av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Hududslæt forklaret

Hududslæt er en del af en levende, skadet og genopbyggende hud. Vores hud er vores første skjold mod omverdenen. Den beskytter os mod mange forskellige irritationer hver dag. Men nogle gange bliver det for meget: Visse faktorer ændrer hudbarrieren og give rinflammationinflammation.

Rødme, hævelse, pletter, brændende fornemmelse, stramhed, kløe ... Hududslæt findes i mange forskellige former og forekommer på forskellige dele af kroppen, også på de mest intime områder. Det er vigtigt at identificere årsagen for at kunne behandle hududslættet korrekt. Din hud har brug for dig: Giv den en hjælpende hånd for at berolige den og hjælpe den med at reparere sig selv ...

Sådan kan du se forskel på et hududslæt og allergi

Rødme i ansigtet, pletter på armene, bumser mellem fingrene eller i øjenkrogen ... Når huden har brug for hjælp, er det naturligt at ville finde en forklaring. Og nogle gange opstår spørgsmålet: Er det allergi eller hududslæt?

Hududslæt er generelt meget mere almindelig end egentlige hudallergier. De ligner en forholdsvis lokal inflammationinflammation på det sted, hvor de er i kontakt med en irriterende faktor.

Allergier er derimod en immunologisk reaktion på et allergen. På huden viser dette sig som tydelige tegn: røde pletter med små eksemblærer, kraftig kløe, hævelse og inflammation, der løber ud, undertiden ledsaget af intens kløe.
Hvis du oplever allergiske reaktioner, bør du straks kontakte din læge. Du kan blive henvist til en hudlæge eller allergolog, som kan foretage allergitestning og finde ud af, hvilken komponent, der får din hud til at reagere.

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_1 473x473
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_2 473x473

”Det udslæt, jeg havde i ansigtet, havde en stor indvirkning på mit mentale helbred og min selvtillid. Det var på grund af det, jeg også blev meget irritabel. Siden jeg har fået styr på årsagen og tilpasset min personlige pleje, tænker jeg ikke engang over det længere."

Aurélie42 år

Kontaktirritation: den mest almindelige form for hududslæt

Blandt de mest almindelige typer af hududslæt er kontaktirritation (irritativ kontaktdermatitis). Dette hududslæt kan opstå, når et stykke tøj gentagne gange gnider mod huden, når der er friktion mellem huden på lårene, når man sveder under motion, reaktion på et dårligt tolereret produkt (creme, vaskemiddel osv.), samt små hverdagsskader ... Der er så mange måder at komme i kontakt med irritationsfremmende stoffer på. Hvordan kan du berolige din irriterede hud i få enkle trin? Vi deler viden.

Modvirk og berolig dit hududslæt

SOS-pleje til babyens irriterede numse

Av ... Det er hårdt for dig at se dit barns lille numse så rød og øm. Men der er ingen grund til at gå i panik. Bleudslæt er et mildt udslæt, som normalt aftager i løbet af få dage, hvis du tager de rigtige forholdsregler.

 Alt, hvad du har brug for til at berolige dit barns hud.

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-fesses-bebe_1x1 473x473

Smitsomt hududslæt: Vær opmærksom

Herpes, skoldkopper, helvedesild, børnesår ... Nogle udslæt kan skyldes en virus-, bakterie- eller svampeinfektion. Det er ofte tilfældet med infektion ved kønsorganerne. Hvis du oplever dette, bør du kontakte en læge.

  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_varicelle_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_herpes_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_zona_4x5_367x460</span>

Hvad hvis det er en hudsygdom?

Pletter, rødme, kløe ... Har du tilbagevendende udslæt, der er begyndt at fylde for meget i dit liv? Det kan være en kronisk hudsygdom som f.eks. psoriasis eller eksem. Heldigvis findes der masser af beroligende løsninger.

Alle vores tips til pleje af psoriasis og eksem

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Plej din hud ved at vælge produkter med optimal tolerance for sensitiv hud (produkter med minimale ingredienser) og undgå ydre aggressorer (som kulde, varme, vind og sol). Vær også opmærksom på livsstilsfaktorer: Fjern stressfremkaldende faktorer som rygning, alkohol, visse fødevarer og selvfølgelig ... stress.

av_votre-peau_cicatrisation_peau-irritee_apaiser_1x1 473x473

Tips til pleje af dit hududslæt

Som du kan se, er der mange årsager til hududslæt. Så løsningerne varierer naturligvis ... Du kan dog slippe af med de fleste typer hududslæt i nogle få enkle trin. Giv huden ro

  • Giv huden en pause ved at holde op med at bruge evt. produkter, du mistænker for at give irritation. .
  • Rens huden med et produkt med en hudneutral pH-værdi.

  • Påfør et egnet hudplejeprodukt, som din hud kan tåle, for at hjælpe huden med at genopbygge sig selv.
  • Beskyt din hud mod solen med en solcreme med meget høj SPF.

Alt, hvad du har brug for at vide om at pleje dagligt udslæt

Hud og COVID-19

Ansigtsmasker, livsstilsændringer, stress ... Din hud er udsat. Det kan føre til hududslæt. Her er nogle tips til, hvordan du kan berolige og pleje din hud.

Sådan plejer du på din hud under COVID-19

av_votre-peau_cicatrisation_covid-19_1x1 473x473

VORES LØSNINGER TIL AT GENOPBYGGE DIN HUD

Produkterne til genopbygning, beroligelse og rens af sensitiv, irriteret hud hos hele familien er et musthave.

VI BESVARER DINE SPØRGSMÅL

Vi er her for at hjælpe dig med at skelne mellem fakta og fiktion.

Ja, stress kan føre til udslæt, især hos dem, der er særligt modtagelige. Stress påvirker hudens immunitet, og det gør huden mere sart og mindre i stand til at forny sig selv. Det kan være en direkte årsag til eksem, psoriasis, akne og andre lidelser. Hvad er løsningen? Lær at håndtere stress og føl dig bedre tilpas.

De fleste almindelige udslæt opstår, når huden kommer i kontakt med en irritationsfremmende faktor (friktion, kulde, vind, sol, reaktion på et produkt osv.). Nogle udslæt kan dog være forårsaget af en virus-, bakterie- eller svampeinfektion og kan kræve medicinsk behandling. Kontakt en læge, hvis du er i tvivl.
Alt, hvad du behøver at vide om årsagerne til hududslæt

Pleje af hududslæt afhænger naturligvis af årsagen. Men der er et par måder at berolige din inflammerede hud på: Find den irritationsfremmende faktor og fjern den, brug skånsomme, sæbefrie vaskeprodukterr og påfør en creme, der genopbygger huden.
Alt, du bør vide for at pleje dit hududslæt

Pleje af udslæt i analområdet afhænger af årsagen. God hygiejne er naturligvis vigtig: Vask området skånsomt med vand eller et mildt sæbefrit produkt efter hvert toiletbesøg for at fjerne afføring. Tør grundigt bagefter. Du kan også bruge beroligende reparationscremer. Kontakt din læge, hvis symptomerne fortsætter eller forværres.

Det anbefales at konsultere en læge for at fastslå årsagen til hududslættet. Nogle intime hududslæt kommer af en bakterie-, svampe- eller virusinfektion og kræver medicinsk behandling. Ved visse typer af inflammation, f.eks. i vulva (vulvitis) eller glans (balanitis), kan du også vælge en pleje, der kombinerer kobber og zink for at opnå en antibakteriel og svampehæmmende virkning.

Udslæt fra bleer er ganske enkelt udslæt, der skyldes, at dit barns bagdel bliver våd, og der dannes syre, som er i kontakt med huden i længere tid. For at undgå dette er det derfor vigtigt, at dit barn skiftes regelmæssigt. Hvad hvis udslættet alligevel opstår? Berolig dit barns hud med skånsomme, beroligende og genopbyggende cremer.
Det nyeste om bleudslæt

AV_CICALFATE_Brand-website_Cicalfate-plus -Repair-cream

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Jeg har ikke kunnet undvære dette produkt, siden jeg fandt det. Min hud genopbygger sig selv efter en stor bums og har genvundet sin smidighed.

Karine, 42 år

3MERE INFO: MINDRE AR

3MERE INFO: MINDRE AR

En skramme på knæet, et snit på fingeren, en forbrænding på hånden, en rift i ansigtet ... Huden er udsat for . Men ved du, hvordan du plejer dem korrekt for så vidt muligt at undgå synlige ar? Tips, tricks og ekstra småting ... Vi indvier dig i alt, hvad du har brug for for at få optimal ardannelse.
Tilbage til toppen