Indhold

Heling efter en tatovering

Du har fået en tatovering. Den tatovering, du har drømt om i flere år. Det en ganske særlig ting, der vil kunne ses og mærkes på både dig og din hud for altid. Og du vil formentlig gerne vælge en tatovering, du ikke kommer til at fortryde, og som ser godt ud resten af dit liv. Derfor er det ikke en let beslutning at tage. Vi kan hjælpe dig med at bevare din tatoverings flotte udseende.

av_cicalfate_paulina_015-1x1 473x473

Sådan hjælper man heling efter tatovering

Tatoveringer er mere populære end nogensinde. Men det har aldrig været en simpel procedure.
For at få sprøjte blækket ind under overhuden skal tatovøren stikke i huden tusindvis af gange med en nål, der indeholder en blanding af opløsningsmidler og pigmenter. Alle disse små sår i huden skaber en vej ind for bakterier. Derfor er det vigtigt at pleje din tatovering for at undgå infektion, fremme genopbygningen og få fuld glæde af dit nye kunstværk.

En tatovering er et mærke på din hud for livet. Vælg din tatovør med omhu og sørg for, at han/hun overholder strenge hygiejneregler og følger sine plejeanvisninger nøje. Vær først og fremmest tålmodig: Din hud heler i etaper. Og jo bedre helingen er, jo smukkere bliver din tatovering.

Sådan ved du, om såret heler dårligt

Tips til, hvordan du genkender tegn på infektion uden at gå i panik, så snart du mærker kløe eller prikken.
I de første par dage vil din hud være varm, og en blanding af plasma og blæk vil sandsynligvis sive ud af den. Som tiden går, vil din hud normalt begynde at skælle, og din tatovering vil sandsynligvis klø. Det er normalt et godt tegn. Det betyder, at din hud er i gang med at forny sig selv. 

Er der nogen symptomer, der er advarselstegn? 

Ja, absolut. Hvis din tatovering ser ud til at være indsunket, hvis der er et mistænkeligt og vedvarende udflåd, hvis du har stærke smerter eller er meget rød, eller hvis du har feber, bør du kontakte din læge så hurtigt som muligt.
 

av_cicalfate_paulina_108-1x1_3282770148763 473x473

Plej din tatovering

Gode vaner

I 2-3 uger: rense og genopbygge

Ved sessionens afslutning lægger din tatovør en beskyttende gennemsigtig film på din tatovering. Den skal fjernes efter den af din tatovør angivne tid. Derefter bør du 2 til 3 gange om dagen rense din tatovering med en sæbe med fysiologisk pH-værdi eller rent vand og forsigtigt duppe den tør. Så snart overhuden er helet, kan du påføre et tyndt lag reparationscreme.

Hele livet: fugt din hud og beskyt den mod solen

Tilfør regelmæssigt din tatovering fugt for at bevare dens skarpe udtryk, og beskyt den mod solen med en solcreme med meget høj beskyttelse (SPF 50+) for at bevare farvernes intensitet. En smuk tatovering er et livsværk.

VENLIG, KOMPETENT RÅDGIVNING

Vil du have flere tips til en smuk tatovering?

  • Vær omhyggelig med hensyn til din hygiejne. Alt, hvad der kommer i kontakt med din tatovering under helingsprocessen, skal være rent: hænder, håndklæder, tøj, lagner osv.
  • Lad være med at kradse i din tatovering. Du risikerer at rive sårskorpen af og efterlade ar. 
  • Undgå svømning (badekar, hav, svømmehal og saunaer og spaer). 
  • Hold en kort pause med sportsaktiviteter i 1-2 uger efter tatoveringen: Overhuden skal hvile sig for at kunne hele ordentligt.
  • Bær løst, behageligt tøj for at undgå friktion, som bremser helingen.
Fra samme serie

VORES LØSNINGER TIL AT GENOPBYGGE DIN HUD

Essentielt til genopbygning, beroligelse og rensning af sensitiv, irriteret hud hos hele familien.

Cicalfate+ Emulsion

Cicalfate+ Emulsion

Beroliger - Giver fugt - Reparerer

Tilbage til toppen