Indhold

Pleje af voksenhud med akne

Akne kan være en meget uforudsigelig hudlidelse: nogle personer har ikke haft akne i alle ungdomsårene og så vupti, pludselig opstår den i voksenalderen. Andre oplever, at de har haft akne i ungdomsårene, hvorefter den går væk, så de i en lang periode kan ånde lettet op. Men så dukker den pludselig op igen i trediverne, som om den aldrig havde været væk. Voksenakne kan være en ganske forvirrende hudlidelse men den er også ganske almindelig. Den opstår hos mindst en fjerdedel af alle kvinder. Er du voksen og er du i tvivl om, hvordan man behandler og dækker akne til og forhindrer en forværring af tilstanden? Vil du gerne blive klogere på, hvordan man som voksen skal pleje sin hud med akne? Vi står klar til at rådgive dig om det hele.

De særlige træk ved voksenhud med akne

Voksenakne er i mange tilfælde en inflammatorisk type akne. Den er kendetegnet ved, at der opstår røde bumser uden hvide toppe og den opstår primært på hagen, kæbelinjen og den øvre del af halsen. Hvis aknen ikke behandles, vil den sandsynligvis efterlade ar.

En anden forskel mellem voksenakne og teenageakne er, at huden med alderen bliver tyndere og producerer mindre talg. Voksenhud er oftest kombineret med fedtet hud i T-zonen (på panden, næsen, hagen) og med tør hud alle andre steder. Voksenhud er også mere sensitiv og reaktiv. Det er derfor vigtigt, at du som voksen vælger korrekte og egnede produkter til din daglige hudpleje. Og dette gælder især, hvis du også er i behandling hos en hudlæge. Det er vigtigt at vide, at nogle aknebehandlinger kan udtørre huden.

Jeg forsøgte at skifte mine produkter ud, for at forsøge at tørre mine bumser ud, men det gjorde blot, at min hud blev endnu mere irriteret og der opstod endnu flere store, røde bumser. Men efter jeg begyndte at bruge akneprodukter til kvinder og stoppede med at skiftet produkterne ud, er mine bumser stille og roligt begyndt at forsvinde.

OCEANE, 29 ÅR GAMMEL

Pleje af hud med akne

Her kan du læse nogle tips til en daglig hudplejerutine til voksenhud med akne.

 

1. Start med at rense din hud

Der er flere forskellige muligheder, når det kommer til at fjerne snavs og makeup skånsomt. Du kan f.eks. bruge micellar water til uren hud. Det skal påføres skånsomt med en vatrondel og du behøver ikke at skylle det af. Hvis din hud er blevet udtørret af medicinsk behandling mod akne, skal du vælge en skånsom rensecreme, der er udviklet til sensitiv hud med akne. Den vil både styrke og beskytte hudbarrieren. Afslut altid med et spray Avène Termalkildevand for at berolige din hud.

2. Tilfør fugt til din hud

Når det kommer til minimering af bumser, kommer man ikke uden om en serum. De aktive ingredienser i en serum virker meget effektivt og er rettet mod dine uensartetheder. En serum vil både reducere overskydende talg, stramme porerne, udglatte hudens struktur og reducere permanente mærker. Kort sagt kan man nærmest kalde den et magisk produkt. Start med at påføre serum med fingerspidserne. Om morgenen skal du slutte af med at påføre en beskyttende, fugtgivende og udglattende dagcreme, velegnet til uren hud. Om aftenen skal du slutte af med en udglattende creme til at forfine porerne og reducere permanente mærker.

 

Bivirkninger ved medicinsk behandling og måder til at komme dem til livs

picto_apaisant-adoucissant_gris

Avène Termalkildevand, en vigtig allieret til voksne kvinder med akne 

Medicinsk behandling mod svære tilfælde akne hos voksne har en række bivirkninger. Rødme opstår og huden tørrer ud og bliver hypersensitiv. Når huden bliver mere sensitiv, påvirker det livskvaliteten i en sådan grad, at nogle patienter foretrækker at stoppe den medicinske behandling.

Men der er hjælp at hente. Avène Termalkildevand er en vigtig allieret til at berolige huden og reducere rødme og ubehag på én gang, uden at huden tørrer ud. Kan Termalkildevand virkelig gøre alt dette på én gang? Sikke en fantastisk nyhed.

VENLIG (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING

Solen: en yderligere fjende af voksenhud med akne

Moderat soleksponering har en positiv indvirkning på humøret. Men når UV-indekset er højt og ved længerevarende soleksponering, er solen meget skadelig for huden. Er du voksen og har du akne, skal du bl.a. være opmærksom på følgende: Dine bumser ser ud til at forsvinde, når du er ude i solen, men det er kun midlertidigt. De vil vende tilbage endnu mere tydeligt, lige så snart solens stråler bliver mindre intense, og huden, som midlertidigt har været tykkere pga. soleksponeringen, genvinder sin sædvanlige tykkelse. 

Andre skadelige virkninger af solen: den fremmer aldringstegn og efterlader små brune pletter i stedet for aknear. Påfør hver dag en dagcreme, der også beskytter mod solen. Og når du udsættes for intenst sollys, skal du påføre en solcreme med meget høj solfaktor (SPF 50+) og bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse, især hvis du er i medicinsk behandling mod akne. Solen kan være et rigtig dårligt match med visse medicinske behandlinger mod akne.

Typiske misforståelser i forbindelse med solen og akne

Hvad man skal gøre, når det kommer til pleje af voksenhud med akne

Voksenhud med akne minder mere eller mindre grad om teenagehud med akne. Men der er forskelle. Et produkt, der er udviklet til teenagere, kan virke godt og effektivt for nogle voksne og mindre godt for andre. Derfor er det en god ide at vælge produkter, der er specielt formuleret til voksenhud med akne.

Fra samme serie

Vores produkter specielt udviklet til voksne kvinder

Eau Thermale Avènes hudplejeprodukter er designet til, at du får det bedre med din hud

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner make-up - Matterer - Renser

Cleanance Women Smoothing Night Cream

Cleanance Women Smoothing Night Cream

Reducerer urenheder - bumser - hudorme - Reducerer genstridige ar/mærker - Forfiner hudens tekstur

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

Tilbage til toppen