Indhold

Den psykologiske indvirkning, som akne har på voksne

Du er lige fyldt 30 år og du troede, at nu var det slut med akne. Men alligevel er den vendt tilbage. Måske har du helt været skånet for akne i din ungdomsår og så pludselig dukker den op, når du mindst venter det. Det er normalt, at akneudbrud og bumser påvirker psyken i mere eller mindre grad. Akne er nemlig en hudlidelse, som mange forbinder med teenagealderen. Voksenakne er mere sjældent end teenageakne men den kan have en ganske betydelig psykologisk indvirkning. Heldigvis findes der forskellige løsninger mod akne, selv hvis du er ude over teenagealderen.

De særlige træk ved voksenhud med akne

Mænd er i generelt relativt forskånet for voksenakne, men mindst en fjerdedel af kvinder over 25 år vil få akne eller har haft akne på et tidspunkt. De fleste vil opleve, at bumserne aldrig helt forsvinder fra ungdomsårene. Enten går de midlertidigt i dvale, eller også forsvinder de aldrig helt. Men nogle kvinder oplever også, at bumserne opstår, når de når voksenalderen. Disse tilfælde er dog relativt sjældne. 
Hormonsvingninger, arvelighed, stress, dårlige madvaner, rygning, forureningspartikler, uegnede kosmetikprodukter etc. Disse faktorer er nogle af dem, som man er ganske sikker på, har en indvirkning på huden og kan resultere i akneudbrud. Og det er vigtigt, at man undersøger sine vaner, hvis man oplever voksenakne, for det er langt fra let at leve med akne i voksenalderen. Akne kan nemlig have en stor indvirkning på selvværdet og på relationerne, både med venner, familie og kæreste. Men det er vigtigt, at du ikke lader dig påvirke for meget. Husk på, at du ikke er alene.

Sådan modvirker man voksenakne for at reducere den psykologiske indvirkning

Er din behandling i pilleform egnet til din type akne? Spiser du en varieret kost? Oplever du akneudbrud i perioder med stress? Er dine kosmetikprodukter formuleret til at modvirke urenheder og bumser? Renser du regelmæssigt de svampe og børster, du bruger til din hud?

Ved at svare på disse spørgsmål kan du finde frem til de første områder, du kan arbejde på, for at komme din akne til livs. Alt afhængigt af din situation kan der være tale om små ændringer. F.eks. kan en ændring i brugen af præventionsmiddel gøre en stor forskel. Tal med din læge, hvis du ønsker at skifte præventionsmiddel. En lille ændring i din skønhedsrutine kan også give en mærkbar forbedring af din hud og få dig til at føle dig bedre tilpas. 

Men hvis du har prøvet flere forskellige ting, og du stadig ikke oplever nogen ændring, skal du måske have en henvisning til en hudlæge. Vedkommende vil ordinere behandling, der passer til din situation og dit tilfælde. Det er vigtigt, at du følger behandlingen - det vil give det bedste resultat. Nogle gange kan det tage lang tid, men tålmodighed er en dyd. 

Årsagerne

 

av_acne_maquillage_accessoires_1x1 472x472

I en undersøgelse foretaget af Laboratoires Pierre Fabre Dermatologie og CSA Santé svarede 83 %* af de adspurgte kvinder, at deres aknetilfælde har påvirket deres dagligdag eller deres forhold til deres venner.

*Undersøgelse foretaget af Laboratoires Pierre Fabre Dermatologie og CSA Santé på 10.000 personer i Frankrig.

Voksenakne: skal man acceptere situationen eller dække aknen til?

For nogle personer er det muligt at acceptere situationen og deres uperfekte hud. Det vil hjælpe med at begrænse den psykologiske indvirkning, som akne kan have. Men det er ikke altid lige let.

Voksenakne: at acceptere sin akne

På de sociale medier ser man i stigende grad billeder af unge voksne, der viser deres ansigt med bumser helt frit uden at skamme sig. Selvom denne gruppe fortsat udgør et mindretal, så er der helt klart en bevægelse i gang med personer, der forsøger at gøre op med myten om fejlfri hud, og som opfordrer folk til at vise sig frem uden makeup. For at acceptere sine fejl og mangler er for mange en god metode til at hjælpe dem med at føle sig bedre tilpas. 

Men for nogle kan dette være rigtig svært.

I hverdagen, på arbejdet eller når man er sammen med venner og bekendte, kan det være svært at vise sit nøgne ansigt, hvis man har akne, uanset hvor omfattende et tilfælde der er tale om. Hvis du er en af dem, der har svært ved at acceptere din hud med akne, skal du vælge din makeup med omhu. Din concealer og dit pudder skal have høj dækkeevne, de må ikke være okklusive, og vigtigst af alt skal de være non-komedogene og formuleret til at modvirke bumser og urenheder.

Makeup til at dække akne til

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

For at mindske voksenakne og de psykologiske konsekvenser, den har, er det vigtigt at vælge de rigtige produkter.

Uanset om du er én af dem, der har valgt at acceptere dine bumser eller en af dem, der ønsker at skjule dem, så er du nødt til at se det i øjnene: voksenhud er ikke den samme som hud i puberteten. Voksenhud er ofte mere tør, reaktiv og tyndere. Aldringstegn kan være mere eller mindre markante i voksenhud og aknear efterlader spor, som gør tegnene endnu tydeligere, især i mørkere hud.

Derfor er det meget vigtigt men også en svær øvelse at vælge de rigtige kosmetikprodukter til din daglige hudplejerutine. Men den gode nyhed er, at der findes produkter, der er specielt udviklet til voksenhud med akne, herunder fugtighedscremer, serummer og plejeprodukter til brug om natten.

Sådan plejer man hud med akne 

De rigtige ting at gøre til at modvirke voksenakne

Uanset om du er teenager eller voksen, så frarådes det stærkt, at du popper dine bumser, hvis du ikke ønsker, at din akne skal efterlade mærker. Så selv om det er svært, er det bedst at være tålmodig og undgå at røre ved bumserne. Aknebehandlingen kan virke meget lang, men heldigvis hjælper daglig pleje og non-komedogen makeup til sensitiv hud. Inden længe vil du få en hud, du trives i.

Fra samme serie

Vores produkter specielt udviklet til voksne kvinder

Eau Thermale Avènes hudplejeprodukter er designet til, at du får det bedre med din hud

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner make-up - Matterer - Renser

Cleanance Women Smoothing Night Cream

Cleanance Women Smoothing Night Cream

Reducerer urenheder - bumser - hudorme - Reducerer genstridige ar/mærker - Forfiner hudens tekstur

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

Tilbage til toppen