av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Hvad er årsagen til aknear?

Akne er en samling af hudlæsioner. Og når din hud bliver angrebet, reagerer den. Huden bruger en inflammatorisk mekanisme til at forsvare sig mod bakterier og en genopbygningsproces til at genoprette beskadiget væv. 

Desværre er der nogle tilfælde, hvor inflammationen efterlader et mærke, når bumsen er væk. I andre tilfælde er huden ikke i stand til at genopbygge sig selv fuldstændigt og efterlader et ar. Som du sikkert har forstået, er forebyggelse bedre end heling, når det gælder akne.

Vi ved, at akne er et følsomt emne, og det gælder for alle aldre. Derfor er det vigtigt at tage tyren ved hornene så hurtigt som muligt, da der er risiko for at forværre urenheder og efterlade ar. Der er intet bedre end ekspertrådgivning til at finde løsninger til din hud.

Hvorfor det er vigtigt at behandle din akne korrekt 

Hvad er den bedste måde at undgå ar på? Undgå årsagen. Vi kan alle være enige om, at det er logisk, men det skal ikke tages for givet. 

Når det drejer sig om akne, er det vigtigt at passe selve aknen med den rette pleje. Jo mere alvorlig akne og jo senere plejen påbegyndes, desto større er risikoen for ar. Hver type akne kræver sin egen specifikke pleje.   Tøv ikke med at konsultere din læge eller spørge din apoteker til råds.

Hvilken hudplejerutine er bedst til din akne?

Hold det enkelt ... Det gælder også den måde, du behandler din hud på. Brug ikke for mange forskellige produkter. Enkelhed og effektivitet går hånd i hånd: Brug en skånsom rens, ikke-komedogene cremer og plejeprodukter, der er særlig egnet til fedtet og uren hud.

av_votre-peau_cicatrisation_routine_1x1 473x473

4 regler

til at undgå aknear

1 – Pil ikke i dine bumser. Modstå trangen til at trykke dine bumser ud ... Det er det værste, du kan gøre. Når du trykker dine bumser ud, øger du risikoen for permanente ar.
2 – Fugt din hud med en målrettet fugtgivende creme. Dette trin fremmer helingen.

3 – Krads ikke toppen af dine bumser for tidligt. Dette kan øge inflammationen omkring dine bumser, hvilket er medansvarligt for ardannelse.
4 – Beskyt din hud mod solen med et solbeskyttelsesprodukt med meget høj faktor. Overdreven soleksponering kan få din hud til at blive hyperpigmenteret og føre til mere synlige ar.

 

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING
 

Hjælp. Jeg har trykket min bums ud.
 

Du er bukket under for fristelsen til at pille ved, trykke og klemme dine bumser. Nu skal du være dobbelt så god ved din hud og hjælpe den, så den kan genopbygge sig selv.

En beskadiget bums er som en skramme i ansigtet, og det er vigtigt at undgå enhver risiko for infektion.

Efter at have renset området godt med et mildt produkt påføres en reparationscreme to gange om dagen. 

Og vær tålmodig næste gang. Det er bedre at have en bums, der varer et par dage, end et ar for livet.

Tilbage til toppen