Indhold

Spædbarnsakne

Akne kan nogle gange opstå hos en befolkningsgruppe, de færreste regende med kunne få akne, nemlig spædbørn. Hvis der opstår læsioner i dit barns ansigt, som ligner akne, må du ikke gå i panik (især fordi de ikke gør ondt på dit barn). Spædbarnsakne forsvinder pludseligt inden for et par uger og er meget mere almindelig, end man skulle tro. Her kan du læse et par tips til, hvordan du kan holde din babys hud blød, mens aknen står på.

av_acne_bebe_1x1

Hvad er spædbarnsakne?

Spædbarnsakne er ikke så sjælden. Den rammer 1 ud af 5 nyfødte i alderen 0 til 3 måneder, oftest drenge. Den viser sig som små røde eller hvide bumser og lukkede komedoner, der er meget lidt synlige. De opstår hovedsageligt på kinderne, men også på panden og hagen og i sjældne tilfælde på skuldre, ryg og bryst. Selvom forældrene kan blive bekymrede, gør spædbarnsakne ikke ondt og det klør heller ikke. Hvis dit spædbarn får akne, vil han/hun heller ikke have større risiko for at få akne i teenagealderen. 

Mit barn startede med at få små bumser i panden, og derefter spredte de sig til næsen, kinderne, under øjnene og endda i håret. Børnelægen beroligede mig og rådede mig til at fugte og vaske hans hud med skånsomme plejeprodukter. Og det er faktisk begyndt at aftage nu.

Anne, 28 år gammel

Hvilke faktorer resulterer i spædbarnsakne?

Årsagerne til, at nogle spædbørn udvikler akne, er ikke helt fastlagt. Det ser dog ud til, at det hovedsageligt skyldes androgen aktivitet hos moderen. Med andre ord kan det være denne stærke hormonelle stigning, som moderen oplever i slutningen af graviditeten, der stimulerer barnets talgkirtler. En anden mulighed er, at mor og far bruger fedtede stoffer til at rense barnets ansigt. Så vær opmærksom på at undgå dette.

av_acne_bebe_parent_1x1

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Har dit lille barn bumser i ansigtet? Lad være med at røre dem.

Et vigtigt råd, som gælder i lige så høj grad, når det kommer til spædbarnsakne som for teenage- eller voksenakne, er: Du må ikke røre ved dit barns akne, og du må for alt i verden ikke forsøge at trykke bumserne ud. Uanset alderen er der en reel risiko for sekundære infektioner og ardannelse, hvis man piller i bumserne. Hvis dit spædbarns akne ikke forsvinder, er det en god idé at kontakte din børnelæge eller læge.

Aknear

Hvordan plejer jeg mit spædbarns hud?

I de fleste tilfælde heler spædbarns akne af sig selv i løbet af få uger og kræver ikke nogen særlig behandling. Men det bør ikke afholde dig fra at pleje dit barns hud med sikre og egnede produkter.

Hvilken produkter bør man vælge?

Vælg produkter med et lavt indhold af ingredienser og uden parfume, farvestoffer og alkohol. Kontroller, at de er egnede til de mest sarte hudtyper, og at de er blevet testet under pædiatrisk og dermatologisk kontrol.

Et absolut minimum

Jo færre, jo bedre. Begræns dig til det vigtigste - nemlig det grundlæggende. Et renseprodukt, der er specielt udviklet til spædbørn, Termalkildevand og en fugtighedscreme, der beroliger og nærer huden. 

 

Spædbarnsserien

Den rigtige måde at rense dit barns ansigt på

Den rigtige måde at rense dit barns ansigt på

Et spædbarns ansigt vaskes/renses i forbindelse med badet. Gennemvæd en vatrondel eller et kompres med et renseprodukt, og tør det derefter over barnets ansigt. Start med panden og tindingerne, fortsæt derefter med kinderne og næsesiderne og slut af med hagen og munden. Når badet er slut, skal du tørre dit spædbarns ansigt skånsomt. Påfør derefter en fugtighedscreme. 

Fra samme serie

Vores løsninger til dit spædbarns hud

Hudplejeprodukter fra Eau Thermale Avène, designet til at berolige og nære spædbørns hud.

XeraCalm A.D Cleansing Oil

XeraCalm A.D Cleansing Oil

Nærer - Beroliger - Renser

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

Nærer - Beroliger - Giver fugt - Fugter

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Beroliger - Reparerer - Renser - Genopbygger

Intense Protect SPF50+

Intense Protect SPF50+

Beskytter - Giver fugt

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

Tilbage til toppen