Indhold

Sådan slipper man af med aknear

Bumser er betændte læsioner. Når de forsvinder, efterlader de nogle gange et mærke: aknear, som ofte frygtes, fordi det kan opfattes som pinligt at have dem. Hvordan kan du så få arrene til at synes mindre?

Målrettede løsninger til at reducere dine aknear

Målrettede løsninger til at reducere dine aknear

Med den rette behandling vil dine hudlæsioner i ansigtet, på halsen og brystet sandsynligvis forsvinde, mens nogle genstridige aknelæsioner kan efterlade varige ar. For mindre synlige ar er plejen skræddersyet til typen af ar. Ved atrofiske ar anvendes kirurgi, ofte suppleret med genopbygningsteknikker. Til de mest genstridige ar, de såkaldte hypertrofiske ar, anvendes metoder som kryoterapi, kryokirurgi, kortikoidinjektioner og silikoneforbindinger.

Hvordan kan man få ar i ansigtet til at være mindre synlige?

Hvordan kan man få ar i ansigtet til at være mindre synlige?

Ved meget synlige aknear i ansigtet kan din hudlæge anvende en række forskellige metoder som dermabrasion, laserslibning, peeling med trichloreddikesyre eller fenol, genopbygning og fraktioneret fotothermolyse. Disse metoder udglatter overfladen af den beskadigede hud og bidrager til neo-kollagenese: En proces, der fremmer dine egne cellers produktion af kollagen, et vigtigt element for heling. Disse plejeteknikker kræver social isolation i ca. ti dage og regelmæssig pleje. 

”Massage med en genopbyggende creme vil reducere pigmentering, smerte og kløe og øge hudens tykkelse, elasticitet og smidighed”.

French Society of Dermatology

Sådan vælger du makeup til dine aknear

Ar kan kamufleres på en diskret måde og tilpasses typen af urenheder med hensyn til konsistens og farve

 

Korrigerende makeup såsom kompakte foundationcremer med høj dækkeevne dækker røde (lys hud) og hyperpigmenterede (mørk hud) ar. Farvekorrektion er nyttig til diskret at maskere stærkt synlige ar. Vi anbefaler en korrigerende stick i gul til blå/lilla ar, en korrigerende stick i grøn til røde ar og en korrigerende stick i koralfarve til brune ar.

 

Hvis du har dybe ar, kan du udjævne din hudfarve med en foundation, der indeholder lysreflekterende pigmenter for at skjule arrenes struktur mere effektivt. Brug en svamp til at duppe foundation på og kom en smule beige concealer over hvert ar for at udfylde hule ar.

 

Se vores makeup-tips

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Undgå aknear: Tag dig tid til at reflektere

Behandling af aknear bør ikke sættes i gang for tidligt. 

Som et første skridt bør du til pleje af dine ar bruge 2-i-1 dermo-kosmetiske produkter, som modvirker, at de dannes samtidig med at reducere dem. Hvis din hud afviser plejen, bør den efter et udbud kun påbegyndes, når huden ikke er inflammeret. Overvej dine muligheder et par uger efter afslutningen af udbruddet, før du påbegynder en pleje til reducering af aknear. Det er ikke altid en let tid for patienterne, men det er nødvendigt at give arrene en chance for at blive mindre synlige af sig selv. Derefter vil plejen være mere hensigtsmæssig og mindre invasiv. 

 

av_acne_adolescente_laver_visage_1x1 472x472

Undgå aknear: Hvad du bør og ikke bør gøre

Her er de vigtigste punkter til at forhindre, at der opstår aknear: 

  • Rens din hud to gange om dagen med Cleanance Cleansing Gel eller Cleanance Micellar Water. Eller vælg Cleanance HYDRA Cleanser, hvis du er i medicinsk udtørrende aknebehandling.
  • Brug en creme mod urenheder til at modvirke og reducere hyperpigmentering af ar og en reparationscreme for at hjælpe huden med helingsprocessen.
Fra samme serie

Vores løsninger til pleje af din hud med tendens til akne

Eau Thermale Avènes hudpleje er designet til at reducere dine aknear

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Beroliger - Reparerer - Renser - Genopbygger

Cleanance Women Smoothing Night Cream

Cleanance Women Smoothing Night Cream

Reducerer urenheder - bumser - hudorme - Reducerer genstridige ar/mærker - Forfiner hudens tekstur

Tilbage til toppen