Indhold

Modvirk og berolig dit hududslæt

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Hvornår er huden irriteret?

20 % af befolkningen er født med sensitiv hud, men vi døjer alle med udslæt af og til. Daglige stød, gnidning, brug af produkter, som huden ikke kan tåle, klima, infektioner ... Disse eksterne aggressorer ændrer hudbarrieren og giver inflammationinflammation i huden. Du kan se det: rødme, tørhed, sprækker ... Og du kan mærke det: brændende og stram fornemmelse, smerter og nogle gange kløe ... Men sådan behøver det ikke at være. Hjælp din hud med at berolige sig selv med den rette pleje.

Nogle hududslæt er midlertidige og forsvinder hurtigt. Andre har en tendens til at vende tilbage. Når man tænker på, at huden er din første kontakt med omverdenen, er det let at forestille sig, hvilken indvirkning kroniske udslæt kan have på dit liv. Der er naturligvis det fysiske ubehag, men også det følelsesmæssige, psykologiske og sociale ubehag ... Det er derfor, det er vigtigt at gribe ind.

IRRITATION: EN VEJLEDNING

Det er ikke let at give generelle råd, når det drejer sig om hududslæt. Udslæt kan have forskellige årsager og kan opstå på forskellige dele af kroppen: ansigtet, øjenlåg, mundvige, hænder, lår, arme ... Og selv på de mest intime områder, som det er tilfældet med udslæt i skeden.  Plejen afhænger af udslættet, men der er nogle grundlæggende ting, du kan gøre for at berolige din hud. Sådan gør du

Sådan beroliger du din irriterede hud

  • Lad din hud hvile: Hold op med at bruge de produkter, du evt. mistænker for at give irritation.
  • Rens det irriterede område med lunkent vand og et produkt med en hudneutral pH-værdi.
  • Påfør en egnet creme på det irriterede område for at hjælpe din hud med at genopbygge sig selv.
  • Er du i tvivl eller bekymret? Kontakt din læge.
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_conseils_traitement_1x1 473x473

Alt, du behøver at vide om udslæt i ansigtet

Rødme, pletter, afskalning ... Hvis der er en del af kroppen, hvor vi godt kunne undvære udslæt, er det i ansigtet. Sådan modvirker og beroliger du hududslæt i ansigtet. Du bør følge et blidt ritual for din sarte hud både morgen og aften.

• Rens din hud med et mildt renseprodukt uden sæbe og med en pH-værdi, der matcher hudens pH-værdi.
• Spray Avène Termalkildevand på for at berolige og blødgøre din irriterede hud – en særlig populær spray til at berolige barberingssår og solskoldning.

• Påfør en neutral irritationsdæmpende fugtighedscreme.
• Begræns brugen af makeup, indtil hududslættet er aftaget.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Du må frem for alt ikke kradse i det.
 

Når din hud er irriteret, brænder eller klør den nogle gange, og det er svært ikke at give efter for trangen til at klø sig. Det er dog vigtigt at modstå denne trang. Hvis du kradser, kan det føre til små rifter, som danner en vej ind for bakterier og uønskede stoffer, der forsinker hudens genopbygning. Den bedste måde at komme videre på er at fugte huden regelmæssigt og anvende en pleje, der fremmer hudens genopbygning.

Vil du have lidt bonusinfo? Sørg for at huden får luft, f.eks. ved hjælp af en ventilator eller et stykke pap, og/eller læg en ispose på.

Gode vaner til at hele optimalt

Gode vaner til at hele optimalt

Uanset om det drejer sig om at falde med cyklen, at brænde sig på en grill eller et snitsår under havearbejdet, så er det – uanset alder – svært at undgå de daglige uheld. Vi har alt, du har brug for at vide for at genopbygge din hud og minimere ar.

Alle vores råd til god ardannelse
Tilbage til toppen