Indhold

Hvordan genkender og behandler man skoldkopper?

av_votre-peau_cicatrisation_varicelle_essentiel_1x1 473x473

Grundlæggende om skoldkopper og de mærker, der opstår

Skoldkopper er en godartet, men meget smitsom sygdom forårsaget af varicella-zoster-virus. 90% af dem, der bliver ramt af skoldkopper, er mellem 3 måneder og 10 år gamle. Under inkubationstiden på 1-2 uger er de første symptomer ikke særlig markante. Men i de første par dage efter sygdommen er konstateret, bliver de MEGET synlige:   Der opstår små pletter, som klør meget. Heling tager normalt 10-12 dage. Når skoldkopper først er opstået, kan man ikke gøre noget for at helbrede dem. Man er nødt til at lade dem forsvinde af sig selv. Til gengæld findes der måde, hvorpå man kan lette ubehaget og hjælpe sit barn gennem denne svære tid.

Ar efter skoldkopper er generende, især når de sidder på mere synlige steder som i ansigtet. Derfor skal blærer og læsioner, der er opstået ved kradseri, behandles omhyggeligt for at undgå risikoen for sekundær infektion, der giver ar.

Sådan identificerer du skoldkopper

Dit barn er mere træt og kortluntet end normalt, og der er opstået små pletter på kroppen. Mon det er skoldkopper? Det starter med små røde pletter, der ofte først opstår på brystet eller halsen og derefter spreder sig til hele kroppen. De bliver derefter til små væskefyldte blærer, der normalt tørrer ud inden for 48 timer og danner en rødlig-sort skorpe. : Det er når skorpen kradses af, at der er risiko for ardannelse.Pas på

Behandling af skoldkopper

  1. Rens huden (uden at gnide) med et antiseptisk produkt, som din læge har ordineret, eller som din apoteker har anbefalet. 
  2. Spray med en udtørrende spray for at fremskynde genopbygningen.
  3. Genopbyg udtørrede blærer med et egnet hudplejeprodukt for at minimere ardannelse.
av_votre-peau_cicatrisation_varicelle_reconnaitre_soigner_1x1 473x473

Skoldkopper: Er der noget, du bør undgå?

Ja.

1- Gør det ikke værre Undgå at være for meget ude i solen. UV-stråler modvirker helingsprocessen ved skoldkopper. Hvis huden udsættes for solstråler, bør den beskyttes med en solcreme med en meget høj beskyttelsesfaktor (SPF50+).

2- Vær ikke for hurtig til at sige, at du er helbredt Det er normalt, at der opstår 2 til 3 udbrud. Hvis nogle blærer tørrer ud, mens andre stadig opstår, er infektionen ikke overstået, og der er risiko for smitte. Vær tålmodig.

VENLIGT (OG KOMPETENT) RÅDGIVNING TIL AT BEGRÆNSE SKOLDKOPPEAR

Hjælp. Øv.

Huden klør. Klør virkelig meget ... Klør FOR meget. Pas på – en kradset skoldkoppeblære kan efterlade et ar for livet. Her er vores tips og tricks til at hjælpe dit barn med at finde lindring og begrænse kradseri.

  • Det første, du skal gøre, er at bruge et antiseptisk middel på udslættet.
  • Klip dit barns negle kort for at begrænse læsioner forårsaget af kradseri, og sekundær infektion. 
  • Få dit barn til at vaske hænder regelmæssigt.
  • Giv dit barn meget korte bade eller brusebade med lunkent vand en eller to gange om dagen med en flydende dermatologisk sæbe. 
  • Beskyt så vidt muligt huden mod sved: Det forværrer kløe.
  • Vælg løstsiddende tøj, der ikke gnider mod huden.
Fra samme serie

VORES LØSNINGER TIL AT GENOPBYGGE DIN HUD

Essentielt til genopbygning, beroligelse og rensning af sensitiv, irriteret hud hos hele familien.

Cicalfate+ Spray

Cicalfate+ Spray

Reparerer - Tørrer - Renser - Udtørrer - Genopbygger

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Beroliger - Reparerer - Renser - Genopbygger

Cicalfate HAND Repair Barrier Cream

Cicalfate HAND Repair Barrier Cream

Fugter - Beskytter - Genopbygger

Tilbage til toppen