Indhold

Sådan hjælper du din hud med at hele

Sådan fungerer sårheling

Når din hud bliver skadet, starter en naturlig tretrinsgenopbygningsproces automatisk: sårheling. 

Det hele starter med en inflammationsfase, der varer 2 til 7 dage, og som giver kroppen mulighed for at forsvare sig. I denne fase er din hud rød og varm.   Dernæst aktiveres dine hudceller til at lukke såret med nyt væv ( proliferationsstadiet). Efter ca. 15 dage går dit ar ind i en epidermal remodelleringsfase, som kan vare op til 2 år.

Hvis skaden er overfladisk, kan din hud regenerere helt. Ved dybere sår efterlades ofte et ar. Men du kan stadig gøre noget for at hjælpe din sårheling.

av_votre-peau_cicatrisation_processus_schema test
av_votre-peau_cicatrisation_types-cicatrices_4x5_473x590

Find ud af, hvilken type ar du har for bedre at kunne pleje det

Der er mange slags ar. Hvis du forstår, hvilken type ar du har, kan du pleje det bedst muligt. 

FLADE ELLER HVIDE AR – Dette er den mest almindelige type ar. De er glatte og diskrete og falmer med tiden, indtil de nogle gange bliver næsten usynlige.

HYPERTROFISKE AR – Denne type ar kan være hævet og rødlig på det sted, hvor den oprindelige læsion opstod, og kan klø og gøre ondt. Disse ar kan håndteres med gode vaner.

KELOID – Denne type ar er rød, hævet og gør ofte ondt og spreder sig omkring det oprindelige sår. Disse ar kan behandles med medicin og kirurgi. 

ATROFISKE AR – Disse små ar er efterladenskaber af svær akne eller skoldkopper og er ofte cirkulære og let indfaldne i huden. Den bedste løsning er at modvirke disse ar på forhånd.

Alt, hvad du har brug for at vide om sårheling

”Dette ar er nu en del af mig. Jeg ville have foretrukket at undvære det, det er helt sikkert. Men takket være den pleje, jeg har givet det, er det blevet mindre. Jeg har gjort det til en del af mig, og nu accepterer jeg det."

Julia38 år

Den gyldne regel for god ardannelse: reagér hurtigt

Et voldsomt fald på cykel, en kniv, der glider i køkkenet, et sår, der bliver inficeret, en operation ... Vores hud bærer spor af alle vores oplevelser. 

Mens nogle ar kun er flygtige, er andre længerevarende. Nogle gange kan de være svære at leve med. For at undgå, at arrene fylder for meget i dit liv, er det vigtigt at handle hurtigt og være meget opmærksom på din helingsproces. Den måde, du plejer dit sår på, har stor betydning for kvaliteten af dit ar

Sådan får du dit ar til at hele godt

Stop aknear

Bumser er for mange et minde fra ungdomsårene, som vi helst vil glemme. Men når bumserne forsvinder, efterlader de nogle gange ar, og det kan være frustrerende. Disse ar er svære at leve med. Den bedste måde at undgå aknear på er at modvirke deres fremkomst. Hvordan?

Find ud af, hvordan du undgår aknear

av_votre-peau_cicatrisation_acne_asiatique_jeune-femme_1x1 473x473

Sådan plejer du dit ar efter en operation

Den fysiske og psykologiske indvirkning af et ar efter en operation bør ikke undervurderes. Hvad er hemmelighederne bag at leve godt med dit ar? Plej dit ar med skræddersyede produkter, kombineret med regelmæssig massage.

av_votre-peau_cicatrisation_genou_enfant_fille_4x5

Sådan forbedrer du dit ars udseende efter en operation

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING
 

Ar og sol er en dårlig kombination. Prøv at undgå at udsætte friske ar for solen. Hvis dit ar ikke er dækket af en forbinding eller dit tøj, bør du beskytte det med solbeskyttelse med høj faktor.

Alle de gode vaner, du bør tillægge dig for at beskytte dig mod solen

av_votre-peau_cicatrisation_varicelle_1x1 473x473

Sådan begrænser du arvæv fra skoldkopper

Skoldkopper er en almindelig børnesygdom. Som forældre vil man gerne mindske barnet ubehag. Det er svært at se dit barn blive plaget af en uvelkommen kradsetrang. Og blærer, der er blevet kradset i, kan give ar. Heldigvis kan du gøre noget.

Find ud af, hvordan du kan mindske kløe og fremme helingen af skoldkopper.

Fordelene ved at massere dit ar

Tag det roligt. Det er tid til en massage. For at forbedre arrets udseende kan du kombinere brugen af passende produkter med lidt massage, så sammenvoksninger reduceres. Det er bare at komme i gang.

Alt, du har brug for at vide om pleje af ar

av_votre-peau_cicatrisation_massage_1x1 473x473

VI BESVARER DINE SPØRGSMÅL

Vi er her for at hjælpe dig med at skelne mellem fakta og fiktion.

Den gyldne regel er at handle hurtigt og med den fornødne omhu . 3 trin til pleje af mindre skader.
1/ Rengør såret med vand og en mild sæbe.
2/ Påfør en reparationscreme mindst to gange om dagen for at berolige, rense og genopbygge din hud.
3/ Beskyt din hud mod solen med en solcreme med meget høj beskyttelsesfaktor (SPF50+).
Det nyeste om, hvordan du plejer dine ar ordentligt

En simpel skade, der ikke behandles korrekt, kan hurtigt blive værre. Vær opmærksom på infektionstegn. Mistænkeligt udflåd, dårlig lugt, vedvarende rødme, hævelse, varm fornemmelse, øget smerte ... Det er alt sammen tegn på, at genopbygningen a fhuden ikke går, som den skal. Vent ikke: Kontakt hurtigt en specialist.

En skorpe er tegn på dårlig sårheling. Så længe der er en skorpe, kan huden ikke genopbygge sig selv. For at undgå dette kan du anvende et produkt med genopbyggende egenskaber.

Som med mange andre problemer i relation til din krop og hud er forebyggelse den bedste løsning. Den bedste måde at modvirke aknear på er at pleje din akne korrekt. Hvis du har kradset et sted, kan du også bruge en creme, der fremmer genopbygningen og begrænser risikoen for ar.
Sådan minimeres aknear

Helingen afhænger af sårets type, alvor og placering. Nogle områder på kroppen heler mindre godt end andre (bryst, brystben, ryg og led). Men der er mange andre faktorer, der spiller ind: din generelle sundhedstilstand, din kost, om du ryger eller ej, din alder, din hudtype osv.
Det nyeste om, hvordan du får dine ar til at hele ordentligt

20-gouttes_logo_eta le don d_apaiser_ft carre

VORES LØSNINGER TIL AT GENOPBYGGE DIN HUD
Essentielt til genopbygning, beroligelse og rensning af sensitiv, irriteret hud hos hele familien.
av_cicalfate_repairing-protective-cream_front_40ml_3282770204667

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

En effektiv creme til alle former for hudproblemer: Fra tørhed og rødme til hududslæt – dette er CREMEN, du bør have i dit hjemmeapotek

Christiane, 69 år

Opdag produktet
MERE: DAGLIG IRRITATION

MERE: DAGLIG IRRITATION

Vi er alle udsat for alle mulige eksterne aggressorer, der kan irritere vores hud, også på de mest intime områder. Klør, svier eller brænder det? Vi deler videnom at berolige dit udslæt og pleje din sensitive hud.
Tilbage til toppen