Forstå din hud for at hjælpe den med at hele 

Din hud er som et skjold med 3 lag (epidermis, dermis og hypodermis), der på naturlig vis genopbygger sig selv, når huden udsættes for angreb. Efter operationen starter automatisk en flertrinshelingsproces til regenereringen af dit væv.
Modningsprocessen af et ar (epidermal remodellering) kan tage op til 2 år. Men selv om din hud har en utrolig evne til at genopbygge sig selv naturligt med tiden, betyder det ikke, at du skal overlade den til sig selv. Du kan fra starten hjælpe helingsprocessen med målrettet pleje.

Der findes forskellige typer ar: hvide og diskrete ar, hypertrofiske ar, keloid og atrofiske ar. Men der er én regel, der gælder for dem alle: Hver eneste lille ting, du gør, kan gøre en stor forskel for at forbedre dit ars udseende. Og jo før jo bedre.

Hvordan kan du forbedre dit ars udseende? 

Du kan aldrig give din hud – eller dit ar – pleje nok. Følg vores råd.

Regel 1: Vær disciplineret Følg din kirurgs råd til punkt og prikke for at undgå enhver infektion, der kan forsinke helingen: rensning af såret, skift af forbinding osv.

Regel 2: Vær opmærksom Fra de tidlige stadier af arheling kan du anvende en reparationscreme for at få et pænere ar.

Regel 3: Du skal frem for alt være udholdende.
Så snart overhuden omkring arret har fornyet sig
(epidermal remodelleringsfase), bør du kombinere brugen af målrettede produkter med regelmæssig massage to gange om dagen i 5 minutter. Det bidrager til at blødgøre vævet, reducere sammenvoksninger og stimulere blodcirkulationen.

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1 473x473

SÅDAN MASSERER DU DIT AR
 

Det første vigtige skridt er at bestemme, hvor modent dit ar er.
Det er ikke så svært: Kontrollér ved at trykke med din finger, hvor lang tid det tager for huden at genvinde sin farve efter at være blevet hvid.

 • Mindre end 1 sekund: ikke modent ar (normalt op til 1 måned efter sårlukning).
 • Mellem 1 og 2 sekunder: ar under modning.
 • 3 sekunder eller mere: modent ar (normalt efter 3 måneder).

Vær forsigtig: For meget massage kan forværre arrets udvikling og udseende. Du må ikke massere et ar, der stadig er inflammeret.
Har du gennemført denne lille test? Find en egnet creme og kom i gang med at massere.

 • <p><strong>Ikke-modne ar: ANVENDES FORSIGTIGT</strong></p><p>Begynd med at sm&oslash;re cremen sk&aring;nsomt p&aring; arret og det omkringliggende omr&aring;de ved at p&aring;f&oslash;re med et let tryk. Stryg derefter i retning af arret.</p>
  Ikke-modne ar: ANVENDES FORSIGTIGTBegynd med at smøre cremen skånsomt på arret og det omkringliggende område ved at påføre med et let tryk. Stryg derefter i retning af arret.
 • <p><strong>Modnende ar: &AElig;LTE OG MASSERE</strong></p><p>Klem forsigtigt huden mellem tommel- og pegefinger og rul folden opad i arrets retning, indtil cremen er tr&aelig;ngt ind (ca. 5 minutter).</p>
  Modnende ar: ÆLTE OG MASSEREKlem forsigtigt huden mellem tommel- og pegefinger og rul folden opad i arrets retning, indtil cremen er trængt ind (ca. 5 minutter).
 • <p><strong>Modnende ar: STR&AElig;K</strong></p><p>Str&aelig;k arret med pegefingeren og langfingeren, stadig i arrets retning, indtil cremen er tr&aelig;ngt ind (ca. 5 minutter).</p>
  Modnende ar: STRÆKStræk arret med pegefingeren og langfingeren, stadig i arrets retning, indtil cremen er trængt ind (ca. 5 minutter).

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Bonustips til et pænere ar. 

- Beskyt dit ar mod solen med en forbinding, tøj eller en solcreme med meget høj solfaktor (SPF50+), især efter kosmetisk kirurgi eller dermatologiske indgreb i ansigtet. 

- Undgå, at tøj gnider mod arret og irriterer det (f.eks. efter et kejsersnit, brystløft, brystreduktion osv.).

- Vær god ved dig selv. Acceptér, at du bliver nødt til at leve i slowmotion i et stykke tid for ikke at belaste dit ar for meget. 

- Spis en afbalanceret kost, der er rig på C-vitamin, protein og jern, hvilket fremmer helingen. Begræns alkoholindtag og tobak.

Tilbage til toppen