for tyk makeup-finish, der fremhæver porerne. Påfør produktet med en svamp i midten af ansigtet og stryg det derefter udefter, men husk at blende det ud i halsen. 

Til sidst kan du også anvende en concealer-stift eller en pensel til at dække bumser, der eventuelt stadig er synlige.

 

av_acne_fond-de-teint_eponge_1x1 472x472

Pudderfinish for mat, strålende hud

En matterende pudder fikserer makeup på fedtet hud ved at absorbere talg i løbet af dagen.

 

Transparent pudder eller let mosaikpudder?

Transparent pudder fikserer din makeup og matterer huden på en diskret måde. Påfør med en stor pensel for at opnå et let resultat. For at reducere forstørrede porer endnu mere effektivt kan du vælge en farvet pudder. Vælg det rette produkt til dig ud fra din huds udseende. For et endnu mere målrettet resultat kan du anvende den transparente pudder på hele ansigtet og derefter anvende en lys pudder på specifikke områder for at sløre udvidede porer. Når du har påført din pudder, så stryg børsten mod hårets vækstretning for at løsne dunet i ansigtet. Det vil gøre din makeup og eventuelle uregelmæssigheder i huden mindre synlige.

Et perfekt match

Afslut med at holde Avène Termalkildevand 20 cm fra ansigtet og spray for at forlænge holdbarheden af din makeup. Lad vandet lufttørre. Når det fordamper, fikserer Avène Termalkildevand makeupen på huden: et vigtigt skridt for fedtet hud. 

 

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING 

Fjern din makeup hver aften, uden undtagelse

For alle hudtyper er dette et vigtigt skridt men især for fedtet hud. Ud over at fjerne makeup og snavs vil du også fjerne den talg, der produceres i løbet af dagen. For at fjerne din makeup uden at irritere din hud kan du tørre ansigtet og halsen skånsomt af med en vatrondel eller en genanvendelig vatrondel, der er gennemvædet af micellar water. Hvis du er på udkig efter et produkt, der kan skylles af, bør du vælge en rensende og matterende rensegel. Afslut med at spraye Avène Termalkildevand på for at fjerne kalk- og klorrester fra postevand og berolige huden.

Svampe og pensler/børster: Rengøres regelmæssigt

Svampe og pensler/børster: Rengøres regelmæssigt

Uanset om du foretrækker svampe, børster eller pensler, bør du sørge for at rengøre dine redskaber efter hver brug. Hvorfor er det vigtigt? Støv, talg og andre partikler ophobes i makeupredskaber. Du må ikke bruge shampoo eller vaskegel til at vaske dem med da disse kan være svære at skylle ud og kan irritere huden. Sæbe og vand er nok. Absorber det overskydende vand ved at trykke børsten/penslen ind i et rent håndklæde og lad den tørre på en plan overflade. 

Fra samme serie

Vores løsninger til fedtet hud

Eau Thermale Avène-produkter er designet til at hjælpe dig med at få det bedre med din hud

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner make-up - Matterer - Renser

Cleanance Mattifying Emulsion

Cleanance Mattifying Emulsion

Giver fugt - Matterer - Reducerer urenheder - bumser - hudorme

Tilbage til toppen