Indhold

De forskellige typer af akne

Akne kan tage forskellige former. Den specifikke form afhænger af omfanget af den talg, der hober sig op, typen af læsionerne etc. Så, nu ved du, at der findes inflammatorisk akne og akne i retentionsfasen. Men hvordan skelner man så disse typer fra hinanden? Hvis du kan svare på dette spørgsmål, vil du være godt rustet i forhold til at kunne vælge den mest hensigtsmæssige behandling.

Typer af akne: identificer type for at følge den bedste behandling

Typer af akne: identificer type for at følge den bedste behandling

For at kunne slippe af med din akne skal du vide, hvilken type akne du har. Det gør det muligt at vælge det bedste hudplejeprodukt. Hvem er så den bedste person at tale med om dette? Din læge. Din læges anbefalinger er din rettesnor. Ud fra den type af akne, du har og ud fra din alder vil din læge kunne give dig et personligt svar og en behandling, der passer til dig.

Akne i retentionsfasen

Akne i retentionsfasen

Fedtet og skinnende hud, udvidede porer, hudorme eller mikrocyster etc. Akne i retentionsfasen er et resultat af en overproduktion og ophobning af talg, men det er også resultatet af hudens manglende evne til at komme af med talgen. Dette er den indledende fase til akne. Akne opstår i ansigtet (pande, næse og kinder, hage) og derfor kan den ofte svær at leve med, fordi den får huden til at se trist og uskøn ud. Heldigvis findes der forskellige behandlinger, der kan genoprette din huds udstråling.

Akne i retentionsfasen
Inflammatorisk akne

Inflammatorisk akne

Røde og hævede bumser (papler), der varierer i forhold til hvor smertefulde de er. Enten forsvinder de i løbet af få dage, eller også udvikler de sig og bliver til pustler (betændte bumser). Dette er definitionen på inflammatorisk akne. Den kan udløses på grund af en ubalance i hudens mikroflora. En ubalance, der resulterer i overdreven produktion af en bakterie, der findes naturligt i talg: Cutibacterium acnes. Også denne form for akne kan være vanskelig at håndtere. Men hvis du tilpasser din daglige renserutine og følger de behandlinger, som din læge har ordineret, vil du have de bedste muligheder for at få bugt med din akne.

Inflammatorisk akne
Akne i retentionsfasen og inflammatorisk akne

Akne i retentionsfasen og inflammatorisk akne

Teenagere har ofte både akne i retentionsfasen og inflammatorisk akne. Dette er den mest almindelige form for akne i puberteten. Den kaldes "polymorf" eller ”juvenil polymorf", fordi den er karakteriseret ved, at der både er opstået komedoner og inflammatoriske læsioner. Den opstår primært i ansigtet, på brystet og på ryggen. Det kan påvirke selvtilliden på et vigtigt tidspunkt i livet. Det er derfor vigtigt, at man tackler det på den bedste måde, hvilket blandt andet indebærer, at man får en god forståelse for den type akne, man har og overholder behandlingen. 

Teenageakne: hvad skal man gøre ved aknen?

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Den største risiko ved akne er, at der opstår mærker og ar, især hvis aknen opstår i ansigtet. Hvad kan så føre til disse ar? At trykke bumser og hudorme ud kan resultere i ar. Selv om det er fristende, så er det vigtigt, at du lader være med at trykke bumser og hudorme foran spejlet.

Sådan undgår man aknear

Vores svar på dine spørgsmål

At sortere det sande fra det falske: vi hjælper dig.

Ja, det kan den. Udsættelse for sollys kan lejlighedsvist resultere i, at hudens tilstand bliver forbedret. UV-stråler har en antiinflammatorisk virkning, huden bliver tykkere etc. Men om efteråret vil hudens tykkelse vende tilbage til det normale niveau, og aknen vil derfor dukke op igen. Resultatet er en genopblussen af aknelæsioner.

Det kan det, især hos kvinder. Risikofaktorerne er de samme som hos teenagere. Også for voksne gælder det, at hormonelle forandringer er den væsentligste årsag. Dette gælder dog ikke i forhold til de områder, hvor aknen opstår. Voksenakne opstår oftest i den nederste halvdel af ansigtet (kæbe og hage) og er kendetegnet ved inflammatoriske læsioner.

Ja, det kan den godt. Det vil være forkert at tro, at du ved at gnubbe din hud med en scrub vil få skinnende effekt og uregelmæssigheder til at forsvinde. Det kan faktisk forværre inflammationen i overhuden, som vil reagere ved at udskille mere talg.

Vores løsninger til pleje af din hud med tendens til akne

Vores Cleanance hudplejeprodukter er designet til at hjælpe til til en hud, du trives i
AV_CLEANANCE_Brand-website_CLEANANCE-COMEDOMED-anti-blemish-concentrate_30ml_Packshot_Product-page_600x725_3282770202854-png

Cleanance Comedomed Cream

Jeg har brugt dette produkt i en uge, og jeg kan allerede se forbedringer. Jeg kan godt lide produktets konsistens og flasken er nem at bruge. Lugter overrasker lidt i starten, men den forsvinder hurtigt. Jeg anbefaler bestemt dette produkt til teenagere eller voksne, der har hudproblemer.

Stéphanie, 38 år gammel

Cleanance Comedomed Cream
Tilbage til toppen