Indhold

Sådan plejer man teenagehud med akne

Akne er en realitet for ca. 80 %* teenagere og rammer både drenge og piger. Den gode nyhed er, at den med nogle få gode rense- og plejevaner som regel forsvinder, hvis aknen ikke er alvorlig. Her er nogle tips til, hvordan du kan pleje akneudsatte hudtyper, når du har mild til moderat akne.

Hvad er akne?

De første bumser opstår i puberteten som følge af hormonelle ændringer, der stimulerer talgproduktionen. Huden bliver fedtet, og talgen kan have svært ved at trænge ud gennem porerne. Akne begynder derefter at udvikle sig i ansigtet, på ryggen, skuldrene og i nakken.

Andre faktorer kan også bidrage til akne, f.eks. genetisk arvelighed (spørg dine forældre, om de havde akne), stress, rygning, forurening, visse former for medicin og en kost med et højt indhold af sukker. Kosmetik kan også være en synder, når den ikke er specielt udviklet til hud med tendens til akne.

Så hvordan kan du mindske akne? Brug en egnet daglig hudplejerutine. Fordi hud med tendens til akne producerer mere talg ... Og flere bumser.

Jeg prøvede en masse cremer, men intet hjalp i det lange løb – bumserne kom altid igen. Min apoteker rådede mig til at holde mig til enkle ting og være mere opmærksom på min livsstil, og min hudkvalitet er blevet meget bedre.

Mathilde 18 år

Pleje af hud med tendens til akne: Rens

Uren hud er ofte fedtet, men nogle cremer kan udtørre den. Sådan renser du huden uden at beskadige den

Min hud er fedtet, og jeg har mild til moderat akne

Dit mål er at mattere og rense din hud. Hvad er den bedste måde at gøre det på? Reducér overskydende talg og fjern snavs, der bidrager til tilstoppede porer. Brug en skånsom, sæbefri rensegel eller micellar vand morgen og aften.

Efter brug af aknecreme er min hud tør

Hvis din hud er blevet svækket af den behandling, som din hudlæge har ordineret, bør du passe på ikke at stresse din hud yderligere. Vælg en skånsom rensecreme, der er specielt udviklet til hud med tendens til akne og sensitiv hud, og som hjælper med at genopbygge og beskytte hudbarrieren.

Sådan lever man med akne

Pleje af hud med tendens til akne: Hvilken creme bør du vælge?

Dit valg af fugtighedscreme afhænger også af din huds udseende. Er din hud fedtet eller udtørret?

Min hud er fedtet med nogle få bumser

Efter at have renset huden er det tid til at fugte den. Selv om din hud er fedtet, bør den stadig fugtes. Vælg en let, ikke-fedtende dagcreme med absorberende mikrokapsler, der matterer din hud. Din fugtighedscreme bør også have en non-komedogen, urenhedsbekæmpende formel til at modvirke og reducere bumser. Du kan også anvende en eksfolierende maske med absorberende og rensende egenskaber, men brug den højst to gange om ugen og ikke hvis huden er meget inflammeret.

Efter brug af aknecreme er min hud tør

Et lille tip, før du går videre til at fugte: Spray dit ansigt med Avène Termalkildevand. Dette hjælper med at berolige din hud efter at have renset den, før du påfører din specielt formulerede creme til hud, der er blevet tør som følge af medicinsk behandlinger mod akne. Din fugtighedscreme bør være beroligende og nærende for at genopbygge den hydrolipide film og genoprette hudens velvære. Når huden er for tør, bør man undgå at eksfoliere den.

Sådan lever man med akne

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING 

Urenheder kan modvirkes, før de er synlige.

Den gode nyhed er, at nogle innovative hudplejeprodukter nu er målrettet mod mikrokomedoner. Det er stadiet, der går forud for komedoner (hudorme) og bumser. Når denne type pleje anvendes, reduceres eksisterende mikrokomedoner, og det forhindres, at der opstår nye hudorme og bumser. Kort sagt, vi starter ved problemets rod og bryder den onde cirkel.

Gode vaner til pleje af hud med tendens til akne

For at pleje hud med tendens til akne bør du først evaluere din hud grundigt. Er din hud fedtet? Tør? Har du mange bumser? På den måde kan du vælge rense- og fugtighedsgivende produkter, der passer bedre til din hud. Men det første råd er følgende: Du må ikke trykke dine bumser ud eller pille i dem.

Vores løsninger til pleje af din hud med tendens til akne

Eau Thermale Avènes hudplejeprodukter er designet til, at du får det bedre med din hud
Fra samme serie
Cleanance Comedomed

Cleanance Comedomed

Reducerer overskydende talg - Reducerer urenheder - bumser - hudorme - Opstrammer porerne

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner make-up - Matterer - Renser

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

Tilbage til toppen