Indhold

Makeup til hud med akne

Hvordan kan man leve med mere ro i sindet, når man har akne og bumser? Uanset om man er i behandling eller ej, kan makeup være en af løsningerne. Men dette gælder udelukkende, hvis man vælger den rigtige makeup. Hvis man ikke gør det, kan makeuppen forværre aknen. Her er et par tips til, hvordan man vælger og bruger makeup korrekt.

av_acne_jeune-femme_miroir_1x1

Valg af makeup til hud med akne

Hormonelle forandringer, arvelighed, for meget sukker, stress etc. Det er nogle af de vigtigste årsager til, at teenagere får akne - og det gælder både for drenge og piger. Derudover er de nogle af de væsentligste årsager til, at aknen fortsætter eller kommer igen hos mange kvinder i voksenalderen.

Akne er sjældent en velkommen gæst, og det gælder uanset hvor i livet man er. Brug af makeup er en metode til at mindske bumser på og gøre det lettere at leve med andre folks blikke. Det er også en god måde at modstå fristelsen til at røre bumserne på i løbet af dagen. Når de er camouflerede, er man nemlig mindre fristet til at pille ved dem.

Men det kræver, at du vælger din makeup med omhu, da uegnet makeup kan forværre din akne. Nogle makeuptyper er nemlig komedogene, dvs. at de fremmer dannelsen af bumser. Derudover er det vigtigt at huske at fjerne sin makeup og rengøre svampe og børster, da bakterierne ellers vil formere sig på disse redskaber.

 

Forbered din hud, før du lægger din makeup til hud med akne

Rens din hud med tendens til akne 

Når du vågner om morgenen, skal du huske at rense din hud, da det er vigtigt at fjerne den talg, der er produceret i løbet af natten. Hvis din hud er fedtet, anbefaler vi at bruge micellar water eller en skånsom rensegel. Vælg den formulering, du finder mest behagelig. Hvis din hud er tør efter den aknebehandling, som din hudlæge har ordineret, kan du vælge en beroligende rensecreme, der er formuleret til hud med akne.

Behandling og fugtpleje af hud med akne

Påfør derefter dit behandlingsmiddel mod akne eller din fugtighedscreme direkte. Husk, at det er vigtigt at vælge det rigtige produkt. Valget afhænger af din hudtype. Hvis din hud med akne er fedtet, skal du vælge en let emulsion, der ikke klistrer på huden. Den skal indeholde absorberende mikrokapsler, som matterer din hud. Hvis du er i gang med udtørrende medicinsk aknebehandling, er det dog bedre at vælge en beroligende og nærende creme. Under alle omstændigheder skal den være non-komedogen og være formuleret til hud med urenheder.

Sådan plejer man hud med tendens til akne

 

av_acne_femme_creme_visage_1x1

Efter jeg besluttede mig for at passe bedre på min hud og fjerne min makeup hver aften, er mine hudproblemer blevet meget mindre, min teint er blevet lysere, og jeg bruger mindre makeup.

Elise

Mild til moderat eller svær akne, der findes makeup til alle typer af akne

Det var det. Nu er du klar til at lægge din makeup. Her er nogle tips til, hvordan du kan lægge din makeup alt efter, hvor alvorlig din akne er. Formålet er at skjule bumser og ar og udjævne teinten.

Mild til moderat akne

Hvis du vil skjule dine små bumser, skal du påføre en concealer-blyant i beige på dine uensartetheder. Brug en vatpind til at blende concealerens kanter ind. Undgå at gnide huden. Tip: For at skjule forstørrede porer og for en mere ensartet teint kan du starte med at påføre en flydende foundation i hele ansigtet. Dup den på ansigtet med en svamp.

Alvorlig akne

Start med at påføre en smule af din korrektionsstift med din finger på bumsen. Husk at bruge en grøn farve til røde bumser, gul til lilla bumser, som er almindelige på lys hud, og en koralfarve til ar, der bliver brune. Dub produktet på, indtil farven bliver grå. For at udjævne din teint kan du påføre en kompakt foundationcreme med en svamp. Hold ved toppen af din korrektionsstift, så den ikke bevæger sig. Glat ud mod kanterne for at få en gennemsigtig finish på resten af ansigtet. Afslut med at påføre et gennemsigtigt pudder.

 

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Husk det sidste touch for at fremhæve dit ansigt og perfektionere dine træk. 

Det eneste, du mangler, er at lægge din makeup og mattere huden med et strejf af transparent pudder. Påføres over hele ansigtet. Start ved ansigtets konturer og bevæg dig mod midten af ansigtet for at opnå et lysere resultat og undgå at fremhæve bumserne. Og til at forme dit ansigt kan du lægge et strejf af en bronzer eller en highlighter på kindbenene.

For at få din makeup til at holde længere uden at tilføje et ekstra lag kan du spraye et pust Termalkildevand på dit ansigt. Og husk at rengøre din svamp og børste grundigt. Hvorfor? Det er vigtigt at fjerne snavs og talg, der sidder tilbage på dine makeup-redskaber, for at undgå, at de sætter sig på din hud og danner nye bumser, næste gang du bruger dem.

Korrekt makeup til hud med akne

Makeupprodukter er forskellige, når det kommer til at korrigere, udjævne og fremhæve din teint. Til at dække dine uensartetheder uden at kvæle huden og forårsage nye bumser er det sikreste valg at vælge medicinsk korrigerende makeup. Makeuppen skal være specielt udviklet til din hudtype og derudover skal den være non-komedogen. Du kan finde denne type makeup på apoteker og i skønhedsbutikker.

Fra samme serie

Vores løsninger til brug af makeup, når du har akne

Hudplejeprodukter fra Eau Thermale Avène, designet til uren hud

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner make-up - Matterer - Renser

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

Tilbage til toppen