Indhold

Sådan lever man med akne i hverdagen

Personer med akne kan have mange tvivl og spørgsmål til, hvad de skal gøre i hverdagen. Hvordan slipper jeg af med akne? Skal jeg undgå makeup? Skal jeg ændre min kost? Eller fremmer mundbind akneudbrud? Her kan du læse vores eksperts svar på dine spørgsmål.

Hvad du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre, hvis du har akne

Hvad du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre, hvis du har akne

De fleste har deres egne små hjemmelavede tips eller ideer, de har fået fra et familiemedlem, når det kommer til at slippe af med akne. Men pas på med disse hjemmelavede tips. Ja, rens af huden er ganske rigtigt vigtig, men du må ikke være for hård ved din hud. Ja, det er fristende at trykke bumserne ud, men det gør kun inflammationen værre. Her er de bedste vaner og rutiner, som du bør indføre og dem, som du ikke bør indføre.

Gode og dårlige vaner

Jeg har levet med akne i 12 år. Jeg bruger makeup til at skjule min akne, og heldigvis har jeg fundet denne løsning, som virker rigtig godt. Den er vigtig, for jeg er i kontakt med kunder hver dag. Og jeg vil ikke møde op med bumser, selv om det ville spare mig tid om morgenen.

Coline, 26 år gammel

Akne: Det er muligt at have makeup på hver dag

Hvis du bruger makeup til at dække nogle af dine uregelmæssigheder, kan du ånde lettet op. Det er nemlig muligt at have makeup på, selvom du har akne. Det kan endda i nogle tilfælde være en god idé. Men du skal følge to vigtige punkter; for det første skal du vælge de rigtige produkter (de skal være non-komedogene). Og for det andet skal indføre de rigtige rutiner/vaner, som f.eks. at fjerne makeup skånsomt hver aften. Vi er her for at hjælpe dig.

Makeup til hud med akne

Tilpas din kost

Tilpas din kost

Din kost har også en indvirkning på, hvordan din akne udvikler sig. Også i forhold til kosten findes der mange tips til og skrøner om, hvad der er rigtigt og forkert at gøre. Får man bumser, hvis man spiser junkfood? Generelt spiller fedtindholdet ikke nogen rolle og forværrer dermed ikke akne. Sukkerarter med et højt glykæmisk indeks spiller derimod en rolle og kan føre til akne eller forværre tilstanden. Derfor bør du undgå slik og søde sager. Vær også opmærksom på skjulte sukkerarter, som bl.a. findes i burgerboller og chips, og spis disse produkter med måde.

Livsstilstips til at leve med akne
Hvis du vil bekæmpe akne, skal du bevæge dig.

Hvis du vil bekæmpe akne, skal du bevæge dig.

Det er enkelt. For at få det bedre med dig selv er det vigtigt at få fred i sindet. Motion kan være en rigtig god idé. Når kroppen kommer i bevægelse, hjælper det dig med at slippe af med træthed, din hud bliver renset og afgiftet og du får en sund glød med det samme. Og husk at drikke vand: huden bliver også genopbygget og får tilført fugt indefra.

Livsstilstips til at leve med akne

VENLIG OG KOMPETENT RÅDGIVNING

Du har sikkert lagt mærke til, at solen giver dig en smuk hud om sommeren og reducerer tegn på akne. Dette fænomen varer dog ikke ved. Når ferien er forbi, begynder din akne atter at komme frem igen. Dette er kendt som rebound-effekten. For at beskytte dig selv så godt som muligt skal du altid bruge en solcreme med solfaktor SPF 50+.

Solens virkninger på hud med akne

Akne under tiden med coronavirus

Akne under tiden med coronavirus

På engelsk er ordet maskne opstået. Et ord, der bruges til at beskrive akne, som er opstået på grund af brug af mundbind. Mundbindet lukker huden inde og gør den mere modtagelig for udbrud. Vores råd til dig med akne, der skal bruge mundbind: Fortsæt din hudplejerutine både morgen og aften. Og sørg for at bruge et rent mundbind hver dag, da det kan blive fyldt med cremer og kosmetiske produkter, hvilket forårsager hudirritation og tilstoppelse af porerne. Der findes ingen faste regler eller retningslinjer i forhold til, hvilken type mundbind, du skal have på. Prøv dig frem og find ud af, hvilket mundbind der passer bedst til dig.

Brug af mundbind, når man har akne

Vores svar på dine spørgsmål

At sortere det sande fra det falske: vi hjælper dig.

Ja. Når sved kommer i kontakt med huden i for lang tid, fremmer det udviklingen af bakterier, og det kan føre til, at der opstår bumser eller hudorme. Derfor er det vigtigt, at du går direkte i bad, når du har dyrket sport. Og derudover skal du huske at rense dit ansigt med et passende hudplejeprodukt.

Nej, det kan det ikke. Men du skal være meget skånsom ved din hud. Vælg en barbergel frem for barberskum, fordi en gel holder bedre fast i hårene og gør barberingen lettere. Dermed undgår du at skære i din hud eller klø dig på dine bumser. Kør shaveren i hårets retning, skånsomt og uden at presse. Og husk, at din aftershave ikke må indeholde alkohol.

Sandt. Risikoen for at udvikle akne er 1,4 gange større, hvis du ikke sover ordentligt og vågner træt op. Søvnforstyrrelse og søvnmangel kan nemlig føre til fysisk og/eller psykisk stress. Derfor er det meget vigtigt at få en god nats søvn. Og dette betyder først og fremmest, at du skal reducere skærmtid om aftenen eller helt undgå skærmtid, inden du går i seng.

Vores løsninger til pleje af din hud med tendens til akne

Vores Cleanance hudplejeprodukter er designet til at hjælpe til til en hud, du trives i
AV_CLEANANCE_Brand-website_CLEANANCE-COMEDOMED-anti-blemish-concentrate_30ml_Packshot_Product-page_600x725_3282770202854-png

Cleanance Comedomed Cream

Et lille mirakel for min hud. Det virker meget effektivt til at reducere mine urenheder. På to måneder har det gjort en stor forskel. Jeg glæder mig til at se resultatet om et par måneder og håber, at det får bumserne til at forsvinde for altid.

Margot, 26 år

Cleanance Comedomed Cream
Tilbage til toppen