Indhold

Sådan bekæmper man alvorlig akne

Uanset om du er teenager eller voksen, kan akne udvikle sig til en alvorlig form, der efterlader ar og forringer din livskvalitet og selvtillid. Heldigvis kan en korrekt pleje og god daglig hygiejne hjælpe dig med at bekæmpe alvorlig akne. Vi deler alle vores tips med dig.

av_acne_adolescent_dermatologue_1x1

Hvilken pleje er bedst til alvorlig akne?

Pleje af akne afhænger af forskellige faktorer, herunder sværhedsgraden, risiko for arvæv, psykosociale følger osv. Din læge vil kunne berolige og vejlede dig. I tilfælde af moderat til alvorlig akne kan det anbefales at kombinere en creme, der virker lokalt (benzoylperoxid, retinoid) med et antibiotikum (doxycyclin eller lymecyclin).

Som mor lider jeg ved at se min søn med disse læsioner i ansigtet og på ryggen, og jeg føler mig hjælpeløs, fordi han afviser alle mine råd.

Joëlle, 45 år, mor til en teenager med meget alvorlig akne

Alvorlig akne: Alt, hvad du bør vide om isotretinoin

I tilfælde af svær til meget alvorlig akne, eller hvis anden pleje ikke virker, anvendes ofte isotretinoin.

Sådan fungerer det

Isotretinoin i pilleform er et lægemiddel, der stammer fra A-vitamin, og som reducerer talgproduktionen betydeligt. Dens effektivitet skyldes dens store virkning på talgkirtelaktiviteten, da den blokerer for talgproduktionen. 

Brug med omhu

Isotretinoin er først og fremmest strengt kontraindiceret ved en graviditet på grund af risikoen for misdannelser hos fosteret. For det andet har det som alle andre lægemidler bivirkninger. Indtagelse af isotretinoin giver som regel udtørring af hud og slimhinder. Heldigvis kan du selv gøre noget for at modvirke disse virkninger. Din hudlæge vil drøfte emnet med dig, når I ses. 

 

Alvorlig akne og isotretinoin: skræddersy din hudpleje

Alvorlig akne og isotretinoin: skræddersy din hudpleje

For at undgå hududslæt som følge af isotretinoin bør du bruge kompenserende hudpleje. Hvorfor ”kompenserende”? Fordi din hudpleje kompenserer for tør hud ved at berolige, fugte og pleje din hud. Cleanance HYDRA-serien er specielt udviklet til hud, der er blevet udtørret og irriteret af medicinsk aknebehandling. Denne pleje kan give dig en vis tryghed.Isotretinoin gør også hudbarrieren mere følsom over for UV-lys. Så hvis du skal ud i solen, bør du mere end nogensinde før sørge for regelmæssigt at anvende en SPF 50+-solcreme.

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING 

Selv når du er i behandling for alvorlig akne, bør du holde dig til din daglige rutine. 

At rense huden morgen og aften bidrager til at vedligeholde dens balance. Vælg en skånsom, sæbefri rensegel, der både renser og opretholder den hydrolipide film. 

Og i hele behandlingsperioden kan scrubs og eksfolierende masker skade din hud, især hvis den er særlig sart på grund af bestemte lægemidler som f.eks. retinoider. Vælg i stedet blødgørende hudplejeprodukter, der giver intens fugt og styrker din huds barrierefunktion. Og hvis dine læber er sprukne, vil hyppig brug af en velegnet læbepomade eller -creme alt efter behov hjælpe med at genoprette blødheden.

Alvorlig akne: kunsten at kamuflere

Alvorlig akne: kunsten at kamuflere

Pleje af alvorlig akne kræver lidt mere tålmodighed, så i mellemtiden er der intet, der forhindrer dig i at bruge makeup til at dække de bumser, der generer dig. Hvis det er tilfældet, bør du bruge non-komedogene kosmetikprodukter beregnet til sensitiv hud. Bonustip: Kompake foundationcremer med mat finish er bedst til at dække alvorlige urenheder. Og selvfølgelig bør du altid fjerne din makeup om aftenen for at holde din hud sund.

Fra samme serie

Vores løsninger til pleje af din hud

Pleje med Eau Thermale Avène er udviklet til at genoprette din huds komfort, hvis medicinske behandlinger har udtørret den.

Cleanance HYDRA Cleanser

Cleanance HYDRA Cleanser

Nærer - Beroliger - Renser - Fugter

Cleanance HYDRA Soothing Cream

Cleanance HYDRA Soothing Cream

Nærer - Beroliger - Genopretter hudbarrieren

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

Tilbage til toppen