Indhold

Sådan genkender man inflammatorisk akne

Store, røde bumser enten med eller uden hvide toppe. Sådan ser akne ud, når det har nået den inflammatoriske fase. Hvordan kan det behandles? Er det muligt at camouflere aknen? Her er nogle gode råd.

av_acne_inflammatoire_femme_1x1

Hvad er inflammatorisk akne?

Inflammatorisk akne opstår normalt efter akne i retentionsfasen (hudorme eller mikrocyster). Hudormene og mikrocysterne opstår på grund af en overproduktion og fortykkelse af talg i huden, hvilket resulterer i, at talgen ikke kan løbe ud gennem hudens porer. Og dette fører derefter til, at bakterien Cutibacterium Acnes spredes.

Mikrocyster og åbne komedoner (hudorme) forsvinder enten af sig selv eller også bliver de betændte. Bumserne tager derefter form af papler (store, røde bumser), pustler (betændte bumser med en hvid top) eller endog knuder, hvis inflammationen er omfattende. Dette er definitionen på inflammatorisk akne.

Inflammatorisk akne rammer både teenagere

og kvinder

Når inflammatorisk akne rammer teenagere

Inflammatorisk akne er oftest forbundet med de hormonelle forandringer, der sker i puberteten. Den opstår der, hvor der er flest talgkirtler, dvs. i ansigtet, på ryggen, skuldrene og den øverste del af brystet. 

Når inflammatorisk akne rammer kvinder 

Inflammatorisk akne kan også opstå i voksenalderen, især hos kvinder. Den har tendens til at opstå i den nederste del af ansigtet: langs kæbelinjen og på hagen. Også i dette tilfælde kan aknen være hormonelt betinget, men andre faktorer kan også spille ind. F.eks. kost, stress eller uegnede kosmetikprodukter.

 

Få mere at vide

Hvordan plejer jeg min hud, hvis jeg har akne?

Inflammatorisk akne kan behandles med medicin, som ordineres af en praktiserende læge, en børnelæge eller en hudlæge Din daglige hudplejerutine er også meget vigtig.

Det vigtigste fokus i hudplejerutinen: at fjerne snavs fra huden (talg, makeup, forureningspartikler osv.) og reducere uensartetheder. Der findes flere forskellige muligheder, f.eks. rensegels, som skummes op med vand, micellar water, som påføres med en vatrondel og ikke skal skylles af, en skånsom rensecreme (hvis din hud er udtørret efter medicinsk behandling) etc. Du kan vælge frit. Og derudover må du ikke glemme, at du skal rense din hud både morgen og aften. Hvis du ønsker en endnu mere effektiv virkning og at berolige din hud, kan du spraye lidt Termalkildevand på dit ansigt, efter det er blevet renset.

Nu er det tid til at påføre din aknebehandling, dit plejeprodukt mod urenheder eller dit matterende plejeprodukt. Hvis din hud er fedtet, skal du vælge en let emulsion, der ikke virker fedtende på huden. Den skal give fugt til huden og indeholde absorberende mikrokapsler, som matterer huden. Hvis din hud er blevet udtørret på grund af en medicinsk aknebehandling, skal du vælge en beroligende og nærende creme. Cremen skal være non-komedogen og formuleret til uren hud.

Hvad, der skal gøres

 

av_acne_inflammatoire_1x1

RÅDGIVNING

Det er korrekt, at solen får inflammatorisk akne til at se bedre ud. Men vær opmærksom på rebound-effekten.

Når huden bliver udsat for solen, bliver den tykkere på grund af UV-strålerne, og denne fortykkelse får det til at se ud, som om bumserne forsvinder. Men det er kun en midlertidig tilstand. Når du stopper med at udsætte din hud for UV-stråling, genvinder den sin sædvanlige tykkelse, og bumserne vender tilbage. Dette kaldes rebound-effekten. 

Det første råd i forhold til denne problematik er at begrænse soleksponeringen så meget som muligt. Hvis dette ikke er muligt, skal du tilføje en solcreme til fedtet og uren hud til din daglige plejerutine. Den skal give meget høj beskyttelse mod solen (SPF 50+) og bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse. Der findes solbeskyttelsesprodukter med en ikke-fedtende konsistens, som dermed giver dig mulighed for at kombinere høj beskyttelse mod solen med en følelse af ikke at have solcreme på. De er særligt velegnede til fedtet hud.

Solens virkninger på akne

De rigtige metoder til at camouflere inflammatorisk akne 

Kan man bruge makeup, når man har inflammatorisk akne? Ja, det kan du godt. Men det er vigtigt, at du gør alt, hvad du kan, for ikke at røre ved dine bumser. Derudover skal du vælge non-komedogene produkter, der er tilpasset din hud. Dette er to vigtige råd, som virker effektivt til at undgå, at din akne blusser op igen. Til at dække uensartetheder uden at irritere huden, så der opstår nye bumser, er det sikreste at vælge medicinsk korrigerende makeup. Den skal være specielt formuleret til din hudtype.

Musthave-makeup: en kompakt teintcreme med en mat finish og god dækkeevne, uden at den virker som en maske; transparent mosaikpudder til at dække makeuppen og mattere huden; og til sidst en korrektionsstift. Hvis dine bumser er lilla, skal den være gul og hvis de er røde, skal den være grøn.

Fra samme serie

Vores løsninger til pleje af din hud med inflammatorisk akne

Eau Thermale Avènes hudplejeprodukter er designet til, at du får det bedre med din hud

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner make-up - Matterer - Renser

Cleanance Comedomed

Cleanance Comedomed

Reducerer overskydende talg - Reducerer urenheder - bumser - hudorme - Opstrammer porerne

Cleanance Women Smoothing Night Cream

Cleanance Women Smoothing Night Cream

Reducerer urenheder - bumser - hudorme - Reducerer genstridige ar/mærker - Forfiner hudens tekstur

Avène Termalkildevand Spray

Avène Termalkildevand Spray

Beroliger - Genopretter hudbarrieren

Tilbage til toppen