Indhold

Aknens forværrende faktorer

Akne opstår som følge af hormonelle ændringer i puberteten og kan fortsætte ind i voksenalderen. Men der er også andre faktorer, der spiller ind: stress, rygning, kost osv. Lad os se nærmere på aknens forværrende faktorer.

Hormoner og arvelighed: årsagen til akne

Hormoner og arvelighed: årsagen til akne

Akne opstår normalt i ungdomsårene hos både piger og drenge. Det hænger sammen med den hormonelle omvæltning under puberteten. På dette tidspunkt producerer huden mere talg af dårlig kvalitet, som kan have svært ved at blive udskilt, hvilket i sidste ende fører til hudorme og bumser. Hormonelle udsving forklarer også, hvorfor akne kan fortsætte eller gentage sig hos kvinder. 

Arvelighed er en anden vigtig faktor. Hvis begge dine forældre har haft akne i puberteten eller som voksne, er der større sandsynlighed for, at du bliver ramt. Disse faktorer kan ikke ændres. Men andre forværrende faktorer kan spille ind og få akne til at vare ved, opstå eller vende tilbage.

Forstå hormonel akne

Forstå de skærpende faktorer for at træffe de rette foranstaltninger 

Hvorfor forsvinder akne hos nogle mennesker og ikke hos andre?

Nogle miljømæssige faktorer kan delvis forklare dette. Stress er en nøglefaktor ved akneudbrud. Mange oplever akneudbrud, når de er under for stort pres, da stress menes at øge talgproduktionen. Og bumserne lægger selv pres på os,så det kan være en ond cirkel. Hvordan kan man reducere stress? I hvert fald ikke ved at ryge cigaretter. Det ville være en meget dårlig idé, og det er ikke kun for lungerne: Rygning forsinker også helingen af aknelæsioner.

Andre forværrende faktorer omfatter kost. Det er blevet bevist, at der er en sammenhæng mellem akne og det daglige forbrug af mejeriprodukter, frugtsaft, sirup, kager, chokolade og slik. Visse uhensigtsmæssige lægemidler eller piller bliver også jævnligt holdt ansvarlige, ligesom forurening, som i høj grad menes at være ansvarlig for stigningen i antallet af tilfælde af akne hos voksne. Mens sidstnævnte faktor er svær at komme uden om, er det heldigvis muligt at gøre noget ved de andre forværrende faktorer.

Tøv ikke med at tale med din læge om din akne: Lægen vil lytte og kunne foreslå den rette pleje.

 

av_acne_stress_1x1 472x472

Hver gang jeg spiser for meget chokolade, er jeg sikker på, at jeg får bumser, og det gør jeg også af blot den mindste smule smørechokolade ...

Romain, 17 år

Solen: den anden forværrende faktor

Når det drejer sig om akne, kan solen være en skjult fjende. Den forbedrer udseendet af akne ... men kun på kort sigt.

 

Fra den solbrune hud...

Det er sommer, vejret er dejligt, og solen synes at forbedre din hud. Betændte læsioner mindskes visuelt, både af solbadning og af solen, som gør din hud tykkere og udtørrer både den og dine bumser. Så meget, at man glemmer at bruge solcreme ...

... til rebound-effekten

Det er efterår, og dit ansigt er oversået med hudorme og bumser. Nu, hvor din hud er mindre udsat for solen, har den mistet sin tykkelse og er vendt tilbage til sin normale tilstand, der indebærer en overproduktion af talg, tilstoppede porer og mange bumser. Dette kaldes rebound-effekten.

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Ikke alle kosmetikprodukter er ens. Nogle kan have en forværrende virkning på akne.

Cremer, foundations og pudder kan tilstoppe porerne og føre til hudproblemer. Læs etiketterne omhyggeligt: Uanset om du vælger en makeupfjerner, fugtighedscreme eller makeup, bør du kigge efter produkter, der er non-komedogene eller til hud med tendens til akne. Dette garanterer, at deres sammensætning, aktive ingredienser mod urenheder eller fedtet hud og konsistens er perfekt tilpasset din hudtype.

Og så bør du vaske dine børster, pensler og svampe regelmæssigt. Hvad sker der, hvis du ikke gør det? Talg overføres til dit pudder og holder på den måde den onde cirkel ved lige.

 

Gode vaner til at berolige akne

Gode vaner til at berolige akne

Uanset om du kan gøre noget ved årsagen til din akne eller ej, er de trin, du bør tage for at komme det til livs, de samme. For det første bør du vælge produkter, der er egnet til din hudtype, både når det gælder rens, fugtpleje og påføring af makeup. Nøglen til at opnå en varig synlig effekt er regelmæssighed. Og et let touch. Bare fordi den ser tykkere ud, betyder det ikke, at din hud er mindre sart. Du kan stadig tillade dig selv at bruge en scrub og ansigtsmasker op til to gange om ugen, men altid med nøje udvalgte produkter.

Fra samme serie

Vores løsninger til pleje af din hud med tendens til akne

Eau Thermale Avènes hudplejeprodukter er designet til, at du får det bedre med din hud

Cleanance Comedomed

Cleanance Comedomed

Reducerer overskydende talg - Reducerer urenheder - bumser - hudorme - Opstrammer porerne

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

Tilbage til toppen