Indhold

Sådan finder man ud af, om man har akne i retentionsfasen

Fedtet hud: Fedtet hud er særligt udsat for hudorme og mikrocyster og på fedtet hud opstår akne i retentionsfasen oftere. Følg denne vejledning for at modvirke disse urenheder og undgå inflammation.

av_acne_retentionnelle_femme_1x1

Hvad er akne i retentionsfasen?

Akne i retentionsfasen er den type akne, der oftest opstår hos teenagere. Ved denne type akne opstår der hudorme og mikrocyster på grund af en overproduktion af talg, der skyldes de hormonelle forandringer, der sker i puberteten.

Men hvorfor er det, at disse hudorme og mikrocyster opstår? Fordi talgproduktionen stiger og dermed kan talget ikke strømme gennem porerne. Og dermed ender talget med at blive blokeret. Denne ophobning af talg fører til, at der dannes hudorme og mikrocyster på næsen, panden, kinderne og hagen. Dette gælder både hos piger og drenge.

Akne i retentionsfasen: mikrocyster og hudorme, hvad er forskellen?

Mikrocyster og hudorme er de to væsentligste og tydeligste resultater af akne i retentionsfasen.

Mikrocyster (lukkede komedoner)

En mikrocyste opstår som følge af en proces, der begynder i fedtet hud. Det første, der sker er, at et mikrokomedon opstår. Dette skyldes, at der produceres for meget talg, som bliver tykkere og ændrer sig og ender med at tilstoppe porerne. Mikrokomedonet er i denne fase ikke synligt, men det kan udvikle sig og den talg, der ophobes på hudens overfladen, gør det hvidt og dermed mere tydelig. Dette kaldes en lukket komedon.

Hudorme (åbne komedoner)

Derudover findes der komedoner, som også er kendt som hudorme. De er sorte på grund af talgoxidationen, som opstår, når talg kommer i kontakt med luften. Ligesom det gælder med mikrocyster forsvinder hudorme enten af sig selv eller også bliver de betændte. Det er derfor vigtigt, at man tager affære på dette tidspunkt.

 

Alt, hvad du har brug for at vide om bumser

Hvordan plejer jeg min hud, hvis jeg har akne?

Hvad skal man gøre, hvis man har fået mikrocyster eller hudorme i ansigtet? 

Det første, man skal gøre, er at vælge sine daglige rense- og hudplejeprodukter med omhu. Til din renserutine kan du vælge micellar water eller en skånsom rensegel til at reducere overskydende talg og mattere huden, uden at den bliver udtørret. En rutine, du skal indføre både morgen og aften for at opnå større effektivitet.

Fugtpleje er også meget vigtigt, selv hvis din hud er fedtet. Hvis din hud ikke er fugtet tilstrækkeligt, vil den faktisk reagere ved at producere mere talg. Vælg en let og non-komedogen creme mod urenheder og som matterer huden og ikke virker klistrende. Derudover kan du påføre en eksfolierende maske, der har rensende og absorberende egenskaber, men højst to gange om ugen. Pas på med at skrubbe på inflammeret hud.

Hvis du er i medicinsk behandling mod akne i retentionsfasen, skal du være opmærksom på, at behandlingen kan udtørre huden. Derfor skal du dagligt bruge hudplejeprodukter, der er specielt udviklet til hud, der er udtørret på grund af aknebehandling.

Rutine til voksenakne

 

av_acne_retentionnelle_1x1

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING 

Hvorfor er det vigtigt, at man behandler akne i retentionsfasen med det samme?

Cutibacterium Acnes-bakterien har nemt ved at sprede sig i hudorme, uanset om hudormene er åbne eller lukkede. Når bakterien har spredt sig, opstår der store, hårde og røde bumser og pustler. Nu er aknen inflammatorisk.

Derfor anbefales det at behandle aknen så hurtigt som muligt. Hvordan? Der findes innovative hudplejeprodukter, som er udviklet til at pleje hud med akne på det stadie, hvor mikrokomedoner udvikler sig. Når denne type pleje anvendes, reduceres eksisterende mikrokomedoner, og det forhindres, at der opstår nye hudorme og bumser.

De rigtige hudplejetrin til hud med akne i retentions-fasen

Selvom det kan være fristende at trykke hudorme, er det bedst, at man lader være med at røre ved dem. Det kan resultere i inflammation og forværre aknen. Derfor anbefales det at bruge non-komedogene hudplejeprodukter mod urenheder, tilpasset din hudtype. Det vil være mere effektivt. 

Fra samme serie

Vores løsninger til pleje af huden, hvis der er opstået akne i retentionsfasen

Eau Thermale Avènes hudplejeprodukter er designet til, at du får det bedre med din hud

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner make-up - Matterer - Renser

Cleanance Comedomed

Cleanance Comedomed

Reducerer overskydende talg - Reducerer urenheder - bumser - hudorme - Opstrammer porerne

Cleanance Mattifying Emulsion

Cleanance Mattifying Emulsion

Giver fugt - Matterer - Reducerer urenheder - bumser - hudorme

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

Tilbage til toppen